Free Essay

Delta Airlines - Harvard Business School

In:

Submitted By effizach
Words 3062
Pages 13
שאלה 1
הרגולציה שהייתה קיימת בענף חברות התעופה בארה"ב עד 1978 קבעה חלוקה של מסלולים בין חברות התעופה והגדירה תעריפים עבור טיסות. כתוצאה מכך התחרות בענף הייתה מתונה ועלויות חדשות גולגלו בעיקר לכיוון הצרכן, מה שאיפשר לענף שולי רווח סבירים ויציבים. תחת הגנה זו התאפשרה לענף התעופה התפתחות בתחום תנאי התעסוקה ואיכות/טבע השירות. הסרת הרגולציה ב-1978 פתחה את השוק לתחרות על מסלולים ומחירים. חברות LCC נכנסו לענף ,חזקו מעמדן בגזרת הטיסות האזרחיות והיוו איום ממשי על חברות התעופה הקיימות (the incumbents). הענף כולו נאלץ לעבור שינויים רבים כתוצאה מכך. בכדי להבין את הסיבה לרווחיות נמוכה בענף משך כל שנות ה-90 נעזר במודל של פורטר לניתוח חיצוני:
• מתחרים בענף: o במסלולים ארוכים מ-600 מייל התחרות כללה מתחרים מענף התחבורה האוירית בקנה מידה משתנה של הכנסה שנתית (עמוד 3 פסקה 1): o במסלולים קצרים מ-600 מייל התחרות כללה חברות תעופה מוכרות (Legacy), חברות תעופה LCC (דוגמא בעמוד 5 פסקה 4), רכבים פרטיים, אוטובוסים ורכבות (עמוד 2 פסקה 6). יש שיגידו שהכלים היבשיתיים נחשבים למתחרים מחוץ לענף.
• מוצרים תחליפיים (סעיף זה תואם לסעיף הקודם): o במסלולים ארוכים מ-600 מייל אין תחליפים לטיסה, כלומר אין תחליפים מחוץ לענף. ייתכן כי בטיסות מעל שטח ימי ניתן להגיד שכלי שיט הם תחליף אך אין אזכור לכך בקייס מה גם שזהו אמצעי תחבורה לא מקובל במיוחד ועל כן לא רלוונטי. o במסלולים קצרים מ-600 מייל ישנה תחרות בגזרת היבשה: כלי רכב פרטיים, אוטובוסים ורכבות שהם זולים יותר ומצויים בזמינות יותר גבוהה. מנגד הם איטיים יותר ובד"כ מציעים איכות נסיעה פחותה מטיסה.
• לקוחות:
את הלקוחות בענף ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות: o נוסעים למטרות פנאי (leisure) – עיקרם בוחרים חברת תעופה בעיקר על פי מחיר הכרטיס. כתוצאה מכך תעריפי טיסות ירדו בכ-45% מאז הסרת הרגולציה (עמוד 3 פסקה 2). עולה מכך שללקוחות אלו נאמנות יחסית נמוכה למותג ורגישות בתחום ה-WTP . לחיזוק הנאמנות הוצעו תוכניות "נוסע מתמיד" מגוונות ע"י חברות בענף (עמוד 3 פסקה 3). o נוסעים למטרות עסקים – היות שהם מחויבים להיות במקום ובזמן לביצוע עבודה, לקוחות אלו רגישים פחות למחיר מנוסעי הפנאי, ורגישים יותר ללוח הזמנים המוצע ע"י חברת הטיסה. לקוחות אלו בעלי WTP גבוה יחסית וחברות התעופה ניסו למצות זאת, לדוגמא ע"י תמחור גבוה של טיסות בדקה התשעים (עמוד 3 פסקה 5). לקוחות אלו מתחשבים במחיר אך הם מיחסים לחווית הטיסה גם חשיבות חברתית כפי שניתן לראות בדוגמא של JetBlue (עמוד 6 פסקה 6)
מלבד מחיר, פרמטרים נוספים שהיוו קריטריון בחירה היו בטיחות, אמינות, נוחות, איכות שירות, בידור ומזון. גם על משתני אלו ניתן לייצר בידול בין חברות. אך ניכר שמחיר הכרטיס מהווה גורם מהותי עבור הלקוחות. זאת, בשילוב עם חובת שקיפות שהונהגה ע"י ה-DOT וזמינות מידע תעריפים באינטרנט (עמוד 3 פסקה 4) מבססים קהל לקוחות קשה בשוק בו עלויות המעבר נמוכות (אין מחויבות לטוס בחברה ספציפית, גם עם כרטיס "נוסע מתמיד").
• איום חדירת מתחרים חדשים לשוק:
בתקופת הרגולציה הצלחת מתחרה חדש הייתה תלויה במידה רבה בהחלטת ה-CAB שקבעה מסלולים ותעריפי כרטיסים. מאז הסרת הרגולציה ב-1978 נפתחה בשוק התחרות בענף בשתי הגזרות. מנגד בענף זה נדרשת השקעה ראשונית גבוהה עבור מתחרה חדש הכוללת: o אנשי מקצוע – טייסים, דיילים, אנשי תחזוקה שונים וכן אנשי שיווק, ביטוח וניהול. לעיתים רבות עובדים אלו מאוגדים ובעלי דרישות גבוהות (נדון בסעיף 'ספקים') o ציוד – צי מטוסים, ציוד בדיקה ותחזוקה.
בנוסף לאלו המתחרים הקיימים בשוק מבוססים היטב מבחינת מוניטין וניסיון, מה שעלול להקשות על מתחרה חדש לבסס את מעמדו בעיני הלקוח. התייעלות תפעולית נלמדת ע"י המתחרים יחסית במהרה כפי שנראה בדוגמת המעבר ל-hub-and-spoke (עמוד 2 פסקה 5).

