Free Essay

Plan Afaceri

In:

Submitted By blaine
Words 5597
Pages 23
Date de identificare

1. Numele societatii
S.C. SolarEnergy S.R.L

2. Logo societate

Figura nr.1

3. Numar de inregistrare
Oficiul Registrului Comertului: J33/702/2004 ;
Cod unic de inregistrare RO 16577359 .

4. Forma juridica de constituire
S.R.L. --- Societate cu Raspundere Limitata.

5. Adresa
Judetul: Suceava
Localitatea: Suceava
Adresa: Calea Unirii 94 Bl. 62 Sc. B Ap. 1 Cod 720141
Telefon: 0230-257.373

6. Tipul activitatii principale si codul CAEN
Comercializarea panourilor electrice de captare a energiei solare.
Codul CAEN:
• 5186 Comert cu ridicata a altor componente electronice ;
• 5272 Reparatii de articole de uz gospodaresc

7. Natura capitalului
Capitalul societatii este capital cu raspundere limitata.

8. Capital social
Capital social subscris si varsat al S.C. SolarEnergy S.R.L este de 478.192,78 RON.

9. Asociati
Arotaritai Ovidiu
Constantin Victor

Conducerea si personalul societatii

1. Conducerea societatii

Administrator: Arotaritai Ovidiu;
Studii: Universitatatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica si Telecomunicatii;
Experienta profesionala: 2001-2003 S.C. bet Vect S.A Manager General

2. Personalul

Numar total de salariati din care:
 Cu contract de munca pe perioada nedeterminata: 10 persoane
Structura numerica de personal:
 Conducerea societatii:
 administrator: 1 persoana;
 Personal direct productiv:
 Ingineri: 2 persoane;
 Instalatori: 8 persoane;
 Pesonal service: 3 persoane;
 Personal indirect productiv:
 Administrativ: 4 persoane;
 Marketing: 3 persoane;
 Vanzari: 5 persoane;
 Desfacere: 2 persoane.

Descrierea activitatii curente a societatii

1. Scurt istoric al societatii

Firma S.C. SolarEnergy S.R.L. este infintata in anul 2004 si este unul dintre competitorii pe piata producatorilor de energie alternativa. Firma comercializeaza astfel panouri electrice de captare a energiei solare de diferite dimensiuni si avand o arie mare de aplicabilitate. Din anul 2006 aceasta devine singura firma din Romania care comercializeaza panouri flexibile de captare a energiei solare, fabricate prin procesul de roll-to-roll dezvoltat de Iowa Thin Film Technologies din Germania, destinate in special persoanelor care fac drumetii.

2. Produsele oferite

Panouri solare fixe cu performante deosebite: panourile solare VK 180:
Panourile solare cu tuburi vidate VK 180 se evidentiaza prin randament si calitate. Datorita eficientei lor foarte mari, aceste panouri solare se adreseaza in special persoanelor care doresc sa utilizeze energia solara pentru preparare de apa calda menajera si aport la incalzire.
Avantaje:
 panouri solare cu randament mare datorita tubului vidat cu absorber acoperit selectiv la 360° cu sunselect;
 captare maxima a energiei solare datorita oglinzii CPC (Compound Parabolic Concentrator) care reflecta pe tubul vidat radiatia solara din toate directiile;
 aceste panouri solare necesita spatiu redus de montaj;
 materialele calitative din care este construit asigura panoului solar o durata foarte mare de viata;
 montaj simplu datorita greutatii reduse, precum si a accesoriilor flexibile de montaj pe acoperis si pe terasa;
 nu contamineaza mediul
 nu depinde de preturile de energie sau ale gazului marite
 investitie de o singura data cu functionare gratuita indelungata
 durabilitate indelungata
 costuri zero cat timp este soare indiferent de anotimp
 fiecare mp de colektor solar economiseste aproximativ 750 m3 de gaz/an.
Domeniul de utilizare al acestor tipuri de panouri solare este foarte larg. Aceste panouri solare pot produce apa calda menajera in locuinte cat si in restaurant precum si incalzirea bazinului de inot, cat si a dusurilor de pe plaja si instalatilor din campinguri. Deasemenea utilizandu-se un sistem de panouri solare se poate ajuta incalzirea termica centrala a imobilelor in perioada toamna-iarna-primavara.

Panouri solare flexibile fabricate prin procesul de roll-to-roll:
Panourile flexibile de captare a energiei solare, fabricate prin procesul de roll-to-roll dezvoltat de Iowa Thin Film Technologies din Germania sunt destinate in special persoanelor care fac drumetii. Oglinzile solare de dimensiuni mici PolarFilm sunt partitionate si integrate monolitic in covorasul solar, oferind astfel acestuia o maxima productivitate in ceea ce priveste captarea energiei solare, precum si o flexibilitate unica pentru acest tip de energie alternativa. Acest lucru elimina, intr-un anumit fel, si riscul de distrugere a celulelor fotosolare, datorita faptului acestea sunt deja montate din fabrica si nu mai este necesara montarea acestora pe panou in momentul instalarii panourilor la client.
Celulele fotosolare PowerFilm cu care sunt acoperite covorasele de captare a energiei solare sunt realizate din silicon, lucru care permite ca acestea sa se comporte bine in diferite medii de utilizare si nu inregistreaza avarii din cauza variatiilor de curent.
Toate produsele comercializate au avize de specialitate si se incadreaza in normele nationale si internationale de calitate.

3. Servicii oferite

Sericiile oferite de catre societate sunt in mare de service si consultant. Serviciile de consultanta se desfasoara fie la sediul central al societatii, fie la punctul de vanzare, acesta fiind realizat de catre perosnalul specializat.
Serviciile de service si intretinere si service se desfasoara la locatia in care au fost instalate panourile solare sau la sediile societatii, acest lucru fiind stabilit in functie de gravitatea interventiei si de tipul produsului asupra caruia se va actiona.

4. Principalii furnizori de materii prime

Principalii furnizori de panouri solare cu care societatea are contract de colaborare sunt:
 Yingli Green Energy, Anglia
 SOLON, Gemania
 Iowa Thin Film Technologies, Germania
 Solar Systems, Anglia

Piata actuala a societatii

1. Principalii clienti

Principalii clienti ai societatii sunt persoane fizice din judetul Suceava, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iasi, Piatra Neamt si Botosani, proportia acestora din numarul total de clienti fiind de aproximativ 90%.
Principalele persoane juridice, cliente ale societatii sunt:
- Hotel Ambasador, Baia Mare;
- S.C. Tracv S.R.L., Iasi;
- Hotel Continental Suceava, Suceava;
- Hotel Suceava, Suceava;
- S.C. Trace-v S.R.L., Botosani.

