Free Essay

Big Brothers Eyes

In:

Submitted By sadek24
Words 2291
Pages 10
Emne 3

Emnebegrundelse 3

Problemformulering 3

Metode 3

Målgruppe 3

Institutionen 4
Værkstedet 5

Teori 6
Æstetik 6
Relationsdannelse 6
NUZO ifølge Lev Vygotskij 7
Det fælles tredje Det fælles tredje – Michael Husen 7
FLOW 8
Æstetisk virksomhed 9
Malcom Ross model 10
Smtte modellen 11

Materiale 13

Plan for forløbet 13

Litteratur 15

Emne

Relationsdannelse igennem æstetik.

Emnebegrundelse

Vi har valgt at tage udgangspunkt i relationsdannelse igennem æstetik, da relationsdannelse er en af grundstene i det pædagogiske arbejde. Det er pædagogens ansvar at støtte børn op om at etablere relationer, da disse er med til at fremme børnenes trivsel, personligudvikling og læring.

Vi vil bruge det at fremstille et produkt som et bindingspunkt til at fremme relationer mellem en valgt målgruppe.

Problemformulering

Hvordan kan vi som pædagoger fremme relationsdannelse igennem æstetik?

Metode

Vi vil vores opgave introducere nogle relevante redskaber man kan bruge i forhold til at skabe nye relationer igennem en æstetisk proces, hvor det at bygge et produkt, vil være bindingspunktet. Vi vil i opgaven redegøre for nogle begreber, teorier og modeller, herunder: Begrebet æstetik, relationsdannelse, Michael Husen; ‘Det fælles tredje’, æstetisk virksomhed ,FLOW, NUZO, Malcom Ross’ og SMTTE modellen. Dette gøres med henblik på at belyse hvilke redskaber vi vil benytte til at opnå, til at skabe potentielle nye relationer.

Målgruppe

Vi har valgt at lave vores projekt sammen med en gruppe børnehavebørn, idet vores emne er relationsdannelse igennem æstetik. Vi blev enige om, at det ville være oplagt at tage en gruppe børn, som ikke umiddelbart havde en relation. Her kiggede vi b. la. på hvor målgruppen skulle være rent kognitivt, hvilke motoriske færdigheder de skulle besidde og sidst, men ikke mindst, om dette ville være aktuelt, udfordrende og interessant for den valgte målgruppe. Inden begyndelsens forløb, snakkede vi med personalet om antal af børn som skulle indgå i forløbet. Vi blev her enige om at det skulle være 4 børn, idet vi mente, at børnene fik tid og plads til at fordybe sig i processen. Det var for os vigtigt, at de havde tid til at stille spørgsmål, være undrende og nysgerrige og at de i sidste ende fik en positiv oplevelse.

De fire børn
Barn 1 & 2 (Dragerne)
Fælles træk for de her to børn er, at de tænker sig om inden de taler, de er rolige adlydende, høflige, eftertænksomme, intelligente , lyttende og koncentreret i forløbet.

Barn 3 & 4 (Troldende)
Fælles træk for de her to drenge er, at det taler før de tænker, de er meget energiske, svært ved at holde deres koncentration, svært ved at sidde stille.

Vi besluttede at børnene skulle lave produktet i hold, hvor barn 1 og 3 og barn 2 og 4 indgik som et hold. Denne beslutning blev truffet på baggrund af flere faktorer, her b. la. 1) At det var vigtigt for os at børnene indgik i en ny relation 2) For at undersøge hvilken effekt det har på børnene at blive parret op med ens modsætning 3) For at skabe de bedste forudsætninger for opnå målet om at gøre produktet færdigt, skabe potentielle nye relationer og forhåbentlig i sidste ende at opnå et nyt inkluderende fællesskab.

Institutionen

Den Integrerede Institution Hobbitten er normeret til 64 børn i alderen 0-6 år. Institutionen ligger på Åbyvej i Åbyhøj.
Insitutionen er delt op i fire stuer, med to børnehavestuer af 20 børn og to vuggestuer af 12 børn.
Der er to pædagoger og en pædagogmedhjælper per stue.
Instituionen tæller et køkken, et fællesareal, et værksted, et puderum og en legeplads.