• ספקים (סעיף זה מתחלק בין מספר גורמים): o כוח עבודה – כ-40% מהעלות הכוללת של חברת תעופה גדולה התגלגל לכיוון משכורות והטבות לעובדים (עמוד 3 פסקה 7). רוב כוח העבודה היה במסגרת איגודים מקצועיים לכל סוג עובד. מה שאומר שיש לשאת ולתת מול כל איגוד בנפרד. מנגד היו ניסיונות לעבור לכוח עבודה שאינו מאוגד בחלק מהמקרים ואכן הופקה מכך הורדת עלויות (JetBlue-עמוד 6 פסקה 4 ונספח 4). השכר בענף היה מבוסס בעיקרו על שעות עבודה וותק, מכאן שחברה ותיקה נדרשת לשלם שכר גבוה יותר. מעבר לשכר העובדים לרוב תוגמלו בהטבות, ומרכיב מנייתי שייצגו 40% מההכנסות בקרירה בת 15 שנים (עמוד 4 פסקה 2). סטנדרט זה שהושרש בכוח העבודה בענף מהווה בו אבן נגף. o ספקי דלק – דלק היווה 10%-15% מהעליות של חברת תעופה, הוא בצריכה מתמדת ואין לו תחליף. בכדי להגביל את הרגישות מול ספקי הדלת ביססו חברות תעופה הסדרי חלופי סחורות וחוזים ארוכי טווח (עמוד 4 פסקה 3). o סוכני נסיעות ,אנשי שיווק וביטוח – נגסו עד 20% מהעלויות של חברת תעופה. כוחם של סוכני נסיעות פחת מאז התפתחות האינטרנט והיכולות שזה הציע לענף (עמוד 4 פסקה 4). o יצרני/משכירי מטוסים – כ-15% מהעליות של חברת תעופה. מיעוט היצרנים (Boeing ו- Airbus בעיקר) מציב את חברת התעופה בעמדת חולשה מולם. כהתמודדות, חלק מן החברות התקשרו עם שני הספקים, אחרות שכרו מחברות השכרה שהיו זולות יותר (עמוד 4 פסקה 5). o ספקי מזון – מחירי אלו השתנו בתלות בסוג השירות המוצע ע"י החברה (עמוד 4 פסקה 6). o שדות תעופה – אלו דרשו עלויות נחיתה לפי משקל כלי הטיס (עמוד 4 פסקה 6).

לסיכום נראה שהרווחיות הנמוכה בענף נובעת מגורמים חיצוניים מגוונים: הסרת הרגולציה שהובילה להתגברות התחרות וכניסת מתחרים חדשים, התפתחות האינטרנט לצד דרישה לשקיפות שחיזקה את ידי הלקוחות והגבירה את הצורך לתת מהיר מענה למתחרים, ספקים מרובים מולם לחברות התעופה עקומת ביקוש קשיחה יחסית, איגודי עובדים שנותרו מתקופת הרגולציה שמנהלים חזית מתמשכת מול חברות התעופה. כל אלו לצד גורמים ממשלתיים ורגולטורים כגון ה-DOT שעינם פקוחה על הענף כיוונו את הענף להורדת מחירים רבתי. על כן שולי הרווח בו נמוכים.
שאלה 2
Southwest Airlines ו-JetBlue הן חברות LCC. שנים רבות שחברות אלו רווחיות יותר מחברות ותיקות (Legacy carriers). חברות אלו מציעות טיסות למרחקים קצרים במחיר נמוך תוך שימוש ביעילות תפעולית וגישה חדשה ליצירת ערך. נבחן את האסטרטגיה של חברות אלו ונקודות הבידול שלהן ביחס למתחרים.
Southwest Airlines
קווים מנחים באסטרטגיה ונקודות בידול (עמוד 5 פסקה 4,5):
• בתחילת דרכה סיפקה החברה שירותי תעופה בטקסס בלבד. אחרי הסרת הרגולציה יצאה מגבולות טקסס והגדירה שאיפה לקצב התפרשות צנוע של 10% - 15%, בכדי לשרוד זמנים קשים ותו לא.
• ביססה את עצמה כמזוהה עם ערכים של אהבה, עשיית דברים "אחרת", מסירות למען השירות ופשטות.
• פעולותיה תמכו בערכים שהתיימרה להם: o טיסות קצרות ללא ארוחות, ללא סידורי ישיבה, מחלקת תיירים בלבד . o צי מטוסים אחיד (737), מה שמפשט תחזוקה ומשפר מומחיות. o חוקי עבודה גמישים בתמורה להסדרי עבודה מבוססי חלוקת הכנסות (מול איגודי עובדים). o חוזי עבודה הכוללים סעיפים בנושא מסירות וחשיבות השירות. o שיטת תמחור טיסות פשוטה. o שקיפות שיטת תמחור הטיסות כלפי הלקוחות.
• התמקדה בטיסות ישירות למרחקים קצרים (בממוצע 515 מייל) בין שדות תעופה משניים.
• קביעת מחירים נמוכים בכוונה להתחרות במחירי כלי רכב יבשתיים (ולא בחברות בענף). o גישה זו אילצה חברות תעופה מתחרות להורדת מחירים בכדי שלמור על נתח שוק.
כל אלו אפשרו ל- Southwest Airlinesלהתפתח בקצב צנוע ויציב תוך יעילות תפעולית (high load factors) וקביעת סטנדרט מחירים שקשה לחקות (sustainability). תחת זאת, שולי הרווח הגבוהים לא אחרו להגיע.
JetBlue
קווים מנחים באסטרטגיה ונקודות בידול (עמוד 5 פסקה 4,5):
• למייסד החברה, דייויד נידלמן, היה ניסיון מוצלח בתחום חברות ה-LCC. זאת בשילוב עם גיוס הון של 130 מיליון דולר היוו נקודת התחלה טובה (עמוד 5 פסקה 7 ועמוד 6 פסקה 2). o גיוס זה אפשר רכישה של צי מטוסים חדש שמשעותו טכנולוגיה חדישה ופחות תחזוקה.
• החברה התמקדה בטיסות ישירות קצרות (במרחק ממוצע של 985 מייל) בין שדות תעופה פחות עמוסים/מרכזיים, מה שאפשר לה להתבלט בשדות אלו (עמוד 6 פסקה 2).
• מטרת החברה היתה לבסס מותג חזק על ערכים של אנושיות, עלויות נמוכות וטכנולוגיה חדשנית (עמוד 6 פסקה 1) ואכן פעולותיה היו בהלימה לערכים אלה.
• החברה נסתה למתג עצמה כחברת התעופה הראשונה ללא נייר (עמוד 6 פסקה 5) o טייסים עשו שימוש במחשבים נישאים לנושאים מנהלתיים ותקשורת. o רשומי תחזוקה של המטוסים נשמרו במחשבים.
• החברה עודדה התקשרות ישירה של לקוחות דרך האינטרנט (בהתאמה לנקודה הקודמת). o מעל ל-60% מהכרטיסים נרכשו אונליין, כל הכרטיסים היו אלקטרוניים.
• החברה הציעה חווית טיסה יחודית (עמוד 6 פסקה 3). o כסאות עור, כולם מחלקת תיירים. o מסך וידאו אישי הכולל 24 ערוצי צפייה. o כרטיסי הנחיה לתרגילי יוגה בטיסה. o שימוש בסיסמאות מול הלקוחות (“we all need inner peace”)
• הפעלת כוח עבודה בשונה מהמקובל בענף (עמוד 6 פסקה 4,5). o כוח העבודה כולו לא מאוגד (nonunionized). o מעט חוקי עבודה. o צפייה לגמישות מצד העובדים בתמורה לגמישות בעסקאות ההעסקה. o העסקת סטודנטים בחוזים שנתיים ושימוש ב-job sharing. o הנעמת זמני הפנאי של צוות הקרקע בעזרת סלי כדורסל במסלולים. o הפעלת סוכני הזמנות בעבודה מהבית בתמורה לסיוע בעת עומס.
• קהל יעד של החברה היה שונה מחברות LCC דוגמת Southwest. בעוד ש-SW התחרו בתחבורה היבשתית וביססו קהל יעד באנשים שיכולים להמנע מתחבורה אוירית בכלל, JetBlue הפכה נסיעה בתעריפים זולים לאטרקטיבית וסחפה קהל יעד של אנשי עסקים ודוגמניות, שחייבים להשתמש בתחבורה אוירית (עמוד 6 פסקה 6).
לסיכום, JetBlue מיתגה את עצמה על ערכים שונים משאר השוק ופעולתיה תמכו בערכים אלו בצד העובדים ובצד הלקוחות. היא הציעה חווית טיסה יחודית ועשתה שימוש בטכנולוגיה שביססו את ערך החדשנות לו טענה. מימון ראשוני מהותי ומגוון רחב של צעדים לצמצום עלויות (כוח העבודה גמיש, הזמנות באינטרנט, שימוש בשדות תעופה משניים וכו') הביאו אותה למדדיי יעילות רחוקים מהממוצע בענף (CASM 6.7c ו- load factor 77%). כך התאפשרו לה שולי רווח גבוהים והיא הפכה איום מרכזי בענף (עמוד 6 פסקה 7).