2. Concurentii

Societatea activeaza in principal in cadrul mediului economic din partea de nord a tarii astfel ca se vor identifica drept principali concurenti firmele care ofera produse si servicii similare cu ale acesteia.
Principalul concurent pentru societate, este astfel identificat ca fiind S.C. Mangus SOL S.R.L. avand sediul social in Baia Mare. Acesta este un furnizor de sisteme si echipamente de energie alternativa (regenerabila). Sistemele captatoare de energie solara (panouri solare, colectoare solare), eoliana (generatoare eoliene), hidro (micro-hidro turbine), geotermala (centrale, pompe de căldură), sau producere de combustibil derivat din biomasa (bioreactoare, generatoare de bio-diesel), pot compune sisteme hibride / integrate, care pot oferi independenta energetica. Mangus ofera consultanta in domeniul soluţiilor sustenabile in producţia agricola (sisteme de producţie integrate, acvacultura, hidroponie, atestare pentru producţia de produse bio).
Toate echipamentele propuse de Mangus (cu exceptia procesoarelor biodiesel) pot fi achizitionate in rate, pe baza sistemelor de creditare propuse de Raiffeissen Bank.
Procedurile de creditare sunt derulate prin intermediul unui reprezentant Mangus Sol, care va analiza dosarul clientului si il va depune mai departe la banca. Procesul se poate derula fara a fi nevoie de prezenta clientului fizica la sediul firmei sau a bancii.
Un alt concurent din Romania este S.C. Tim & Jo S.R.L. avand sediul social in localitatea Piatra Neamt. Această firmă este infiinţată in 2004 şi are ca obiect principal comercializarea produselor care folosesc energia alternativă. Politica firmei este de a invaţa populaţia să producă şi să folosească energia neconvenţională, adică energia care ne înconjoară, care este pretutindeni şi care trebuie folosita. Acesta firma comercializeaza panouri solare fotovoltaice, panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si incalzirii, incarcatoare manuale pentru telefoane mobile, incarcatoare solare pentru telefoane GSM si generatoare eoliene.
Printre acesti concurenti considerati a fi mai importanti, care activeaza in cadrul pietei de panouri solare in partea de nord a tarii vor fi luati in considerare si firmele din Bucuresti si cele din strainatate, care o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana sunt asteptati sa activeze si pe aceasta piata.

3. Mixul de marketing al societatii

Politica de produs
Deoarece piata este in curs de dezvoltare, produsele si avantajele folosirii energiei alternative sunt foarte putin cunoscute. Alegerea unei strategii de dezvoltarea a produselor este incurajata de faptul ca firma detine un departament de cercetare-dezvoltare si va permite astfel valorificarea experientei si competentelor pe care firma o are pe piata panourilor solare, determinand posibilitatea cresterii vanzarilor.
Produsul nou pe care societatea il comercializeaza este panoul solar generator de energie electrica alternativa, cu tehnologie roll-to-roll si sunlifeTH, care permite rularea panoului ca pe un covor si manipularea acestuia cu o mai mare usurinta fata de restul panourilor existente pe piata, precum si o mai mare durata de viata prin aplicarea tehnologiei sunlifeTH.

Politica de distributie
In ceea ce priveste politica de distributie se va tine cont ca desi firma nu este una nou intrata pe piata, volumul vanzarilor acesteia nu este unul considerabil, si se vor urmari posibilitatile societatii de a creste marimea profitului, dupa ce in urma cu doi ani de la infiintare a inregistrat un profit negativ. Zona in care firma isi desfasoara activitatea este determianta de zona Moldovei, dar si de zonele adiacente acesteia. De altfel datorita faptului ca firma realizeaza si comert online se pot oferi serviciile in aproape toate zonele tarii, distributia produselor generatoare de energie alternativa in zonele respective realizandu-se cu o firma de curierat. Acest lucru se aplica insa numai in cazul panourilor solare flexibile, in ceea ce priveste panourile solare fixe acest lucru neputandu-se realiza datorita calificarii cerute la instalare.
Politica de pret
Pretul panaourilor solare oferite de catre societate sunt considerate a fi competitive pe piata, in pretul de vanzare al acestora fiind inclus de altfel si costul de instalare precum si asistenta tehnica permanenta.
Pretul practicat pentru panourile solare flexibile va fi cuprins intre valoarea de 200E si valoarea de 800E in functiile de dimensiunile acestora, precum si de nivelul de energie generat de acestea. De asemenea la acestea se adaoga si pretul accesorilor precum si costul de instalare (la un anuit numar de panouri se va asigura reduceri substantiale la instalare si transport).

Politica de promovare
Promovarea se va realizeaza cu ajutorul unei firme de publicitate, prin realizarea anumitor pliante cu produsele oferite de catre societate, precum si prin reclama pe internet pe siturile cele mai vizitate si in cadrul unor expozitii de gen.
Deasemenea se va urmari realizarea unui contract de colaborare cu firmele de publicitate care detin panouri stradale prin care sa se realizeze alimentarea sistemelor de iluminare ale acestora prin energie captata cu ajutorul panourilor solare pe timpul zilei si inmagazinata in baterii de stocare.
In vederea promovarii panourilor solare flexibile se va urmari obtinerea contractelor de promovare cu agentiile de turism care ofera pachete turistice de drumetii montane. In cadrul agentiilor de turism, daca este oferit un spatiu de expunere corespunzator se poate amenaja un stand reprezentativ cu specific montan care sa puna in evidenta panourile flexibile.

4. Analiza SWOT Tabel nr. 1
Localizarea factorilor Tipul de factor Favorabili Nefavorabili
Intreprindere Puncte forte:
-existenta in cadrul intreprinderii a unui departament de marketing
-tehnologie avansata utilizata de intreprindere
-ritmul rapid de innoire si diversificare a gamei produselor oferite
-gradul de inovatie prin aplicarea tehnologiilor roll-to-roll si sunlifeTH Slabiciuni:
-gradului mic de cunoastere a firmei si produselor
-situatia financiara din cadrul firmei (nu tocmai favorabila)
-tehnologiile oferite pentru noul produs -panouri solare flexibile- sunt mai scumpe decat la restul gamei de panouri solare oferite spre vanzare

Mediul extern Oportunitati:
-cresterea pretului energiei electrice conventionale
-politica guvernamentala care favorizeaza dezvoltarea producatorilor de energie alternativa Amenintari:
-puterea de cumparare scazuta a cumparatorilor
-gradul de pentrare a pietei de concurenti mai puternici din strainatate
-aparitia unor concurenti de renume
-cota de piata ridicata a concurentei directe
Prezentarea proeictului pentru care se solicita resurse financiare rambursabile