Værkstedet

Det er her de kreative processer finder sted. I værkstedet findes der alle slags materialer som hjertet begærer, så det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der skal fremstilles.

Teori

Vi vil i vores teori afsnit komme ind på nogle begreber og modeller som vi har benyttet før, under og efter forløbet.

Æstetik

Ordet æstetik stammer fra det græske ”aisthesis” og betyder den kundskab, man får igennem følelser og sanser. Endvidere også læren om det skønne, som omfatter harmoni, noget afbalanceret, noget fuldkomment, er det klart, at videnskab og litteratur omkring æstetik, kom til at dreje sig om, det at behage os på en skøn måde. Ordet æstetik relateres også til den erkendelse der opnås igennem kunsten og de musiske områder. Det vil sige at ordet æstetik også rummer det modbydelige, hæslige, ulækre og klamme når virkeligheden sættes til debat i et kunstværk (Ringsted og Froda, 2008)

Relationsdannelse

Barn-barn relation: Børns relationer til andre børn, spiller en stor rolle i deres hverdagsliv.
Det at kunne knytte relationer til jævnaldrende giver børn mulighed for at lære og øve sig i sociale samspilsfærdigheder med ligestillede. Det er her børn lære at håndtere de sociale spille regler, såsom, det at kunne sætte sig andres sted, at rumme andres holdninger og acceptere disse forskelligheder. Ydermere er det at indgå i legerelationer afgørende for børns trivsel, udvikling og læring. (Erwin, 2000)

Voksen-barn relation: Et barns udvikling er afhængig af pædagogens måde at indgå i og fastholde relationer. Det betyder, at det er kvaliteten af relationerne der skabes mellem barnet og pædagogen, der er afgørende for om forholdet er støttende eller hæmmende.
Barnet spejler sig i pædagogen, det er derfor vigtigt at pædagogen ikke misbruger sin position og agere som et godt forbillede for barnet. (Ahrenkiel & Rasmussen, 2014)

NUZO ifølge Lev Vygotskij

Den nærmeste udviklings zone er ifølge Vygotskij at udvikling ses som en social proces, hvor i barnet i samarbejde med andre skaber sin egen udvikling. Endvidere mener Vygotskij, at der til ethvert udviklingsniveau er nogle områder, som barnet behersker, dette område kalder han barnets aktuelle udviklingszone. Derudover har barnet nogle andre områder, som barnet skal bruge hjælp til fra en erfaren person til at beherske. Dette område kalder Vygotskij for ”den nærmeste udviklings zone”. Det er i denne zone Vygotskij mener vi finder de væsentligste udviklingspotentieller, og derfor skal både lære, pædagoger og andre fag relevante personer have fokus i det pædagogiske arbejde, hvis barnet skal støttes optimalt. Han tilføjer her at støtten skal forgå i sammenspil med en mere erfaren person. (Ringsted og Froda, 2008)

…” 1) at barnet yder sin optimale præstation, nå det arbejde sammen med en mere vidende og kompetent person.
…” 2) at barnet udviser mere avancerede former for tænkning i et sådant samarbejde, end nå det arbejder alene. (…) (Schaffer 2005, s. 253)

Det fælles tredje Det fælles tredje – Michael Husen

Ifølge Michael Husen betyder ’Det fælles tredje’ at være i et fællesskab for både voksne og børn. Det fælles tredje er ikke aldersbestemt, så længe der er noget fælles for alle aldersgruppe. Kompetencerne har ingen betydning og er underordnet, så længe man er optaget af fællesskabet. Et fællesskab omkring en handling har en værdi i sig selv og kan også tildeles en pædagogisk værdi.
Det er vigtigt når man indgår i et fællesskab at bruge sin position, hvor der er gensidig respekt over for brugeren og pædagogen. Pædagogen bør behandle brugeren som et selvstændigt subjekt med egen vilje og værdighed. Samtidigt er det vigtigt at opretholde et subjekt-subjekt forhold inden for de begrænsninger, som de givne rammer sætter. Det er væsentligt at pædagogen finder områder, hvor det ikke kun er magtforholdet som er det afgørende. Det skal helst være en værdifuld sag eller et projekt, hvor brugeren har ret til selvbestemmelse. For at opnå ’det fælles tredje’ skal pædagogen have barnets alder eller udviklingsstadie for øje. Dette gøres, for at pædagogen skal rumme de gensvar der kommunikeres med barnet, efter at barnet har haft sin indre dialog og inden pædagogen kommer med sit gensvar. (Husen, 1985)