שאלה 3
מספר סיבות גרמו לחברות הבת המוזלות להיכשל. המאפיין המשותף לסיבות הללו הוא שחברות האם לא הצליחו לייצר חברת בת שהיא עצמאית ומנותקת מניהול ותפעול חברת האם. העדר ניתוק זה הביא לכך שניהול ותפעול חברות הבת לא התאים לשוק בו הן התחרו ובכך בעצם הביא לכשלונן. נפרט כעת הסיבות לכשלון חברות הבת:
• ניהול: o ברוב המקרים, ניהול חברות הבת בוצע למעשה ע"י אותו גוף שניהל את חברות האם. גוף ניהולי זה ניסה לייצר סינרגיה בין חברת הבת לחברת האם ונמנע מתחרות. חברת הבת למעשה באה להשלים ולסייע לקווים העיקרים של חברת האם. נעשה שימוש באותו מבנה לוגיסטי של חברת האם שהיה מסורבל. מבנה לוגיסטי מסורבל זה בשילוב בירוקרטיה מסנדלת הקשו מאוד על חברות הבת להתחרות בשוק בו הן נמצאות. (עמוד 7 פסקה 3) o כדי להוריד עלויות בחברות הבת, היה צורך בחוזי שכר נמוכים יותר מאלו בחברות האם. נוצר מצב שבו בעלי תפקידים זהים קיבלו חוזי שכר שונים בין חברת האם לחברת הבת. חברות האם התקשו בשמירת הבדל זה בעיקר בגלל איחודי העובדים החזקים שהיו כבר קיימים בחברות האם. איגודי עובדים אלו לא ששו לעזור מכיוון שחששו לאבד משרות או לקצץ בשכר לטובת חברת בת שבסופו של דבר באה להתחרות מולם (עמוד 7 פסקה 3) o חברות האם ניסו לשלב בין שיטת ה-hub-and-spoke לבין ה-point-to-point. השילוב היה גם בין הקווים העיקרים של חברות האם לקווים המוזלים של חברות הבת. שילוב זה יצר אצל הנוסעים בלבול בזהות החברה בה הם טסים וכמו כן יצר בעיות רבות של חוסר תיאום אשר הביא בסופו של דבר לשירות ברמה נמוכה. לדוגמא, מצבים אבסורדיים בהם נוסעים לא קיבלו ארוחה במשך יום שלם (עמוד 7 פסקה 2)
• שיווק ומכירה: o בגלל חוסר הניתוק של חברות הבת מחברות האם, גם תהליך השיווק והמכירה של כרטיסים נוהל ע"י חברות האם, מה שיצר אצל הנוסעים זהות בין החברות גם מבחינת המיתוג, התדמית והמחיר. בחברת Shuttle למעשה לא היה נסיון לבצע בידול מחברת האם וכפועל יוצא מזה חברת הבת היתה למעשה סוג של "מוצר משלים" במקום להציג אלטרנטיבה לשירות של חברת האם.
• עלויות תפעול o עלויות צי ותחזוקה – חברת הבת השתמשו באותו צי מטוסים של חברות האם שהיה לרוב מיושן וכלל מטוסים מסוגים שונים. חברות ה-LCC העצמאיות הצליחו לצמצם עלויות באופן משמעותי ע"י תפעול צי של מטוסים זהים וחדשים תוך כדי קיצור זמני המתנה בין טיסה לטיסה. חברות הבת לא יכלו להתחרות בעלויות תפעול אלו בגלל השימוש הנרחב בשירותים של חברת האם. בחברת Delta Express היה שימוש בתחזוקה, כוח האדם ושירותי קרקע של חברת האם מה שלא אפשר התייעלות והורדת מחירים. (עמוד 9 פסקה 2) o עלויות עובדים - בחברות ה-LCC העצמאיות עלות העובדים היתה נמוכה משמעותית מהחברות המסורתיות. העלות הנמוכה של העובדים אשר מהווה 40% מסך ההוצאות בענף תרמה רבות להצלחתן. חברות ה-LCC אשר היו חברות בת, היו מחוייבות למבנה השכר שהיה נהוג בחברות האם אשר כלל הסכמי שכר שעלותם גבוהה משמעותית מהשכר הנמוך אותו חברות ה-LCC הנהיגו. בנוסף לכך, האיגודים החזקים של החברות האם התנגדו ונלחמו בנסיונות לבדל את חברת הבת מבחינת חוזי שכר ותנאי עבודה. בחברת Delta Express הצליחו איגודי העובדים לבטל למעשה לחלוטין את ההבדלים בחוזי שכר ותנאי עבודה שניסתה חברת הבת ליצר. (עמוד 9 פסקה 3)
כל הסיבות שהובאו מנעו מחברות הבת להתחרות בשוק בו הן נמצאות. הניהול המסורבל, ובעיקר עלויות התפעול הגבוהות גרמו לכך שחברות הבת לא יכלו להתחרות במחיר הנמוך אותו הציעו חברות ה-LCC העצמאיות. בהינתן שהמחיר הוא אחד המרכיבים העיקריים בבחירת חברת התעופה ע"י הנוסע (עמוד 3 פסקה 2) חברות הבת לא הצליחו להתחרות מול החברות העצמאיות ואיבדו הרבה לקוחות לטובתן. נוצר מצב בו הם נתנו למעשה את אותו שירות במחיר גבוה יותר.