Investitia care se doreste a fi realizata de catre societate este una noua --- investitie de achizitie de produse.
Investitia consta astfel in achizitia unui aparat de regenerare a celulelor fotosolare, necesar in cadrul asigurarii service-ului precum si in achizitionarea a 5 automobile marca Dacia Logan MCV necesare echipelor de instalare precum si echipei care asigura service-ul produselor oferite.
Aparatul de regenerare a celulelor fotosolare este marca HyperPower (Germania) si are un pret de achizitie fara taxe de 12300 RON. Automobilele marca Dacia Logan MCV vor fi achizitionate din tara la un pret de cumparare de 350000 RON.
Nivelul total al achizitiei este de 1762300 RON.
Deasemenea se va urmari o investitie in amenajarea sediului societatii in vederea realizarii unui spatiu de prezentare extins precum si in amenajarea spatiilor de prezentare a panourilor solare flexibile din cadrul agentiilor de turism.
Obiectivele urmarite de catre societate se identifica atat la nivelul economic cat si la nivelul cunoasterii firmei in cadrul pietei si a zonei geografice in care aceasta activeaza.
Se vor urmari astfel:
1. Incheierea unui contract de colaborare cu firma producatoare Solar Energy, devenind distribuitor direct;
2. Cresterea notorietatii societatii si avantajelor folosirii sistemelor alternative de producere a energiei electrice, precum si a avantajelor oferite de noile tehnologii aplicate produselor noi;
3. Incheierea de contracte de colaborare prin promovarea produselor cu un numar cat mai mare de agentii de turism;
4. Cresterea cotei de piata in concurenta directa la un nivel de aproxiamativ 20% (in timp de 3 ani).
Serviciile oferite de catre societate in urma achizitionarii noilor produse vor fi servicii de instalare-montare a panourilor solare, precum si servicii de service pentru aceste produse.
Principalul furnizor la care firma va apela va fi compania Serv Solar din Austria, care comercializeaza panouri solare marca Solar Energy. Societatea va urmari insa ca pe viitor sa devina importator direct al produselor realizate de catre compania Solar Energy.
Intreg programul de achizitie este preconizat sa dureze aproximativ 2 luni, acest lucru fiind determinat in mare parte si de timpul de raspuns al furnizorilor (companiile HyperPower si Dacia-Renault).

Date privind piata potentiala si promovarea produselor

1. Principalii clienti potentiali

Clientii societatii sunt in mare parte pesoanele fizice, de-altfel produsele comercializate adresandu-se acestora. La cerere se pot oferi si anumite panouri solare de dimensiuni mai mari destinate utilizarii in cadrul unei uniatati economice.
Principalii clienti ai societatii sunt astfel persoane fizice din judetul Suceava, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iasi, Piatra Neamt si Botosani, proportia acestora din numarul total de clienti fiind de aproximativ 90%.
Principalele persoane juridice, cliente ale societatii sunt:
- Hotel Ambasador, Baia Mare;
- S.C. Tracv S.R.L., Iasi;
- Hotel Continental Suceava, Suceava;
- Hotel Suceava, Suceava;
- S.C. Trace-v S.R.L., Botosani.
Prin realizarea programului de achizitie se urmareste cresterea numarului de persoane fizice care vor cumpara produsele sau serviciile firmei pe de o parte, dar se urmareste si o crestere a numarului de persoane juridice cu care firma colaboreaza, fie ca acestea fac referire la agentiile de turism cu care se doreste colaborarea in vederea promovarii panourilor solare flexibile, fie ca fac referire la agentii economici care doresc instalarea unor astfel de produse.

2. Definirea pietei pe care societatea activeaza

Datorita faptului ca pe data de 01.01.2007 Romania a aderat la Uniunea Europeana, analiza pietei in care firma isi desfasoara activitatea se va raporta astfel la mediul existent in U.E. precum si la conditiile impuse de aceasta pentru Romania (conditii de aliniere la cerintele eurpene). In sectorul energetic din majoritatea statelor europene s-au produs astfel transformari majore determinate de necesitatea cresterii sigurantei in alimentarea cu energie a consumatorilor, iar in cadrul acestei cerinte sursele regenerabile de energie ofera o solutie viabila, inclusiv aceea de protectie a mediului inconjurator.
In Romania, se preconizeaza ca ponderea surselor regenerabile de energie in consumul total de resurse primare, in anul 2010, urmeaza sa aiba un nivel de circa 11%, iar in anul 2015 de 11,2%. Totodata, in Cartea Alba pentru o Strategie Comunitara si Planul de actiune " Energie pentru viitor: sursele regenerabile ", elaborate in anul 1997 in cadrul Uniunii Europene, este conturata strategia " Campaniei de demarare a investitiilor ". In cadrul acestora "Directiva 2001/77/EC" propune urmatoarele:
• cresterea gradului de valorificare a surselor regenerabile de energie in nivelul productiei de energie electric a si termica;
• stabilirea unei cote-tinta pentru fiecare tara privind consumul de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie;
• adoptarea de proceduri adecvate pentru asigurarea finantarii investitiilor in domeniul surselor regenerabile de energie;
• accesul garantat si prioritar la retelele de transport si distributie de energie;
• simplificarea si adecvarea procedurilor administrative de implementare a proiectelor de exploatare a surselor regenerabile;
• garantarea originii energiei produse pe baza de surse regenerabile de energie.
Printr-o strategie de dezvoltare energetica a Romaniei se poate asigura astfel cresterea sigurantei in alimentarea cu energie si limitarea importului de resurse energetice, in conditiile unei dezvoltari economice accelerate. Aceasta cerinta se poate realiza, pe de o parte, prin implementarea unei politici sustinute de conservare a energiei, cresterea eficientei energetice care sa conduca la decuplarea ritmului de dezvoltare economic a de evolutia consumului de energie, concomitent cu cresterea gradului de valorificare a surselor regenerabile de energie.
Oportunitatea punerii in practica a unei strategii energetice pentru valorificarea potentialului surselor regenerabile de energie se inscrie in coordonatele dezvoltarii energetica a Romaniei pe termen lung si ofera cadrul adecvat pentru adoptarea unor decizii referitoare la alternativele energetice si inscrierea in acquis-ul comunitar in domeniu.

3. Date privind concurentii

Pe masura ce energiile conventionale devin din ce in ce mai scumpe, romanii cauta solutii alternative. O serie de firme comercializeaza turbine eoliene, pompe geotermale, procesoare de biodiesel si panouri solare.
Dupa modelul european, Romania a elaborat o strategie in domeniul „energiei verzi”, prin care isi stabileste ca tinta, pana in 2010, o cota de 4% din energie obtinuta din surse regenerabile: amenajari hidro de mica putere, energie eoliana, energie solara, bioenergie (in primul rand biomasa). In putere instalata, aceasta cota reprezinta circa 750 megawati. Este necesar de specificat faptul ca energia obtinuta din SRE va avea un pret cu aproape 50% mai mare decat tarifele actuale, mecanismul financiar adoptat avand un sistem complicat. Dorinta de a utiliza resursele regenerabile de energie cat mai intensiv a existat in Romania si inainte de 1989, cand s-a pus accentul indeosebi pe energia solara. Facilitatile create fac astfel ca din ce in ce mai multe firme romanesti si straine sa doreasca sa se implice in producerea de energie electrica din surse regenerabile.
Principalul concurent pentru societate, este astfel identificat ca fiind S.C. Mangus SOL S.R.L. avand sediul social in Baia Mare. Acesta este un furnizor de sisteme si echipamente de energie alternativa (regenerabila). Sistemele captatoare de energie solara (panouri solare, colectoare solare), eoliana (generatoare eoliene), hidro (micro-hidro turbine), geotermala (centrale, pompe de căldură), sau producere de combustibil derivat din biomasa (bioreactoare, generatoare de bio-diesel), pot compune sisteme hibride / integrate, care pot oferi independenta energetica. Mangus ofera consultanta in domeniul soluţiilor sustenabile in producţia agricola (sisteme de producţie integrate, acvacultura, hidroponie, atestare pentru producţia de produse bio).
Toate echipamentele propuse de Mangus (cu exceptia procesoarelor biodiesel) pot fi achizitionate in rate, pe baza sistemelor de creditare propuse de Raiffeissen Bank.
Procedurile de creditare sunt derulate prin intermediul unui reprezentant Mangus Sol, care va analiza dosarul clientului si il va depune mai departe la banca. Procesul se poate derula fara a fi nevoie de prezenta clientului fizica la sediul firmei sau a bancii.
Un alt concurent din Romania este S.C. Tim & Jo S.R.L. avand sediul social in localitatea Piatra Neamt. Această firmă este infiinţată in 2004 şi are ca obiect principal comercializarea produselor care folosesc energia alternativă. Politica firmei este de a invaţa populaţia să producă şi să folosească energia neconvenţională, adică energia care ne înconjoară, care este pretutindeni şi care trebuie folosita. Acesta firma comercializeaza panouri solare fotovoltaice, panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si incalzirii, incarcatoare manuale pentru telefoane mobile, incarcatoare solare pentru telefoane GSM si generatoare eoliene.
Printre acesti concurenti considerati a fi mai importanti, care activeaza in cadrul pietei de panouri solare in partea de nord a tarii vor fi luati in considerare si firmele din Bucuresti si cele din strainatate, care o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana sunt asteptati sa activeze si pe aceasta piata.