FLOW

Den ungarske psykologiprofessor Mihaly Csikszentmihalyi betegner FLOW, som en længevarende optimaloplevelse eller en harmonitilstand. Denne oplevelse kan bl.a. opnås i arbejde, sportsøvelser, leg og æstetisk virksomhed. FLOW-oplevelsen finder sted når ens færdigheder og ens udfordringer er i balance, dvs. hvis denne balance, ikke indtræffer, så fører for meget udfordring til angst og for lidt udfordring til kedsomhed.
[pic]

Æstetisk virksomhed

En æstetisk virksomhed skal ses som en proces, som kan foretages alene, såvel som i sammenspil med andre. Processen er opdelt i fem dele.

1: Sansning
At modtage indtryk, såvel som at skabe udtryk (sansepåvirkning). Fx i form af penselstrøg på et lærred.

2: Bearbejdning
For at disse sansepåvirkninger giver mening for individet, skal disse opfattes af hjernen, registres og tolkes. En sådan bearbejdning kaldes også en perception.

3: Oplevelse
Perceptionen giver en æstetisk oplevelse, i form af fx et billede man selv har skabt eller et billede man oplever. Ifølge Ross, er det billedet der kommer en i møde og påvirker en.

Udtryk – en aktiv skabende proces. Dette skal forstås som, nå man maler vil man igennem sine sanser, tanker og følelser blive påvirket af et billede som man tidligere har malet.

Indtryk – de indre billeder, som kan føre til udtryk. Hermed menes der, at man er tilskuer. Dette kunne fx være til en kunstudstilling, hvor man sanser indtryk, som senere kan føre til udtryk.

4: Æstetisk erkendelse
Æstetisk erkendelse er en læring af erfaringer og oplevelser. Denne erkendelse kan både være bevidst, såvel som ubevidst. Reflekteret, såvel som ikke-reflekteret.

5: Æstetisk læreproces Har man indfriet de 4 overstående punkter, skulle dette gerne resultere i en æstetisk læreproces. Se model nedenfor.

Malcom Ross model

Malcom Ross’ Model består af fem elementer som skal være tilstede for at impulsen kan udtrykkes.

X: Impulsen
Impulsen er igangsætter af den æstetiske virksomhed. Pædagogen skal derfor være lydhøre, tage udgangspunkt i brugernes behov, ønsker, nysgerrighed og spørgsmål som tegn på sådan en impuls.

1: Leg
Legen er på ydresiden er cirklen, fordi den er central for den æstetiske virksomhed. Mennesker har ifølge Ross, svært ved at være kreative og opleve noget som meningsfuldt, uden det legende element.

2: Sansning
Ross mener, er det at arbejde med sanser, er grundlæggende i æstetisk virksomhed, idet der er en direkte sammenhæng mellem sansning og følelsesmæssige indtryk.

3: Media Ifølge Ross, skal betegnelsen media, ses som en udtryksform, hvor man igennem materialer, redskaber og teknikker udtrykker sig. Det er her vigtigt at arbejde med beherskelse af det valgte media, idet det er en forudsætning for at brugeren kan udtrykke følelser.

4: Håndværk
Håndværket en nødvendighed, idet denne kunnen tilegnes ved at gøre det i praksis – learning by doing.

5: Fantasi
Ross mener, at fantasien er vigtig, idet det er ladet med ønsker, drømme, følelser og behov (personlige/betydningsfulde elementer). Sansning og fantasien er derudover tæt forbundne, idet fantasien er grundlaget for sanseoplevelser.

Smtte modellen

Smtte modellen stammer fra Norge, og er udviklet til det pædagogiske område, men kan også bruges som et værktøj til henholdsvis organisations udvikling og strategiudvikling
Smtte modellen er udformet som et pentagon og består af fem elementer.