שאלה 4
ישנם מספר אסטרטגיות אשר עומדות בפני צוות החשיבה שהוקם. נפרט אסטרטגיות אלו ונמנה את היתרונות והחסרונות של כל אסטרטגיה.
שמירה על סטטוס קוו:
לפי אסטרטגיה זו, לא יהיה שינוי משמעותי במבנה חברת האם וחברת הבת Delta Express.
יתרונות:
• יציבות – אין שינויים משמעותיים או טלטלה גם בחברת הבת וגם בחברת האם.
• מותג וגודל – חברת Delta היא בעלת מותג חזק ובעלת הכנסות מאוד גבוהות. זוהי גם החברה השנייה בגודלה במונחי כמות נוסעים.
• Delta Express כן הצליחה לשרוד את אירועי 11 בספטמבר מה שמעיד על ניהול נכון ויעיל יחסית לשאר חברות הבת שנכשלו.
חסרונות:
• חברות LCC כגון JetBlue כבר מתחילות לנגוס בנתח שוק של Delta באופן משמעותי. חברת JetBlue כבר טסה בקווים המהווים 6.5% מהכנסות Delta (עמוד 9 פסקה 4) ומספר זה ככל הנראה רק ילך ויגדל. חברת Delta עלולה להיכנס להפסדים עקב הכנסות נמוכות והוצאות גבוהות כתוצאה מנסיון להתחרות בחברות ה-LCC.
• כישלון ואיבוד בנתח השוק LCC – תפעולDelta Express נעשה בדומה לחברות בת אחרות שכשלו בגלל כל הסיבות אותן מנינו בשאלה הקודמת. לא מן הנמנע שגם Delta Express תיכשל ובכך תאבד Delta את נתח השוק LCC.