4. Politica de distributie si promovare

In ceea ce priveste politica de distributie se va tine cont ca desi firma nu este una nou intrata pe piata, volumul vanzarilor acesteia nu este unul considerabil, si se vor urmari posibilitatile societatii de a creste marimea profitului, dupa ce in urma cu doi ani de la infiintare a inregistrat un profit negativ. Zona in care firma isi desfasoara activitatea este determianta de zona Moldovei, dar si de zonele adiacente acesteia. De altfel datorita faptului ca firma realizeaza si comert online se pot oferi serviciile in aproape toate zonele tarii, distributia produselor generatoare de energie alternativa in zonele respective realizandu-se cu o firma de curierat. Acest lucru se aplica insa numai in cazul panourilor solare flexibile, in ceea ce priveste panourile solare fixe acest lucru neputandu-se realiza datorita calificarii cerute la instalare.
Panourile solare fixe se vor livra clientilor utilizandu-se masinile din dotarea societatii, acestea urmarindu-se a se exhipa corespunzator. In ceea ce priveste serviciile de regenerare a celulelor fotosolare acestea se vor realiza tot la domiciliul clientului, acest serviciu fiind indeplinit de catre departamentul de service al societatii.
Promovarea se va realizeaza cu ajutorul unei firme de publicitate, prin realizarea anumitor pliante cu produsele oferite de catre societate, precum si prin reclama pe internet pe siturile cele mai vizitate si in cadrul unor expozitii de gen.
Deasemenea se va urmari realizarea unui contract de colaborare cu firmele de publicitate care detin panouri stradale prin care sa se realizeze alimentarea sistemelor de iluminare ale acestora prin energie captata cu ajutorul panourilor solare pe timpul zilei si inmagazinata in baterii de stocare.
In vederea promovarii panourilor solare flexibile se va urmari obtinerea contractelor de promovare cu agentiile de turism care ofera pachete turistice de drumetii montane. In cadrul agentiilor de turism, daca este oferit un spatiu de expunere corespunzator se poate amenaja un stand reprezentativ cu specific montan care sa puna in evidenta panourile flexibile.

5. Program de fidelizare a clientilor

In cadrul diagramei GANT sunt prezentate succint activitatile ce vor fi realizate de catre societate pe parcursul anului 2008 in vederea satisfacerii clientilor.

Tabel nr. 2
Lucrarea Grafic de ur- marire activi -tatilor de marketing Start Final Activitati indeplinite Activitati neindeplinite
Nr. Crt. Cod 10.01.2008 10.01.2009 Continutul activitatilor – data planificata 10.01.2008 01.03.2008 10.05.2008 01.12.2008 10.01.2009

1 A1 Trimitere felicitările de Sarbatori furnizorilor, partenerilor de afaceri, clienţilor mai vechi şi clienţilor potenţiali. 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

2 B1
Reactualizarea paginii de web si trimitere de newsletter catre clientii vechi şi celor curenti, informandu-i de reactualizarea site-ul. 111111111 111111111

1111111111 1111111111 B2 Contactarea agentiilor de publicitate posibile pentru crearea unei campanii de imagine pentru firma. 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 B3 Lansarea campaniei de promovare a produselor oferite 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

3 C1 Semnarea contractelor de colaborare cu agentiile de turism pentru promovarea panourilor flexibile 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 C2 Achizitionarea panourilor solare de tehnologie noua pentru show-room si agentiile de turism
1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

4 D3 Amenajarea spatiilor de promovare din cadrul agentiilor de turism si din cadrul sediului 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 D4 Lansarea concursului cu premii in excursii montane in care se vor utilize panourile solare flexibile
1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

5 E1 Acordarea de materiale promotionale clientilor si a unui program de demo de testare a unui sistem de panou solar gratuit pe propria locuita timp de o saptamana 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 E2 Acordarea de agende si material promotionale clientilor 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111
1111111111 1111111111

Legenda diagramei Gant:
111111 ---- activitate planificata;
111111 ---- activitate realizata;
111111 ---- activitate intarziata;
111111 ---- activitate nearealizata.

Ipoteze si riscuri majore

1. Ipotezele utilizate in realizarea proiectului de investitii

Ipotezele utilizate in vederea realizarii proiectului de investitii sunt determinate pe de o parte de shimbarile survenite in mediul economic-social al tarii, iar pe de alta parte de obiectivele de dezvoltare a societatii comerciale.
Ipotezele determinate de mediul econimico-social sunt:
 Cresterea consumului de energie electrica fapt determinat de cresterea achizitiei de catre gospodarii de aparate electronice si electrocasnice;
 Scaderea resurselor naturale care sunt folosite ca materie prima pentru generarea energiei electrice determinate de cantitatile limitate ale acestora;
 Cresterea pretului energiei electrice conventionale.
Obiectivele urmarite de catre societate se identifica atat la nivelul economic cat si la nivelul cunoasterii firmei in cadrul pietei si a zonei geografice in care aceasta activeaza.
 incheierea unui contract de colaborare cu firma producatoare Solar Energy, devenind distribuitor direct;
 cresterea notorietatii societatii si avantajelor folosirii sistemelor alternative de producere a energiei electrice, precum si a avantajelor oferite de noile tehnologii aplicate produselor noi;
 incheierea de contracte de colaborare prin promovarea produselor cu un numar cat mai mare de agentii de turism;
 cresterea cotei de piata in concurenta directa la un nivel de aproxiamativ 20% (in timp de 3 ani).

2. Riscurile anticipate in cadrul afacerii

Riscurile anticipate de catre societate sunt:
- puterea de cumparare scazuta a cumparatorilor;
- gradul de pentrare a pietei de concurenti mai puternici din strainatate;
- aparitia unor concurenti cu putere de promovare si cu renume pe piata mai mare;
- cota de piata ridicata a concurentei directe.