1: Sammenhæng

Det er her vigtigt at gøre klart, hvilket udgangspunkt og baggrund, man sætter mål for. Det er fx en god ide for barnet at definere hvad målet er på forhånd.

2: Mål

Det er her vigtigt at konkretiserer hvad vil opnå med målgruppen.

3: Tegn

Tegn er en definition af, hvad man skal holde øje med igennem forløbet, for at se om man er på rette spor, nærmer sig ens mål.

4: Tiltag
Det er her vigtigt at konkretiserer hvad man vil sætte i gang og hvad man vil gøre for at nå sine mål.

5: Evaluering
Evaluering er en del af udviklingsprocessen, det er her man reflektere, og til sidst gøre status på, hvor langt man nåede med målet for forløbet.

Materiale

1) Plasticpose
2) Pinde
3) Tape
4) Snor
5) Nål
6)Ring
7) Saks/hobbykniv
8) Målestok

Vi har valgt at benytte materiale som er tilgængelig i hvert hjem, og som er nem at anvende.

Plan for forløbet

Fredag den 2. Oktober

- Mød børnene
Her er planen at møde børnene, lade dem introducere sig selv med navn, alder og stue.

- Forklar hvem vi er og hvorfor vi er her?
Her er planen, at vi introducere os selv, forklarer dem, vi er pædagogstuderende fra Campus C, som er i gang med vores afgørende eksamener og at vi er der med det formål, at lave noget med dem.

- Hvad vil vi med dem?
Her er planen at forklarer dem hvilket produkt vi vil lave med dem.

- Hvordan bygger man egentlig en drage?
Her er planen at spørge dem hvad er en drage og finde ud af om de har en ide til hvordan man bygger en drage. Vi vil til sidst vise en videoklip, som viser en hvordan man kan bygge en drage.

- Find materiale frem
Her er planen at vi i fællesskab med børnene gennemgår en liste over al materiale vi skal benytte til at bygge vores drager.

Mandag den 5. Oktober

Gå i gang med skellet til dragerne (

Skitse (opskrift)
Vi vil her have en beskrivelse klar for hvordan man bygger en drage trin for trin.
Video:
Vi vil finde en video på nettet, hvor man trin for trin får vist hvordan man bygger en drage.

Onsdag den 7. Oktober

Færdiggøre dragerne

Fredag den 9. Oktober

Få de sidste detaljer på plads (gør dragen din egen, sæt dit præg på)

EVT. Tage dragerne ud at flyve (hvis vejret tillader dette)

Litteratur

Bøger:

Ringsted, Susanne og Froda, Jepser, Plant et værksted, 3. Udgave, 1 oplæg, Hans Reitzels forlag, 2008.

Austing, D, Bennye og Sørensen, Merete, Æstetik og Læring, Grundbog om æstetiske læreprocesser, 1. Udgave, 1 oplag, Hans Reitzels forlag, 2006

Billesø & Baltzer, relationer i teori og praksis, perspektiver på pædagogisk tænkning, 3. Udgave, værløse, 2010

Erwin, phil, venskab blandt børn og unge, Hans Reitzels forlag, 2000

Ahrekiel Annegrethe og Rasmussen Kim, Pædagogers arbeide med børns venskaber og relationer, BUPL og Institut for psykologi og uddannelsesforskning, Roskilde universitet, 2014

Link:

http://politiken.dk/tv/tjek_dk/ECE542244/saadan-bygger-du-den-perfekte-drage/

http://michaelhusen.dk/det-faelles-tredje/

http://uldallconsult.dk/Billeder/pdf/SMTTE-artikel.pdf

Similar Documents

Premium Essay

1984 Dystopian

...against the totalitarianism government ran by the Inner Party and Big Brother. Orwell gave a dramatic utopian and dystopian fiction book that is also political and social science fiction because Orwell often wrote about going against totalitarianism. Utopia is defined as ‘an imagined place or state of things in which everything is perfect.’ which is exactly how George Orwell portrayed Oceania to be for a majority of the citizens or Party members. Oceania’s government or Big Brother can do no wrong, especially in the eyes...