שינויים בחברת הבת Delta Express:
לפי אסטרטגיה זו יש להישאר במבנה הקיים תוך ביצוע שינויים אסטרטגיים ותפעוליים בחברת הבת כדי לייעל אותה ולהביא להכנסות יותר גבוהות.
יתרונות:
• יציבות – גם באסטרטגיה זו השינויים הם קטנים יחסית ואין צפי לטלטלה בכל הקשור למבנה של שתי החברות. רוב השינויים הם פנימיים בתוך חברת הבת.
• עלות נמוכה בביצוע ויישום אסטרטגיה זו
חסרונות:
• בסיס מבנה הארגוני ישאר זהה – כל עוד המבנה הארגוני והניהולי ישאר בידי חברת האם, חברת הבת לעולם לא תהיה באמת חברת LCC. כמו שפירטנו בשאלה הקודמת, תלות במבנה ארגוני וניהולי זה של חברות האם היה המאפיין העיקרי לכל הסיבות שהביאו לכישלונן של חברות בת LCC אחרות.
• שוק מאוד תחרותי – חברת JetBlue וחברות LCC עצמאיות אחרות הצליחו להוזיל עלויות באופן משמעותי ולייצר שוק תחרותי מאוד שבו הנוסע כבר אינו נאמן למותג והוא בעיקר מחפש המחיר הזול ביותר עבור השירות הפשוט. גם אם Delta Express יצליחו להתייעל עדיין תהיה זו תחרות קשה בעיקר מול מותגים חזקים בשוק כגון JetBlue.
מיזוג Delta Express אל תוך חברת האם Delta:
יתרונות:
• חיסכון בעלויות – ביטול חברת הבת תקטין הפסדים ע"י צימצום בכוח אדם, ציוד ועלויות תפעול שבשתי החברות.
• ריכוז מאמץ והתמקדות – ביטול Delta Express תאפשר למנהלים להתרכז במותג Delta וכן תאפשר ריכוז מאמץ במציאת פתרונות שיחזקו את המותג אל מול חברות ה-LCC.
חסרונות:
• הודאה בכישלון – בביטול חברת Delta Express למעשה ישנה הודאה בכישלון המהלך. הודאה זו תביא בוודאות לירידה בתדמית של חברת האם ופגיעה במוניטין הרב שיש לה.
• איבוד נתח השוק LCC – Delta למעשה תאבד נתח שוק זה ועלולה גם להיכנס להפסדים כתוצאה מהתחרות הקשה מול חברות ה-LCC.
חברת בת חדשה שתתחרה בשוק ה-LCC:
לפי אסטרטגיה זו, על חברת Delta להקים חברת בת חדשה אשר תהיה מנותקת לחלוטין מהמבנה הארגוני והניהולי של חברת האם Delta. חברת האם תשלוט בחברת הבת אך כל העץ הניהולי והארגוני יהיו נפרדים לחלוטין ולמעשה חברת הבת תהיה עצמאית, בדומה לשאר חברות ה-LCC העצמאיות.
לפי ראות ענינו חלופה זו היא החלופה הטובה מבין כל הארבעה שפורטו.
החלופה הראשונה (סטטוס קוו) עלולה להביא להמשך הפסדים ואיבוד נתח שוק ה-LCC. החלופה השניה (שינויים ב- Delta Express) עתידה להיכשל גם היא בגלל אותן הסיבות שתיארנו בשאלה 3 אשר יביאו להמשך הפסדים של חברת הבת Delta Express למרות שינויים פנימיים. החלופה השלישית (מיזוג) תביא גם לאיבוד נתח השוק LCC ולא פחות משמעותי, גם תפגע בתדמיתה של חברת Delta.
לעומת זאת, בחלופה הרביעית, לחברת הבת תהיה עצמאות מוחלטת והיא תוכל להתחרות בכל שאר חברת ה-LCC העצמאיות. כך חברת Delta תוכל להינות מרווחים מנתח השוק ה-LCC מבלי לפגוע בחברת האם עצמה.
ננתח את חלופה זו לפי ניתוח SWOT:
חיצוני - הזדמנויות:
• מיתוג מחודש – חברת הבת החדשה תהיה תחת מיתוג שונה משל Delta ולמעשה יפתח בפניה דף חלק והיא תוכל לייצר הצלחה איפה ש Delta Express כשלה.
• בידול וחדשנות – חברת הבת יכולה ללמוד את חברות ה-LCC הקיימות ולנסות לבדל את עצמה מהקיים בשוק. ניתן לבצע מחקרים וסקרים כדי ללמוד את החולשות של החברות המתחרות ובכך ללמוד כיצד ואיך לבנות את חברת הבת בצורה הכי נכונה.
חיצוני - איומים:
• חסמי כניסה גבוהים – ישנה עלות מאוד גבוהה כדי להקים חברת בת חדשה. כדי להתחרות בחברות כמו JetBlue יש להשקיע כסף רב בטכנולוגיה מתקדמת שתוכל להביא לייעול מקסימלי כמו שחברת JetBlue השכילה לעשות. (עמוד 6 פסקה 5)
• תחרות מול מותגים חזקים בתחום ה-LCC – חברות ה-LCC הקיימות כבר צברו נסיון לא מועט ובנו לעצמן מוניטין חזק. הנסיון העשיר שצברו מאפשר להם לשמור על עלויות נמוכות – המפתח להצלחה בתחום ה-LCC.

פנימי - חוזקות:
• עלויות שכר נמוכות – חברת הבת תוכל להציע חוזי שכר בעלות נמוכה תוך כדי תגמול העובדים לפי ביצועים. היעדר איגודי עובדים חזקים יאפשרו לבצע מהלכים כאלו.
• עלויות תפעול נמוכות – חברת הבת תוכל לרכוש צי מטוסים אשר מורכב מסוג אחד ובכך לצמצם משמעותית את עלויות התפעול.
• גב כלכלי חזק – לחברת האם נכסים רבים ומותג חזק ולכן תוכל לעזור הרבה בהשקעה ראשונית וכמו כן בידע שנצבר לאורך השנים.
• ניהול נפרד ומנותק – למנהלי חברת הבת תהיה מטרה אחת ויחידה – להביא להצלחתה של חברת הבת ולמקסם את הרווחים שלה. הניתוק מחברת האם יביא לחופש פעולה כמעט מוחלט בידי המנהלים.
פנימי - חולשות:
• פגיעה בתדמית – גם בחלופה זו יש וויתור על המותג Delta Express. למרות שוויתור זה הוא קל יותר בגלל יצירת מותג חדש, עדיין, תהיה פגיעה בתדמית חברת האם בגלל חיסול מותג קיים.
• קושי בייצור נתק מוחלט – ההנחה היא שלא יוחלפו כל בעלי המשרות בעיקר בתחום הניהול. בעלי משרות שהתרגלו למבנה הנוכחי ולצורות עבודה קיימות עלולים להתקשה להתנתק מכל מה שהם מכירים וימנע מהם לשנות את המבנה הארגוני לזה שיוכל באמת להתחרות בשוק ה-LCC.
למרות החסרונות והחולשות שהצגנו, עדיין נראה כי היתרונות וההזדמנויות עולים עליהם. חוזקה מאוד משמעותית היא הגב הכלכלי החזק של חברת האם שיאפשר חופש פעולה כלכלי ויכולת תחרות אמיתית מול חברות ה-LCC הקיימות. חברת בת עצמאית שתצליח להתחרות בשוק ב-LCC תביא את חברת Delta להצלחה בשוק אותו היא עדיין לא הצליחה לכבוש.