3. Masuri adoptate pentru minimizarea riscurilor

Minimizarea riscurilor se vor concentra in special pe realizarea unei notorietati pe piata pe care societatea activeaza, urmarindu-se ca aceasta sa fie cat mai bine cunoscuta. Deasemenea se va urmari cresterea vanzarilor si obinerea unei cote de piata cat mai mare.
Pentru a se realiza aceste lucruri este necesar realizarea unei campanii de promovare a societatii si a produselor oferite agresiva, realizata atat prin intermediul mijloacelor de comunicare media cat si prin printuri sau afisaj stradal.
Deasemenea pentru a se obtine o cota de piata cat mai mare este necesar parcurgerea diagramei GANT in care se prezinta succint programul de fidelizare a clientilor deja existenti si de atragerea noilor clienti. In vederea satisfacerii clientilor se cere echipelor de instalatori si persoanelor care lucreaza in cadrul departamentului la service sa aiba un comportament politicos si respectos fata de client. Firma va urmari de-altfel si atragerea clientilor de tip persoane juridice.

Anexa 1

Preturi panouri solare fixe

• Cu fagurele in interior de aluminiu, destinate numai pe perioada verii 290 euro (fara TVA)
• Cu fagurele de cupru, care sunt destinate pe toata perioada anului 590 euro (fara TVA).
Preturi
Conector solar 590 euro
• tava din aluminiu sudata prevazuta cu urechi de fixare
• lamele din cupru absorber cu acoperire selectiva
• tevi de cuprude distributie si colectare cu iesire de 1"
• sticla dura de 4mm grosime, speciala de absorbire a razelor si este rezistenta la spargeri
• senzor de temperatura a apei
• izolatie totala a laturilor exterioare cu vata de zgura de 60mm grosime
• suprafata de 2.8mp dimensiuni:2400x1155x100mm greutate 50kg
• putere maxima 1870w (la radiatie solara de 1000w/m2 si q=0,78
• toata instalatia este vidata
• este valabil si sub o alta varianta de 2,4 m2 cu putere de 1640w 505 euro
Cadru montaj cu accesorii pentru un panou solar 51 euro
2 panouri solare 93 euro
3 panouri solare 134 euro
• suport pentru sine din aluminiu montabilpe acoperis transversal 6 buc
• sina cu suport colector din aluminiu 2buc
• suruburi m8rezistente la acid
• racordare de tevi flexibile de imbinare si de iesire
• manson termic colector
• ventil de dezaerisire automat /manual
• pentru varianta vellux incluse in acoperis preturile sunt de 4 ori mai mari
Grup de pompare 189 euro
• pompa de circulatie WILO speciala dezvoltata pentru colectoarele solare
• anticoroziva ,economica ,cu 3 trepte de tip st25/8
• fidinguri de alama de siguranta si inchidere
• pivot cu crapodinacu bile
• supapa cu clapeta, robineti de umplere si evacuare
• supapa de siguranta
• manomete si termometre pentru verificarea presiuni si a temperaturi
Automatizarea
tip ANS20 one cycled solar solar controller 108 euro tip SDR 21 compact temperature diference controler 120 euro folosita in majoritatea instalatilor tip UVR 31 one cycled universal controller 156 euro tip UVR 42 two cycled universal controller 224 euro tip UVR 64 three cycled universal controller 292 euro
• automatizare solara cu realizare compacta usor operabila
• reglare la diferenta de temperatura
• protectia temperaturii la boiler si panou reglabila
• afisaj colector si protector temperatura boiler
• manson pentru sesizor de temperatura boiler, dupa tip cu 2,3,4,5 sensori de temperatura
Rezervor pentru acumularea apei cu un singur schimbator in interior tip ST-200litri 590 euro tip ST-300litri 771 euro tip TSR-400litri 964 euro cu doua schimbatoare in interior tip ST-200litri 784 euro tip ST-300litri 950 euro tip TSB-320litri 950 euro tip TSB-430litri 1098 euro tip TSB-540litri 1200 euro tip TSB-750litri 1879 euro tip TSB-1000litri 2263 euro

Lichid antigel 10L 26 euro
• lichid antigel concentrat cu continut de propitilena de 40%
• nu este toxic este biodegradabil
• garantie anticoroziva timp de 10 ani
Schimbator de caldura extern in placi 14-10 73 euro
14-20 97 euro ptr. Piscine b130 230 euro* b180 280 euro
• pentru o instalatie de preparare a apei calde cu acumulare si pe timpul cand nu este soare pentru o familie de 4 persoane +piscina aveti nevoie de componentele notate cu *
• pentru o instalatie de preparare a apei calde necesare unor campinguri,restaurante, dusuri pe plaja aveti nevoie de componentele notate cu ^
• pentru o instalati de preparare a apei + ajutarea sistemului de incalzire centrala aveti nevoie de componentele cu "
• in cazul in care aveti un sistem propiu de icalzire si parte a sistemului este asemanator si se poate folosi automat costurile instalatiei vor fi mai mici
• costurile montajul se stabilesc la fata locului in functie de volumul instalatiei
• termenul de livrare al instalatiei este de maxim 2 saptamani in cazul in care instalatia nu exista pe stoc
• se pot comanda si numai panourile solare impreuna cu punctele 2si 4 separat cat si rezervoarele de acumulare
• preturile nu contin TVA
• se calculeaza la cursul BNR din ziua facturarii
• garantia este de 10 ani la panourile solare, 2 ani la automatizare si 3 ani la rezervoarele de acumulare a apei
• instalatia are avizul INSTITUTULUI NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN CONSTRUCTII SI ECONOMIA CONSTRUCTILOR BUCURESTI

Anexa nr. 3

Propunere de pachet panouri solare pentru casa / cabana

Una din cele mai comune aplicatii a energiei alternative este alimentarea cu energie electrica a unei case de vacanta sau cabana, aflata intr-o zona fara access la reteaua publica. Pentru aceasta aplicatie se poate opta pentru alimentare folosind panouri fotovolatice sau generatoare eoliene. Folosirea lor combinata este intodeauna posibila.

Pentru o astfel de locatie vom folosii urmatorii consumatori de energie: Tabel nr. A1

Locatia dispune de urmatoarele caracteristici de potential energetic:
• Energie solara timp de 4,5 ore pe zi
• Vant continu la 12m/s timp de 4 ore pe zi
Pentru deservirea acestor consumatori sistemul poate folosi panouri solare sau un generator eolian (turbina eoliana) care trebuie sa produca tot necesarul de energie electrica. Acesti consumatori au nevoie de 4 KWh pe zi timp de 7 zile pe saptamana sau putem considera aproximativ un consum de 124KWh/luna. Sistemul are o autonomie de 2 zile, adica poate furniza energia necesara timp de 2 zile chiar daca nu avem nici un aport de energie de la panourile solare fotovoltaice sau turbina eoliana.

