1. Delmarkeder
Et delmarked kan være geografisk eller et fagligt. Kan også være en kombination 2. Hvad forstås ved arbejdsstyrken
Arbejdsstyrken=16-66 år kan og vil arbejde(arbejdsløse og beskæftige) (erhvevsaktive) I danmark er den ca. 2,9 mio 3. Hvorfor er erhvervsfrekvensen normalt højere en beskæftigelsesfrekvensen
Den samlede beskæftigelsesfrekvens tager højde for, at ikke alle i arbejdsstyrken har arbejde(kun den der er i arbejde). Hvor erhvervsfrekvensen opgøres som antal personer i arbejdsstyrken i procent af den samlede befolkning i aldersgruppen 16 - 66 år, hvilket vil betyde at man ikke har dem der kan og vil med i beskæftigelsesfrekvensen.
4. Hvad er forskellen på den registrerede ledighedsprocent og den officielle ledighedsprocent
Registrerede er alle og de officielle er dem der er i A-kassen.
Den officielle er den højeste da der procentvis er flere i A-kassen, som er arbejdsløse.
5. Hvad betyder en ledeighedsprocen på 0,20
Ledighedsgraden viser den del af en periode, hvori en person har været ledig. Har en person på årsbasis en ledighedsgrad på 0,5, har vedkommende været arbejdsløs i halvdelen af tiden, dvs. et halvt år. dette vil sige, at en ledighedsgrad på 0,20 betyder, at ud fra personerne, der ramtes af ledighed, i gennemsnit havde en ledighedsgrad på 0,20, altså har været ledig i 20 % af tiden.
6. Hvad forstås ved et flaskehalsproblem
Situationen med mangel på arbejdskraft i visse faggrupperbetegnes ofte som flaskehalsproblemer.
Ved det danske arbejdsmarkedet er det sygeplejerske. Får høje lønninger på baggrund af mangel på arbejdskraft. 7. Fordi at konjunkturarbejdsløshed, i økonomisk teori er en del af arbejdsløsheden, som kan nedbringes, uden at inflationen stiger. Konjunkturarbejdsløshed skyldes manglende efterspørgsel efter varer og tjenester og kan normalt nedbringes ved en økonomisk politik, der øger aktiviteten i samfundet, derfor siger man at det er finanskrisen der har medført konjunkturarbejdsløshed i Danmark.
Konjunktur ledighed= At der er ledighed pga. konjunktur
8. Tømrere(byggefag
9. Hvodan kan man øge mobiliteten? man kan overflytte arbejdskraft fra områder/delmarkeder med stor arbejdsløshed til områder med mangel på arbejdskraft.
(om uddannelse/efteruddannelse) 10. Øger udbuddet af arbejdskraft lavere marginal skat
Lavere bistandshjælp lukke efterløns ordningen(forringelse)
Trække fremmedarbejdskraft.
11. Den danske model går ud på at kombinere et højt niveau af velfærd med stor fleksibilitet og omkostningsevne på arbejdsmarkedet.
12. ja.
13. Ved dette forstås ledighed grundet strukturelle problemer.
Den mindste arbejdsløshed man kan komme ned på uden der kommer ekstraordinære lønstigninger 14. Det kan fx være problemer med infrastrukturen, der kan medføre høj ledighed i områder, der af den ene eller anden årsag er svære at komme fra og til.