Similar Documents

Premium Essay

Airline

...The main cause that makes a company have to make changes is the external environment. It usually forces organizations to make changes to its mission, culture, leadership, and operating strategies. Changes in the 12 drivers bring a series of change to the overall structure. Changing anyone of the 12 “pillars” will influence the adjoining ones. But, changing the entire structure may or may not affect the entire system. These changes are influenced by the motivation of the individuals. They will impact the change to the entire organization. They all interact with each driver on the model. The Burke-Litwin Model has these basic parts that make up an overall change for a company. Change effect one part and then affect the overall performance of the model. 1. External environment: The key external cause on the organization must be identified and clearly established. 2. Mission and Strategy: The overall “vision” should be seen through the eyes of the employee. 3. Leadership: Leadership should be understood. 4. Organizational Culture: This should understand implied rules, regulations, customs, principles, and values. 5. Structure: The function based structure should be understood, such as responsibility, authority, communication, decision, making, and control structure. 6. Systems: This includes all the policies and procedures. 7. Management Practices: How the management accepts and conforms to the overall concept of the organizations strategy. ...

Words: 3568 - Pages: 15

Premium Essay

Jetblue Case Analysis

...CEO, David Barger was now facing with JetBlue’s key issue that he should reconsider the distribution of E190 and A320, and building long-term managing strategies for sustainable development. Besides, with a big movement of launching E190 in 2005, some small but critical problems loomed: Compensation of pilots, satisfaction of customers and employees, challenges for staff to adopt unexpected changes, complexity resulting from the integration of E190 and A320. Without experience of operating two types of aircrafts and combining them, as well as without sufficient capital, large scale of purchases of the new aircraft would definitely lead to operational failure. It was the key principle for JetBlue, which made a difference from other airline companies, that fight cancellations should be avoided at all costs. Unfortunately, this principle was challenged by the unexpected bad weather on the Valentine’s Day of 2007. The potential issue of operating system finally gave rise to serious flight cancellations, which reminded JetBlue of fixing its...

Words: 2588 - Pages: 11

Premium Essay

Dfgdfg

...Skills: A Jossey-Bass Reader (ISBN # 0-7879-7341-6). It is available from both BarnesandNoble.com and Amazon.com. Course Overview This course is about the creation and maintenance of long term value for the organization. It is concerned with both the determination of the strategic direction of the firm and the management of the strategic process. The course builds on prior studies of functional areas while recognizing that most real business problems are inherently multi-functional in nature. Thus, this course employs an explicitly integrative approach in which we adopt the role of the general manager who has the responsibility for the long-term health of the entire organization. The course would be taught primarily through the case method of instruction. Course Objectives 1. Understand the nature of strategic competitiveness and develop the ability to analyze the competitive environment facing a firm, assess the attractiveness of the industry and isolate potential sources of competitive advantage and disadvantage. 2. Develop business level strategies by defining the type of advantage sought, scope of operations and activities required to deliver the chosen strategy. Assess the likely sustainability of firm strategies and competitive positions. 3. Discriminate among the types of data that general managers need to evaluate alternative scenarios....

Words: 6376 - Pages: 26

Premium Essay

Strategy Formulation and Implementation

...Skills: A Jossey-Bass Reader (ISBN # 0-7879-7341-6). It is available from both BarnesandNoble.com and Amazon.com. Course Overview This course is about the creation and maintenance of long term value for the organization. It is concerned with both the determination of the strategic direction of the firm and the management of the strategic process. The course builds on prior studies of functional areas while recognizing that most real business problems are inherently multi-functional in nature. Thus, this course employs an explicitly integrative approach in which we adopt the role of the general manager who has the responsibility for the long-term health of the entire organization. The course would be taught primarily through the case method of instruction. Course Objectives 1. Understand the nature of strategic competitiveness and develop the ability to analyze the competitive environment facing a firm, assess the attractiveness of the industry and isolate potential sources of competitive advantage and disadvantage. 2. Develop business level strategies by defining the type of advantage sought, scope of operations and activities required to deliver the chosen strategy. Assess the likely sustainability of firm strategies and competitive positions. 3. Discriminate among the types of data that general managers need to evaluate alternative scenarios....

Words: 6376 - Pages: 26

Premium Essay

Marketing

...that CRM is managed by the IT group, 31% by sales, and only 9% by marketing. Yet CRM is, ultimately, a tool for gauging customer needs and behaviors—the new customer department’s central role. It makes little sense for the very data required to execute a customer-cultivation strategy to be collected and analyzed outside the customer department. Of course, bringing CRM into the customer department means bringing IT and analytic skills in as well. Market research. The emphasis of market research changes in a customer-centric company. First, the internal users of market research extend beyond the marketing department to all areas of the organization that touch customers—including fi nance (the source of customer payment options) and distribution (the source of delivery timing and service). Second, the scope of analysis shifts from an aggregate view to an individual view of customer activities and value. Third, market research shifts its attention to acquiring the customer input that will drive improvements in customer-focused metrics such as CLV and customer equity. Research and development. When a product is more about clever engineering than customer needs, sales can suff er. For example, engineers like to pack lots of features into products, but we know that customers can suff er from feature fatigue, which hurts future sales. To make sure that product decisions refl ect realworld needs, the customer must be brought into the design process. Integrating...

Words: 1811 - Pages: 8

Premium Essay

Marketing

...SPOTLIGHT ON REINVENTION Spotlight BELOW Michel de Broin, Encircling, 2006 Asphalt, yellow paint, road sign, 14.8 x 21.9 m Scape Biennale, Christchurch, New Zealand Rethinking Ma Because companies can now interact directly with customers, they must radically reorganize to put cultivating relationships ahead of building brands. by Roland T. Rust, Christine Moorman, and Gaurav Bhalla 94 Harvard Business Review January–February 2010 HBR.ORG Roland T. Rust (rrust@ rhsmith.umd.edu) is a Distinguished University Professor and the David Bruce Smith Chair in Marketing at the University of Maryland’s Robert H. Smith School of Business. Christine Moorman (moorman@duke.edu) is the T. Austin Finch, Sr., Professor of Business Administration at Duke University’s Fuqua School of Business in Durham, North Carolina. Gaurav Bhalla (gaurav. bhalla@knowledgekinetics. com) is the president of Knowledge Kinetics, based in Reston, Virginia. rketing SPOTLIGHT ON REINVENTION I Building Relationships Product-Manager Driven Many companies still depend on product managers and one-way mass marketing to push a product to many customers. magine a brand manager sitting in his office developing a marketing strategy for his company’s new sports drink. He identifies which broad market segments to target, sets prices and promotions, and plans mass media communications. The brand’s performance will be measured by aggregate sales and profitability, and his pay and future prospects...