Words: 780 - Pages: 4

Premium Essay

1984: The Party Vs. Soviet Russia

...1984: The Party Vs Soviet Russia George Orwells 1984 was a novel of shocking circumstances. All matters in the book are surprising and eye catching to one built on the American society, such as myself. But what if we weren’t comfortable with a society of freedom? What if, likewise to 1984, we had grown up in the 1900’s Soviet Russia? Compared to 1984, Soviet Russia was very much “The Party” in these instances, ranging from the similarities in propaganda, style of government rule, and the forced lifestyles of its people. The ways that 1984 and Soviet Russia use propaganda are eerily similar. “Artists painted pictures glorifying Stalin and he dominated many pictures. It was not unusual for Stalin to be in a white suit so that he stood out from...

Words: 1021 - Pages: 5

Premium Essay

Big Brother In George Orwell's 1984

...“ I don’t want other people to decide who I am, I want to be able to decide that for myself.” - Emma Watson. This quote relates to the book 1984 because the characters are always being shaped, or brainwashed in some way. In the book, 1984 by George Orwell a small town Oceania is ruled by Big Brother. Big Brother tells the characters right from wrong, and how they should live. One charecter Winston is deeply effected through the book by the beliefs of Big Brother. Big Brother develops the characters by using fear, and controlling their mind with “Big Brother is always watching.” Although Big Brother never really shows up in the book he plays a big role in forming our characters. Some characters such as Winston and Julia are brainwashed to believe sex, and feelings are wrong along with other ideas. They later use those ideas to rebel against the party. On top of that their told “Big Brother is watching” to influence their actions. This implies the people of Oceania cannot freely do what they want in fear Big Brother can see them. Another example of Big Brother brainwashing the...

Words: 661 - Pages: 3

Premium Essay

Rhetorical Analysis Of 1984 By George Orwell

...received. Another example is when he states, “… his nerves were in rags after hours of questioning…” He compares his nerves to rags to describe how he felt after intense questioning. He was so nervous and torn apart like rags of clothing. Finally, he states, “ He became simply a mouth that uttered…” He compares himself to simply just a mouth that said whatever had to be said. He was so broken; he did not have a mind of his own. Overall, Orwell uses parallel structure and metaphor to describe how he was broken down after the torture sessions. He was so broken that he’d say anything just to make the torture stop. His body was invaded, he was beaten like an animal, and he was questioned until he didn’t have any of his own thoughts anymore. Big Brother got the best of...

Words: 526 - Pages: 3

Free Essay

Love Thy Neighbour

...Love Thy Neighbour The phenomenon Reality TV has grown tremendously since the nineties. Today we're obsessed with the fact that we can watch people, who are placed in certain situations, on our TV. Many people, especially teenagers, are in fact obsessed with reality TV and spend many of their evenings watching reality shows such as Big Brother and Paradise Hotel. The short story Love Thy Neighbour written by Jennifer Moore in 2005 showcases a couple who becomes obsessed with watching their neighbours through a porthole as if they were a live reality show. We have all tried it, being curious about our neighbours. However, the husband and wife are so curious about what is going on, that they start peeking through the hole, which makes them fanatic. They are so curious about what is going on next door, that they start to observe the neighbours everyday life. They seem to shut everything else out, just to watch their neighbours everyday life. The husband is staying home from work to watch them, they do not watch TV anymore, and all their life is about is watching their neighbours through the hole. When the little boy in the story is being abducted the couple does not seem to care about the boy in the start, but they soon realize how stupid it is, and they start the search after the little boy. after the boy is found, they go back to peeking through the hole, and their level of fanaticism is just increasing. again they are just watching how their neighbours and the police gets...

