Fabrikantenanalyse: Unox. Unox bestaat volgend jaar alweer 75 jaar. Hieronder kun je in vogelvlucht lezen wat we in die tijd allemaal hebben meegemaakt en gedaan.
1937 – Hoe het begon
"Sinds 1937 maakt Unox al de lekkerste rookworsten"
Over het ontstaan van de merknaam Unox gaan verschillende verhalen. De een beweert dat iemand eens bedacht heeft om Unilever, Oss en Ox (Engels voor os) samen te voegen tot Unox. En anderen zweren dat de naam een uitkomst is van een prijsvraag onder werknemers. Hoe het ook zij, vanaf 1937 worden onder de merknaam Unox de lekkerste rookworsten gemaakt. Met succes. Want binnen een paar jaar worden naast de Gelderse rookworsten andere producten geïntroduceerd, zoals Thuringer bloedworst, Pariser Boterhamworst, Brunswijker Theeworst en wel zes verschillende soorten snijworst.
1957 – Soep in blik
In 1957 komt de eerste bliksoep op de markt. Tomatensoep. Toen al net zo lekker als die van nu. Maar omdat het fenomeen bliksoep nog onbekend was werd er eerst lang onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het na het opwarmen nog net zo zou smaken als bij de bereiding. Toen dat gebeurd was, stond het eerste blikje tomatensoep al snel te pronken in de schappen van de lokale buurtsuper.
1961 – Eerste reclamecampagne
Op een goede dag ergens in 1961 werd bedacht dat soep heel lekker was maar dat te weinig mensen hem kochten. En er was maar één manier om de kritische Nederlandse consument te overtuigen. De soep laten proeven. Daarom werden er maar liefst 2,9 miljoen blikken soep uitgedeeld aan Nederlandse huishoudens. Gratis (uiteraard). Een enorme investering, maar wel een succesvolle. Het marktaandeel steeg naar 67 procent.
Bron: http://www.unox.nl
Doelgroepomschrijving:
Unox heeft een warme “gezinsuitstraling”, in reclames die ze maken laten ze altijd doorschijnen hoe gezellig het gezin het heeft als ze het op tafel neerzetten. Kwaliteit staat ook voorop bij Unox, de Nederlanders willen geen rotzooi en dat zullen ze er ook nooit in doen, overal zullen ze laten zien dat ze werken met verse ingrediënten en goede producten.
De doelgroep is dan ook het gezin, die lekker samen tafelen. De “gezellige” Nederlander.