Pentru acesta aplicatie vom avea nevoie de urmatoarele componente principale:
• Panouri solare fotovolatice sau o turbina eoliana;
• Grup de acumulatori (baterii reincarcabile) la 6 V;
• Regulator de incarcare a bateriei;
• Invertor de curent continu (12V) -curent alternativ (220V);
• Lampi economice de curent continu;
• Echipamente si conectori pentru subansamble.

Pentru aceasta aplicatie s-au ales urmatoarele componente :

Figura nr. a1

Pentru acesta aplicatie pentru acoperirea necesarului de consum vom avea nevoie de :
• 10 panouri solare fotovoltaice de 150W sau o turbina eoliana de 1000W tip Whisper WHI-200;
• 2 regulatoare de incarcare Steca pentru panouri (turbina eoliana include un regulator propriu);
• 10 baterii acumulatori cu ciclu profund tip SB6/330A;
• invertor Steca RI de 500W putere la iesirea de 220VAC;
• 4 becuri economice de 11W curent continu.
Estimarile sunt facute in baza unor valori ipotetice iar realizarea si implementarea lor necesita o proiectare riguroasa pentru optimizarea performantelor si costurilor (care pot suferii ajustari importante)specifice fiecarei locatii. In cazul in care reteaua de energie electrica se afla la o distanta mai mare de 200-300m de locatia cabanei ( casei de vacanta ), alimentare cu energie alternativa devine cea mai rentabila solutie. Beneficile sistemului sunt exceptionale. Pe langa faptul ca aceste sisteme furnizeaza energie ecologica, aceste sisteme ofera independenta energetica totala. Acesta este solutia de a obtine energie electrica gratuita.

Estimarea financiara a sistemului Costurile aferente echipamentelor folosite in acest exemplu, publicate mai jos, sunt doar estimative, urmand ca la evaluarea finala a fiecarui proiect sa fie aplicate reduceri de preturi corespunzatoare topologiei si dimensiunii fiecarei aplicatii. Datorita unicitatii fiecarui proiect costurile aferente fiecarei aplicatii pot sa difere semnificativ.

Preturile estimative ale echipamentelor folosite in cadrul acestui exemplu sunt :
• Panou fotovoltaic 165W Cod: LPS00253 -Model: USP150 Pret: 751 Euro;
• Turbina eoliana Whisper Cod: LPE00333 - Model: WHI-200 Pret: 2500 Euro
• Regulator incarcare Cod: LPC00017 - Model: Tarom430 Pret: 260 Euro;
• Acumulator 6V / 330Ah Cod: LPB00017 - Model: SB6/330A Pret: 398 Euro
• Invertor Steca 500W Cod: LPI00005 - Model: 550 I Pret: 485 Euro;
• Bec economic 11W Cod: LPL00010 - Model: ESL11 Pret: 10 Euro.

Figura nr. a2

Bibliografie :

• Virgil Balaure – Marketing (editia a doua revazuta si adaugita), Ed. Uranus, Bucureşti, 2002
• http://solarenergy.ro
• http://solarenergy.com
• http://www.cpisc.ro/files/Etape%20de%20parcurs-energia.pdf
• http://www.revistabilant.ro/articole.php?sect=381
• http://www.anre.ro/FisZip/GhidPEEverde.pdf
• http://ec.europa.eu/comm/competition/publications/competition_policy_and_the_citizen/brochure_ro.pdf
• http://www.tmt.ugal.ro/Specializari/IME/mediu/regenerabil.html
• http://www.svedu.ro/curs/marketing/c2.html

Similar Documents

Free Essay

Plan Afaceri

...Plan Afaceri Date de identificare 1. Numele societatii S.C. SolarEnergy S.R.L 2. Logo societate Figura nr.1 3. Numar de inregistrare Oficiul Registrului Comertului: J33/702/2004 ; Cod unic de inregistrare RO 16577359 . 4. Forma juridica de constituire S.R.L. --- Societate cu Raspundere Limitata. 5. Adresa Judetul: Suceava Localitatea: Suceava Adresa: Calea Unirii 94 Bl. 62 Sc. B Ap. 1 Cod 720141 Telefon: 0230-257.373 6. Tipul activitatii principale si codul CAEN Comercializarea panourilor electrice de captare a energiei solare. Codul CAEN: • 5186 Comert cu ridicata a altor componente electronice ; • 5272 Reparatii de articole de uz gospodaresc 7. Natura capitalului Capitalul societatii este capital cu raspundere limitata. 8. Capital social Capital social subscris si varsat al S.C. SolarEnergy S.R.L este de 478.192,78 RON. 9. Asociati Arotaritai Ovidiu Constantin Victor Conducerea si personalul societatii 1. Conducerea societatii Administrator: Arotaritai Ovidiu; Studii: Universitatatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica si Telecomunicatii; Experienta profesionala: 2001-2003 S.C. bet Vect S.A Manager General 2. Personalul Numar total de salariati din care:  Cu contract de munca pe perioada nedeterminata: 10 persoane Structura numerica de personal:  Conducerea societatii:  administrator: 1 persoana;  Personal direct productiv:  Ingineri: 2 persoane;  Instalatori: 8 persoane;  Pesonal...

Words: 277 - Pages: 2

Free Essay

Plan de Afaceri

...Universitatea OVIDIUS Facultatea de Ştiinţe Economice Plan de afaceri Coordonator ştiinţific: Prof. univ. Dănuţ Tiberius EPURE Specializarea: Economia Firmei, anul I, grupa a-II-a Plan de afaceri Cuprins Capitolul I – Prezentarea firmei 1. Aspecte generale privind specificul firmei si situatia proprietarilor 2.1. Detalii privind firma 2.2. Detalii privind proprietarii 2. Planul de dezvoltare al firmei 3.3. Planul de dezvoltare pe termen scurt 3.4. Planul de dezvoltare pe termen mediu si lung 3. Analiza activitatii firmei 4.5. Puncte forte ale firmei 4.6. Puncte vulnerabile 4.7. Oportunitati de fructificat 4.8. Amenintari potentiale 4. Structura de personal Capitolul II – Analiza activitatii intreprinderii 1. Resurse materiale si furnizori 2. Aspecte privind sediul firmei/locul de desfasurare al activitatii 3. Produsele si serviciile oferite 4. Aspecte privind concurenta 5. Modul de promovare a afacerii si tactici de marketing folosite 6.1. Importanta folosirii unei strategii de marketing 5.2.Obiective de atins vs. buget alocat pentru marketing Capitolul III - Aspecte financiare ale intreprinderii 1. Costuri de infiintare a firmei 2.1. Autorizatii 2.2. Inscrierea in Registrul Comertului 2. Costuri curente 3.3. Materii prime, materiale consumabile...