Words: 4095 - Pages: 17

Premium Essay

Rethiniking Marketing

...they must radically reorganize to put cultivating relationships ahead of building brands. Rethinking Marketing by Roland T. Rust, Christine Moorman, and Gaurav Bhalla • Included with this full-text Harvard Business Review article: 1 Article Summary Idea in Brief—the core idea 2 Rethinking Marketing Compliments of: Reprint R1001F SPOTLIGHT ON REINVENTION Rethinking Marketing Idea in Brief Companies have powerful technologies for understanding and interacting with customers, yet most still depend on mass media marketing to drive impersonal transactions. To compete, companies must shift from pushing individual products to building long-term customer relationships. The marketing department must be reinvented as a “customer department” that replaces the CMO with a chief customer officer, makes product and brand managers subservient to customer managers, and oversees customer-focused functions including R&D, customer service, market research, and CRM. These changes shift the firm’s focus from product profitability to customer profitability, as measured by metrics such as customer lifetime value and customer equity. This organizational transformation will uproot entrenched interests and so must be driven from the top. COPYRIGHT © 2009 HARVARD BUSINESS SCHOOL PUBLISHING CORPORATION. ALL RIGHTS RESERVED. page 1 This article is made available to you with compliments of VeraCentra. Further posting, copying, or distributing is copyright infringement. To order...

Words: 4454 - Pages: 18

Premium Essay

Hrm Topic

...HIGH-LEVEL EMPLOYEE INVOLVEMENT AT DELTA AIR LINES Bruce E. Kaufman As described in this unique case study, Delta Air Lines operates one of the most advanced, highlevel employee involvement programs in the nation. Based on in-depth field study and personal interviews, the development, structure, operation, and business goals of the program are described. The study then summarizes the business benefits and costs of this type of high-level employee involvement program and concludes with 12 “lessons learned.” © 2003 Wiley Periodicals, Inc. Employee involvement is not a new idea, as witnessed by William Basset’s 1919 book When the Workmen Help You Manage. Only in the last two decades, however, has employee involvement (EI) taken off, particularly among “high-performance” organizations. Although EI programs are widespread, considerable diversity exists in their breadth, depth, and form. In a study of 313 large companies with EI programs, Lawler, Albers, and Ledford (1992) found that six out of ten had only “low-level” EI programs—based on sharing of information, rewards, power, and training with employees—or programs that relied principally on financial incentives, while only 7% of companies had “high-level” programs. A more recent edition of their study (Lawler, Mohrman, & Benson, 2001) does not provide comparable data, but the relative rarity of high-level EI programs is indicated by the fact that in 1999 only 7% of companies had some form of participation group other than a...

Words: 10731 - Pages: 43

Premium Essay

6 It Decisions

...Jeanne W. Ross and Peter Weill Reprint R0211F Top executives often feel uncomfortable making hard choices about information technology. But when they abdicate responsibility, they set their companies up for wasted investments and missed opportunities. Six IT Decisions Your IT People Shouldn’t Make by Jeanne W. Ross and Peter Weill COPYRIGHT © 2002 HARVARD BUSINESS SCHOOL PUBLISHING CORPORATION. ALL RIGHTS RESERVED. For several years now, we have observed the frustration—sometimes even exasperation— that many business executives feel toward information technology and their IT departments. Our center runs a seminar called “IT for the Non-IT Executive,” and the refrain among the more than 1,000 senior managers who have taken the course runs something like this: “What can I do? I don’t understand IT well enough to manage it in detail. And my IT people—although they work hard—don’t seem to understand the very real business problems I face.” Perhaps the complaint we hear most frequently from the executives—most of them CEOs, COOs, CFOs, or other high-ranking officers—is that they haven’t realized much business value from the high-priced technology they have installed. Meanwhile, the list of seemingly necessary IT capabilities continues to grow, and IT spending continues to consume an increasing percentage of their budgets. Where’s the payback? Indeed, our research into IT management practices at hundreds of companies around the world has shown that most organizations...

Words: 5461 - Pages: 22

Free Essay

Economic Analysis of Gogo’s in-Flight Wi-Fi

...Case Study: Economic Analysis of Gogo’s In-flight Wi-Fi November 2, 2015 Introduction Gogo pioneered and now dominates the in-flight Wi-Fi business, which allows passengers to access the Internet during their flights. In recent years, consumers have grown from anticipation to dislike towards Gogo’s services due to its steady increase in fees and rapid decrease in speed. Through a dynamic pricing strategy they hope to relieve congestion which indeed have effect, but will not last in the fierce competition of an oligopoly market structure. Unlike its monopolistic position before, Gogo now faces at least three companies—ViaSat, Global Eagle Entertainment, and Panasonic— swiftly eroding its market share with cheaper and faster in-flight Wi-Fi services using satellites instead of antennas. Gogo’s own next-generation technology 2Ku, to come online in 2016, uses satellites that hopefully would achieve better prices with higher speed. To analyze the market for in-flight Wi-Fi and the pricing strategies of Gogo, our paper will discuss five core areas:      The price elasticity of demand for Gogo’s service, and how it varies with price levels The market structure Gogo is operating in Its dynamic pricing How the demand for in-flight Wi-Fi has changed over time, technological changes over the past 15-20 years that has affected demand Technological factors that affect supply, how congestion affects pricing and our recommendation Price Elasticity of Demand...