Words: 988 - Pages: 4

Premium Essay

1984: Today's Relevance To The Modern World

...The novel “1984” describes the results of drastic totalitarianism which tramples the dignity of humans who are under the control of an omnipresent, Big Brother. Many people do not believe that the novel “1984” is significant to our society. Likewise they think that the novel itself posses very little relevance to the modern world. Though many people might think 1984 is solely relevant to the post after World War II politics, but the fact is that today any of us could become Winston or Julia. It is clear that the circumstances of novel “1984” are revealing to our society with the three slogans; War is Peace, Freedom is Slavery, and Ignorance is Strength, invasion of privacy and physical Control. This essay will go on to discuss these points in greater detail. “War is Peace, Freedom is slavery, Ignorance is Strength” which is the three slogans of the English Socialist Party of Oceania emerges the...

Words: 1996 - Pages: 8

Premium Essay

Reality Tv and Modern Culture

...What Reality Television Says About Modern Culture: Essay One The Merriam-Webster online dictionary defines reality television as “programming that features videos of actual occurrences.” Reality television has become an increasingly favorable genre of television shows, but society often fails to recognize how unrealistic these superficial shows have become. Many people enjoy reality television due to its ability of making viewers laugh, and step back from their own lives for a period of time. This television craze proves that modern culture has an altered view of reality, and has become progressively superficial due to the lack of education on the topic. Society claims that these shows are realistic, however they are often a scripted dramatization thriving to imitate real scenarios. Reality television allows viewers to escape the reality of their own lives because it is a removed way to experience emotions, and these shows that are supposedly “reality-based” are never filmed in a realistic setting. When viewers watch reality television, it offers them time to escape from the reality of their own lives. Producers carefully choose cast members that are diverse and represent a large population of society, to avoid criticism, but to also allow viewers to relate to at least one specific cast member. The average Canadian watches a show such as “Survivor” (which offers a one million dollar grand prize to the winner) and envies the superficial status that is temporarily given to...

Words: 1072 - Pages: 5

Free Essay

When Reality Tv Gets Too Real

...“Reality” television [738 words] Summary of When Reality TV Gets Too Real by Jeremy W. Peters [153 words] In When Reality TV Gets Too Real, Jeremy W. Peters debates the ethics of not stopping dangerous situations from happening on Reality Television. For this, several examples of such occurrences are cited, first when a participant took up drunk driving in the show Intervention, as well as similar episodes in Breaking Bonaduce, The Real World and Road Rules, and citing lawsuits against Big Brother, Kid Nation and Extreme Makeover, the last one getting sued for something else entirely. A number of occasions is also named where the producer of Intervention stops dangerous situations from developing, namely when to prevent suicide, drunk driving and to call paramedics in the event of an overdose. The article also states that the practise of simply filming while not stopping developing catastrophes are not technically illegal but somewhat unethical. The text ends with the comment “It's a very, very delicate balance”, leaving the issue open for interpretation. Outline of text 2 through 4 [252 words] In When Reality TV Gets Too Real, it is debated that Reality TV has a habit of creating dangerous or traumatic situations for viewers, simply because doing so is legal and gives higher rating. At times, some producers might draw the line though, and try to stop some situations from spiralling out of control, but those a more often the exception than the rule...

Words: 833 - Pages: 4

Premium Essay

An Analysis Of George Orwell's '1984' By George Orwell

...The government largely ignores the proles and they are not indoctrinated in the same way as Party members. They are kept in control through rumors spread by the ThoughtPolice and easy access to Party produced entertainment. However party members controlled through different methods as stated on pages 13-18, everyday they have to watch a two-minute hate film as a form brainwashing in which the face of Goldstein, the Enemy of the People, is a principle figure. The Party uses Goldstein and the films as a catharsis for releasing feelings of angst and hatred from leading a life that they have no control over. Moreover by showing Goldstein as the enemy, the Party illustrates Big Brother as their only...

Words: 999 - Pages: 4

Premium Essay

Archetype Of Harrison Bergeron The Manipulator

...I would characterize Harrison Bergeron on the line of cognition because he is evoking the active shadow magician, the manipulator. I think that Harrison was a healthy warrior because he is smart and independent. However, when the government arrested him for illustrating those traits that do not represent equality he shifted to the manipulator due to the suppression. In Tuttle’s adaption it demonstrates Harrison’s archetype of the manipulator because he wants to have godlike control over the society. He has important information, which reveals the truth of the government who is brainwashing its citizens. In comparison, Pittman’s adaption starts with Harrison as passive shadow warrior, the masochist because he is upset that he cannot fit in with...