Words: 2282 - Pages: 10

Free Essay

Plan de Afaceri

...ARAD FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE SPECIALIZARE : MARKETING REFERAT ÎNDRUMĂTOR ȘTIINȚIFIC: DR. DUMA DANIELA STUDENT: DÉNES ENDRE Planul de afaceri al întreprinderii „Cafenea culturală” ------------------------------------------------- Planul de afaceri este documentul construit pentru a determina pași care vor fii parcuși de o întreprindere într-o anumită perioadă de timp. Stabilește obiectivele, strategia și planurile de acțiune pentru desfășurarea unei activități specifice pe parcursul unei perioade determinate. ------------------------------------------------- Descrierea afaceri ------------------------------------------------- Planul de afaceri trebuie să demonstreze că cei care au făcut proiectul au o idee clară asupra a cea ce îşi propun să realizeze. Trebuie prezentate scopurile şi obiectivele. Motivarea afaceri: Motivele care stau la baza lansării sau dezvoltări afaceri. (oportunitatea afaceri) Principalele obiective ale cafenelei reprezintă serviciile de foarte bună calitate. ,,Cultural Cafe” nu este doar o simplă cafenea ci este o cafenea care oferă și un ambiant plăcut cu temă de cultură, astfel clienți nu vor căuta doar un loc unde să beie o cafea ci să trăiască o experiență diferită. Prezentarea afacerii: * Descrierea ideii de afaceri * Obiectivele care trebuie să fie atinse * Factori de succes Un cadru deosebit unde clienți pot să se bucure de o cafea sau de o altă băutură bună, într-o...

Words: 1412 - Pages: 6

Premium Essay

Organizational Change

...achieving near term objectives. Because it helps define appropriate short-term actions, it is more likely that the same line manager, making the staffing decision will still be in place to collect the benefits of that decision later on. First of all, it is important to address staffing from a proactive, planning perspective and not just an implantation phase. Even though this approach may have been used before, it is no longer realistic for organizations to assume that the staff needed to implement its plans is readily available and quickly recruited, trained, and qualified to work. Some staffing limitations may impact the company’s ability to implement its plans. For instance, my organization requires that only registered nurses with advance life support certification are to be scheduled to work on sub-acute unit. If this requirement is impossible to fulfill and company is unable recruit a sufficient number of nurses with critical care skills then implantation plan may not be successful. These limitations should...

Words: 641 - Pages: 3

Premium Essay

How to Create an Effective Change Management Plan

...How to Create an Effective Change Management Plan Prosci's Change Management Toolkit is one of the most comprehensive guides for managers, project teams and consultants involved in change management. The toolkit includes detailed planning templates, readiness assessments and guidelines for building executive sponsorship and managing resistance. Templates include communication plans, training plans, sponsor roadmaps, coaching plans and resistance management plans. Based on research with more than 700 companies, The Change Management Toolkit is a leader’s guide that contains templates and guidelines to help you effectively employ change management and write a complete and professional change management plan. Assessment tools and implementation guidelines will help you implement an effective change management strategy.The Change Management Toolkit enables  you to: * Manage the people side of change, not just the business side. * Develop a change management strategy for your project. * Create a communication plan. * Actively manage resistance to change. | Toolkit elements: * Change management overview - what is change management, why is it important, what can I do to manage change effectively * Assessments - tools for evaluating your change and your organization's readiness for change * Templates - critical document templates for planning and executing change management - provided on CD-ROM * Theories and perspectives - a practical discussion of change principles...

Words: 503 - Pages: 3

Free Essay

Stages of Multimedia Project

...List and briefly discuss the stages of a multimedia project. Be sure to define the milestones that mark the completion of the phase. Firstly, you must develop a sense of its scope and content, having a rough idea in your head on how to design your project. Then I have to develop an organized outline and a plan that is rational in terms of the skills, time, budget, tools, and resources that I have in hand. Scheduling, once I have worked out with my plan that include the phases, tasks and work items that I feel will be required. I have to layout these elements along a timeline. This will usually include milestones at which certain deliverables are to be done. To create a schedule I must estimate the total time required for each task. After scheduling, estimating the cost of the project will be relevant to estimate the entire cost after the project has been completed. It is relatively simple matter to estimate cost and effort, For example, the manufacturing industry. Having a progressive accounts and billing will be saved to review the financial part of the project, for example preparing a cost sheet. Finally, write and structure the elements of the multimedia project. Potential clients do not have a clue about how to make multimedia, but they do have a vision on their project. As a project designer, I will know what, my clients want and how to satisfy them. I occasionally may encounter a more formal request of proposal. This are typically detailed documents from large corporation...

Words: 274 - Pages: 2

Premium Essay

Time Management

...Time Management is very important especially in a busy person,making deadlines/quotas because you make plan so that everything will settled down according before or after the scheduled time. Time management Developing time management skills is a journey that may begin with this Guide, but needs practice and other guidance along the way. One goal is to help yourself become aware of how you use your time as one resource in organizing, prioritizing, and succeeding in your studies in the context of competing activities of friends, work, family, etc. First: try our exercise in time management: How do you spend your time each day? Strategies on using time: These applications of time management have proven to be effective as good study habits. As we go through each strategy, jot down an idea of what each will look like for you: * Blocks of study time and breaks As your school term begins and your course schedule is set, develop and plan for, blocks of study time in a typical week. Blocks ideally are around 50 minutes, but perhaps you become restless after only 30 minutes? Some difficult material may require more frequent breaks. Shorten your study blocks if necessary-but don't forget to return to the task at hand! What you do during your break should give you an opportunity to have a snack, relax, or otherwise refresh or re-energize yourself. For example, place blocks of time when you are most productive: are you a morning person or a night owl? ...

Words: 696 - Pages: 3

Premium Essay

Strategic Planning

...longer is it acceptable simply to make good products that satisfy customers while complying with laws and regulations.  Businesses are now called upon to consider – and, indeed, intentionally to manage – the wider social and environmental consequences of their actions, beyond the requirements of the legal and regulatory settings in which they operate” (Charles River Center, 2008). Thus it is important for Charles River Printing (CRP) to include this concept into its sustainability vision and mission in order to make it as part of their daily operations and grow as a responsible company. To build the strategic planning practices (SPP) for CRP it is important to develop action plans, the timeline for its planning; the level of stakeholder engagement; the governance structure; risk assessment and mitigation plans; and most importantly measure its progress (Pojasek, 2013. p.1). While doing this it is important to integrate the policies and strategies with respect to the economic sustainability, social responsibility and environmental stewardship of the company. Moreover, the goals have to be aligned with the mission, vision and core value of the company and vice versa. The first step is to develop the SPP would be to understand that of its parent company RR Donnelley. The plant manager should try to align the SPP of CRP with the parent company to have a common methodology and then improvise the strategies, while keeping in mind the long term goals of the company. CRP can follow international...

Words: 876 - Pages: 4

Premium Essay

Foundations of Planning

...developing a comprehensive set of plans to integrate and coordinate organizational work. The term planning as used in this chapter refers to formal planning. Types of Planning: * Informal – not written down, little or no sharing of goals with others in the organization * Formal – specific goals covering a period of time are defined II. Why do Managers Plan? Purposes of Planning * Planning gives direction * Reduces the impact of change * Minimizes waste and redundancy * Sets the standard used in controlling Planning and Performance * Generally speaking, however, formal planning is associated with positive financial results. * The quality of the planning process and appropriate implementation probably contribute more to high performance than does the extent of planning. * When formal planning has been shown not to lead to higher performance, the environment is usually the reason. * Organizations need at least four years of systematic formal planning before performance is impacted. III. How do Managers Plan? Elements of Planning A. Goals * Goals are desired outcomes for individuals, groups, or entire organizations. Goals are objectives–the two terms are used interchangeably. They provide the direction for all management decisions and form the criterion against which actual work accomplishments can be measured. B. Plans * Plans are documents that outline how...