Words: 3379 - Pages: 14

Free Essay

Aet Case

...1 Comparing internally consistent HR at the Airport Express Train (AET), Oslo, Norway and Southwest Airlines (SA), Dallas, U.S.A. Bård Kuvaas and Anders Dysvik, BI Norwegian School of Management This case study provides a comparison between internally consistent HR in two very different organizations with respect to size (small versus large), age (new versus old), ownership (an independent company reporting to the Norwegian Trading and Business Commerce versus listed), competitive strategy (cost leadership and customer service versus differentiation and customer service), and national context and labor laws (Norway versus the U.S.A.). The main similarity, besides that they both operate in the travel industry, is that they try to achieve competitive advantage through people by implementing internally consistent HR. Internally consistent HR is the degree to which the various HR practices are internally consistent, complementary, and reinforcing each other. Historical background of the SA and AET Despite the severe economic collapse that hit the airline industry in 2009, Southwest Airlines (SA) still prevailed and managed to remain profitable. The results for 2009 marked SA’s 37th consecutive year of profitability. SA was established in 1971, with three Boeing 737 aircrafts. SA became a major airline in 1989 when it exceeded the billion-dollar revenue mark. Southwest is currently the United States’ most successful low-fare, high frequency, point-to-point carrier. SA operates 537...

Words: 4308 - Pages: 18

Premium Essay

Knowledge Management

...Better Practices for Retaining Organizational Knowledge: Lessons from the Leading Edge David W. De Long and Thomas Davenport n 1998, after significantly downsizing for ten years, the Tennessee Valley Authority (TVA) realized that the median age of its 13,000 remaining employees was 48. Because most of its workers retired well before age 60, this meant that over the next ten years the TVA, the largest electrical utility in the United States, was bound to lose many of those it depended on to run its nuclear, coal-fired, and hydroelectric power plants efficiently and safely. Those employees, and the knowledge they embodied, would be hard to replace. Changing workforce demographics, marked by an aging labor force, more competitive recruiting, and faster turnover among younger employees, are creating unprecedented knowledge-retention problems in many industries, threatening to reduce the capacity for innovation, growth, and operational efficiency. A recent study of 26 firms conducted by the Accenture Institute for Strategic Change documented the danger lost knowledge poses for organizational performance in the global chemical industry.1 But, of course, operational and institutional amnesia imperil more than just the chemical industry. This article outlines a set of “better practices” that organizations currently are implementing to address these concerns. The practices shared here are not claimed to be “best in class,” because the challenges of knowledge ...

Words: 6363 - Pages: 26

Premium Essay

Southwest Strategic Analysis

...School of Management Coursework hand-in sheet Student name(s) | % | | % | Naomi Wai | 20% | Chukwudubem Joseph Onochie | 20% | Nevena Rakovska | 20% | Anish Rai | 20% | Warren Cannon | 20% | | | For group work – individual % contributions need to be stated only where they are not equal. Department (e.g. Management): School of Management | Programme and Year of Study: Accounting and Finance, Y3 | Name of lecturer: Dr. Sarah Park | Unit title and code (eg MN20010): MN30449 | Number of pages in assignment:17Word count: 2845 | Declaration I/we certify that I/we have read and understood the entry in the relevant Student Handbook for the School of Management on Cheating and Plagiarism and that all material in this assignment is my/our own work, except where I/we have indicated with appropriate references. I/we agree that, in line with Regulation 15.3(e), if requested I/we will submit an electronic copy of this work for submission to a Plagiarism Detection Service for quality assurance purposes. I/we also confirm that the percentage allocation of work is as shown above. Student Signature(s) | | | | | | | If assessment is group based, all members of the group must sign this form When to hand in You should aim to hand your work in before the deadline given by your lecturer/ tutor. The University guidelines on penalties...

Words: 4250 - Pages: 17

Premium Essay

Business Strategy

...Cost-effective service excellence: lessons from Singapore Airlines Singapore Airlines is well known as a paragon of in-flight service. It is also a remarkably efficient and profitable airline and has been for decades. Loizos Heracleous, Jochen Wirtz and Robert Johnston explain how it combines service excellence with cost effectiveness. Singapore Airlines (SIA) has achieved the Holy Grail of strategic success: sustainable competitive advantage. It has consistently outperformed its competitors throughout its 30-year history. In addition, it has always achieved substantial returns in an industry plagued by intermittent periods of disastrous under-performance (see Table 1). Cost-effective service excellence: lessons from Singapore Airlines SIA has done this by managing to navigate skilfully between poles that most companies think of as distinct – delivering service excellence in a costeffective way. SIA’s awards list is long and distinguished. In 2002 alone it won no less than 67 international awards and honours including “best airline” and “most admired airline” in the world in Fortune’s Global Most Admired Companies survey. Spring 2004 q Volume 15 Issue 1 Business Strategy Review 33 Since Michael Porter’s influential suggestion that differentiation and cost leadership are mutually exclusive strategies and that an organisation must ultimately choose where its competitive advantage will lie, there has been fierce debate about whether a combined strategy can be achieved...

Words: 3095 - Pages: 13

Premium Essay

How to Fight a Price War

...degenerates into a price war. Creating low-price appeal is often the goal, hut the result of one retaliatory price slashing after another is often a precipitous decline in industry profits. Look at the airline price wars of r992. When American Airlines, Northwest Airlines, and other U.S. carriers went toe-to-toe in matching and exceeding one another's reduced fares, the result was record volumes of air travel-and record losses. Some estimates suggest that the overall losses suffered hy the industry that year exceed the combined profits for the entire industry from its inception. Price wars can create economically devastating and psychologically dehilitating situations that take an extraordinary toll on an individual, a com- HARVARD BUSINESS REVIEW March-April 2000 107 How to Fight a Price War pany, and industry profitability. No matter who wins, the comhatants all seem to end up worse off than before they joined the battle. And yet, price wars are becoming increasingly common and uncommonly fierce. Consider the following two examples: • In July 1999, Sprint announced a nighttime longdistance rate of 5 cents per minute. In August 1999, MCI matched Sprint's off-peak rate. Later that month, ATikT acknowledged that revenue from its consumer long-distance business was falling, and the company cut its long-distance rates to 7 cents per minute all day, everyday, for a...

Words: 5496 - Pages: 22