Words: 351 - Pages: 2

Premium Essay

1984 Power

...Oceania, one of the three global super states in 1984, influences its citizens by taking away elements such as thought. Winston Smith believes he “was already dead” (Orwell 28) due to the heinous crimes he commits, such as writing in his personal diary. The diary symbolizes “a time when truth exists and what is done cannot be undone” (Orwell 28). It is a way for him to communicate his feelings without the eyes of the Party on him. Orwell writes the novel to show the readers the terrifying effects of a bureaucracy as Winston falls into the control of the government. The Party portrays love as a set duty for people “to beget children” (Orwell 65), and not a desire. Winston and Julia go against these authorities and escape to a private life away from the telescreens watching them. After being arrested, O’Brien, a member of the Inner Party, tortures and brainwashes Winston to the point where he’s is screaming to “tear her [Julia] face off” (Orwell 286) instead of inflicting pain on him. The irony of this love is that Winston, in brute torture, betrays the hope that Julia once gave him. Although Winston is compassionate towards his love for Julia, physical...

Words: 1061 - Pages: 5

Premium Essay

Compare And Contrast Essay On Fahrenheit 451

...Montag saves multitudes of books even though his job is to destroy the books not issued by the government. Winston does not forget things even after the Party switches or changes history and always, in his thoughts, questions the proof and ideals of both Big Brother and the Party. Both of these men hold on to the thoughts with help from others. However their differences stand out. Montag was able to escape from the other firefighters and joins the group with the memorized literary text. Winston trusts the wrong person leading to his arrest and torture. In both Fahrenheit 451, written by ray bradbury, and 1984, which was written by George orwell, the antagonists are very similar in cause and actions. However, Montag, is the stronger of the two. Winston allows his trust to put him in danger while Montag trusts only one person and that was after quite solid proof that the old man had his own books. Winston's mistake brought him to torture and to rejoining the party after...

Words: 468 - Pages: 2

Premium Essay

The Power Of The Past In George Orwell's 1984

...George Orwell’s dystopian novel, “1984”, depicts a society of which the fictional symbol, Big Brother, is the totalitarian leader, and the single party controls everything. Big Brother and the party have instilled the idea that, “Who controls the past controls the future; who controls the present controls the past”, meaning that the past can be altered to one's desire, in this case to Big Brother’s. Winston, the protagonist of the novel, works at the Ministry of truth in the records department, where he, with many others, has to alter information from the past, in magazines and newspapers, so it always supports the party line, as Big Brother and the party must never be wrong. Unlike everyone else, brainwashed by the party, Winston realises...

Words: 384 - Pages: 2

Premium Essay

Privacy In George Orwell's Nineteen Eighty Four By George Orwell

...In the book Nineteen-Eighty Four by George Orwell he talks about how the government watches them. How they doesn’t have privacy to do anything they want. Winston is the main character of the book, then there is big brother he is like the government. Big brother is always watching everyone, they have something that's like a television, which is called a telescreen where they can see you, however you can't see them and you also can't turn it off only turn down the volume. The privacy of American citizens is being violated similar to the privacy violations in 1984 now that big brother is always watching everyone with the telescreen, they don’t freedom and they also have thought police. In Nineteen-Eighty Four Winston talks about how BIg Brother...

Words: 869 - Pages: 4

Premium Essay

Themes Of Harrison Bergeron

...“At the Twilight's last gleaming…For the land of the free,” these are lyrics, written by Francis Scott Key when he was overcome by the feeling of freedom. Though in society now, that is just the opposite. Harrison Bergeron by Kurt Vonnegut Jr. show exactly that, with putting handicaps on everyone to try to make everyone equal. Harrison Bergeron, and fourteen year old, breaks out of jail to show everyone who he really is on live television. A possible theme for Harrison Bergeron is, everyone is beautiful in their own ways, and should be allowed to express them, however, another possible theme may be, life is not fair, deal with it. Harrison Bergeron’s society is broken. The government makes everyone think and act as though everyone is equal....

Words: 375 - Pages: 2