Words: 857 - Pages: 4

Premium Essay

Carter Cleaning Company

...other characteristics and establish action plans to attain specific goals. If the Carter Cleaning Company setting up a career planning program the company receives advantages such as improve leadership skills, keeping career on track, dealing with career problems, to help achieve educational targets effectively and also help to evaluate personality. A well-planned career helps to achieve goals. As time passes by, growth and needs change. On my mind, every employee in the company must participate in the career planning program because through this program employees achieve formal education, utilize development opportunities, establish goals, assess interests and skills, values, and responsibility for her/his career. Training and development programs play important role in career planning program too. Program provides different opportunities for learning skills and attitudes related to job. Through the career workshop every employee learning the event in which participant are expected to be actively involved. Career Development Program is lifelong activities which contribute to a person career exploration, establishment, and success. Career Development Programming is delivered through a combination of several processes and methods. I propose a career development program for Carter Cleaning Company which consists of individual development plan, career coaching/counseling plan, training and development program, and career workshop plan; and I hope it will be effective for the company...

Words: 282 - Pages: 2

Premium Essay

Chapter1

...http://edugen.wileyplus.com/edugen/courses/crs4637/rc/jiambalvo3341c... GOAL OF MANAGERIAL ACCOUNTING LEARNING OBJECTIVE 1 State the primary goal of managerial accounting. Virtually all managers need to plan and control their operations and make a variety of decisions. The goal of managerial accounting is to provide the information they need for planning, control, and decision making. If your goal is to be an effective manager, a thorough understanding of managerial accounting is essential. Planning LEARNING OBJECTIVE 2 Describe how budgets are used in planning. Planning is a key activity for all companies. A plan communicates a company's goals to employees aiding coordination of various functions, such as sales and production.A plan also specifies the resources needed to achieve company goals. Budgets for Planning The financial plans prepared by managerial accountants are referred to as budgets. A wide variety of budgets may be prepared. For example, a profit budget indicates planned income, a cash-flow budget indicates planned cash inflows and outflows, and a production budget indicates the planned quantity of production and the expected costs. Consider the production budget for Surge Performance Beverage Company. In the coming year, the company plans to produce 5,000,000 12-ounce bottles. This amount is based on forecasted sales. To produce this volume, the company estimates it will spend $1,500,000 on bottles, $400,000 on ingredients, $150,000 on water,...

Words: 2063 - Pages: 9

Premium Essay

1234

... 1. The most important function of an accounting system is to: a. keep employees from embezzling funds. b. prepare accounting records. c. provide information from decision-making. d. Collect and record data. 2. The phases of an accounting system are: e. setting objectives, planning, analysis. f. identification, recording, analysis, reporting. g. evaluation, processing, output. h. none of the above. 3. The planning process for a business involves: i. setting objectives, long-term plans, and short-term plans. j. objectives and short-term plans. k. objectives and detailed budgets. l. long-term objectives, and long-term plans. 4. Control is best defined as: m. making the employees work harder. n. making the directors perform according to plan. o. giving orders. p. making events conform to plan. 5. Which of the following groups are users of financial information? q. Managers r. Lenders s. Owners t. All of the above 6. Four key qualitative characteristics of accounting information are: u. Understandability, identification, analysis and relevance. v. Control, planning, analysis and comparability. w. Relevance, reliability, comparability and understandability. x. Identification, analysis, reliability and timeliness 7. The best explanation of relevance is ensuring: y. That...

Words: 306 - Pages: 2

Premium Essay

Strategy

...Shonae Doremus September 6, 2011 MT460 Dr.Pierce 2 Strategy is important to business because it is your future-oriented plans for interacting with the competitive environment to achieve company objectives (Pearce & Robinson). Strategic management is defined according to the text as the set of decisions and actions that result in the formulation and implementation of plans designed to achieve a company’s objective. Strategic management comprises of nine critical tasks which are as followed: • Formulate the company’s mission. • Conduct an analysis that reflects the company’s internal conditions and capabilities. • Assess the company’s external environment, including both the competitive and the general contextual factors. • Analyze the company’s options by matching its resources with the external environment. • Identify the most desirable options by evaluating each option in light of the company’s mission. • Select a set of long-term objectives and grand strategies that will achieve the most desirable options. • Develop annual objectives and short-term strategies. • Implement the strategic choices by means of budgeted resource allocations. • Evaluate the success of the strategic process as an input for future decision making (Pearce & Robinson). These nine tasks show that strategic management involves the planning, directing, organizing, and controlling of a company’s strategy-related decisions and actions. The process of strategic management...

Words: 503 - Pages: 3

Free Essay

Teaching in Nursing

...NU2278 Developing Quality Practice Assignment 1 Guidelines: Teaching Plan Using the Teaching Plan template on WebCt you must plan a 20 minute teaching session, that you will perform in clinical practice with a patient of your choice, during the teaching activity your mentor or patient will complete the Teaching Activity Proforma (available on WebCt). ------------------------------------------------- Step 1 - Plan ahead – You need to manage your own time. Make an appointment to meet your module supervisor well in advance. At your meeting your module supervisor will expect to see a plan of what you want to discuss, they will provide advice and guidance, but they will not proof read your work or correct your grammar as this is your responsibility. Your work should reflect an understanding of: * the evidence base supporting your chosen activity and teaching patients * the need for confidentiality and sensitivity when interacting with patients, clients and carers * patient equality, peoples’ equality, diversity and rights ------------------------------------------------- Step 2 – your plan should consist of a title; introduction / background to the session; teaching plan, reference list and appendices (if applicable). Title – every essay should begin with the title written out in full Introduction / Background to the session (500 words) – this section should include your rationale for selecting the activity and a clear identification of the patient / client...

Words: 532 - Pages: 3

Premium Essay

Issue of Can Go Week 1

...long term goal as they seem not to have a clear mission statement, there are not clear and concise information of what are the long term goals for the company, the company is new that is hard sometimes to define what, and how to plan the company for the future, but it is vey important for the company to make plans and choices of what they want to a achieve in for their long-term goals, and that Can Go is not doing a good job in planning for their long term goals, and actually they are not even talking about what their long term goals are, so this is a bing hazard for the future of Can Go at this point. Recommendation In order success plan have to made for the long run, for that to happened it is necessary that Can Go makes a implementation of specific strategy for the long run, to implement that steps will have to be made, Can go need to decide what to do, if the company wants to grow by investing in expansion or acquiring divisions of business, or make a pause strategy by growing slowing or cut back and sell off o liquidate the business. Reference: Lally, R. (1997). Aligning Values with Strategies: Getting results for the Hands on Manager (Office Edition, pp. 6-9). Issue Can Go needs an Implementation plan, to have tactical and functional plans that will help them make various clear and defined objectives. Since there a some of flaws in the way they are planning and administering new projects, making this strategic planning implementation for the short-term problems that...

Words: 448 - Pages: 2