Free Essay

Mixul de Marketing-Mc Donald's

In:

Submitted By laumihaela
Words 357
Pages 2
Laboratorul 7
Metode in C#

Scop:

1. Declararea şi definirea unei metode în limbajul C#

2. Apelarea metodelor

Metodele (numite şi funcţii sau proceduri în alte limbaje de programare) împart taskuri complexe în bucăţi mici mai uşor de înţeles şi de programat. Acestea pot fi refolosite cu alte ocazii, în loc să fie rescrise de la zero. Prin utilizarea metodelor se obţine o divizare logică a programelor mari şi complexe. De regulă, ele cuprind o serie de instrucţiuni prin care se efectuează un calcul, se realizează o acţiune, se implementează un algoritm, etc.

Ca şi în matematică metoda sau funcţia defineşte un proces care are de regulă rezultate diferite, depinzând de datele iniţiale care se fac cunoscute metodei prin intermediul unor variabile speciale, denumite parametrii formali. Aceştia se includ în paranteze rotunde şi sunt separaţi prin virgulă.

O metodă conţine una sau mai multe declaraţii. În C# fiecare metodă efectuează doar o singură sarcină. Fiecare metodă are un nume, care este folosit pentru a apela metoda. Pentru a numi o metodă se poate folosi orice identificator.

Atenţie. Nu folosiţi numele main pentru a denumi o metodă deoarece acest cuvânt este folosit pentru metoda care reprezintă punctual de intrare in orice aplicaţie C#. De asemenea, nu se folosesc cuvinte cheie pentru numele metodei.

Utilizarea unei metode presupune două elemente distincte: • definirea metodei; • apelul metodei;

Definirea metodelor. Sintaxa standard de declarare a unei metode este:

vizibilitate tip_returnat nume_metodă (tip_param1 [nume_param1] [, tip_param2 [nume_param2], ...]);

Această declarare poartă numele de antetul metodei. Odată declarată, o metodă trebuie definită, în sensul că trebuie expandat corpul acesteia cu instrucţiunile pe care trebuie să le execute. Definirea unei metode are forma:

vizibilitate tip_returnat nume_metodă (tip_param1 [nume_param1] [, tip_param2 [nume_param2], ...]) { declaratii de variabile si instructiuni return expresie; }

vizibilitate - modificator de acces care stabileşte care dintre celelalte parţi ale programului pot apela metoda (este opţional). Acesta poate avea una dintre valorile: private - metodă apelabilă doar din interiorul programului principal; public - metodă apelabilă din interiorul şi exteriorul programului principal; static - toate metodele scrise într-un program gen "Console Application.

Exemple:

static int Suma(int a,int b) { return a+b; }

static int min(int x, int y) { if(x

Similar Documents

Free Essay

Nota de Curs Marketingul Serviciilor

...MARKETINGUL SERVICIILOR - NOTE DE CURS- CUPRINS CAPITOLUL 1 ..................................................................................................... 6 APARIŢIA ŞI DEZVOLTAREA MARKETINGULUI SERVICIILOR ŞI COMERŢULUI .................................................................................................... 6 1.1. Evoluţia marketingului serviciilor pe plan mondial .......................................................................................6 1.1.1. Condiţiile apariţiei şi dezvoltării marketingului serviciilor .....................................................................6 1.1.2. Separarea, delimitarea şi specializarea marketingului serviciilor............................................................9 1.1.3. Şcoli şi curente în marketingul serviciilor .............................................................................................12 1.2. Marketingul serviciilor în economia românească .........................................................................................15 1.2.1. Limitele aplicării marketingului în domeniul serviciilor .......................................................................15 1.2.2. Premise ale aplicării marketingului serviciilor în ţara noastră ..............................................................17 1.2. 3. Tendinţe în aplicarea marketingului serviciilor în ţara noastră ............................................................19 1.2. 4. Teorie şi practică în domeniul marketingului...

Words: 28593 - Pages: 115