Free Essay

بررسی بازار موبایل ایران

In:

Submitted By kian8
Words 3338
Pages 14
فهرست

مقدمه ......................................................................................................................... صفحه 2
نگاهی به بازار خرید و فروش موبایل در بازار ایران در سال 91 ................................................... صفحه 3
آمار فروش گوشی موبایل سه ماهه ی اول سال 2014 از دید Strategy Analytics ...........................صفحه 5
آمار فروش گوشی موبایل سه ماهه ی اول سال 2015 از دید Strategy Analytics ...........................صفحه 6
آمار فروش گوشی موبایل سه ماهه ی اول سال 2015 از دید TrendForce .....................................صفحه 8
پیش بینی Strategy Analytics از بازار در سال 2016 .........................................................صفحه 9
فراوان‌ترین دستگاه‌های اندرویدی ایران در مرداد 1394 طبق آمار اپلیکیشن ایرانی کافه بازار ...................صفحه 10
استقبال بسیار بالای ایرانی ها از برند هوآوی ...........................................................................صفحه 11

مقدمه

برآوردی دقیق از بازار روبه رشد تلفن همراه در ایران نیاز به بررسی گذشته حال و آینده ی بازار دارد به همین دلیل در این مطلب گزارشهایی از سال 91 الی 94 و همچنین پیشبینی از سال 95 آورده شده است.
بررسی بازار تلفن همراه در ایران با توجه به آمار منتشر شده از سوی مراجع داخلی و مقایسه ی آن با آمار و ارقام منتشر شده توسط مراکز تحقیقاتی معتبر نشان از نزدیکی بسیار زیاد اعداد و ارقام و پیشرفت تقریبا همزمان بازار ایران به همراه بازارهای جهانی دارد.
لازم به یادآوریست در قسمتی که آمار استفاده ی ایرانی ها در صفحه ی 10 آمده است تنها تلفن های اندرویدی در نظر گرفته شده اند و آمار مربوط به محصولات مایکروسافت(ویندوزموبایل) و شرکت اپل(آی او اس) خارج از نمودارها می باشند.

نگاهی به بازار خرید و فروش موبایل در ایران طبق آمار منتشر شده در تیرماه سال 1391 ، ماهانه 800 هزار موبایل در ایران به فروش می رسد و با داشتن 96 میلیون دستگاه موبایل در لیست 10 کشور اول دنیا هستیم |

این خبر را رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری اعلام کرد و از بازار فروش بزرگ این صنعت پرده برداشت. بازاری که به دلیل همین فروش وسوسه برانگیزش برای برندهای معتبر دنیا حسابی جذاب شده و طبق آخرین آمارهای غیررسمی، کشور ایران از نظر تعداد گوشی تلفن همراه در دنیا رتبه دهم را به خود اختصاص داده است! در گزارش امروز نگاهی انداخته ایم به این بازار پر زرق و برق و دلایل پر مشتری بودن گوشی در ایران.

ماجرا چیست؟

ماهانه حدود 800 هزار گوشی تلفن همراه در کشور به فروش می رسد که این آمار در طول سال متغیر است؛ به طوری که در تابستان بیشتر بوده و در خرداد ماه کمتر است. ابراهیم درستی – رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری – گفته: در خرداد ماه با توجه به اینکه فصل امتحانات مدارس است، خرید گوشی کاهش یافته ولی در ایام تابستان و عید نوروز مصرف گوشی تلفن همراه افزایش می یابد.
به گفته او قرار بود در سال 91 به واردکنندگان گوشی تلفن همراه که طبق چارچوب و قوانین موجود فعالیت می کنند، دلار دولتی 1226 تومانی تخصیص داده شود اما این کار هنوز صورت نگرفته است. اگر بنا باشد واردکنندگان گوشی تلفن همراه بر اساس قیمت دلار آزاد به ورود کالا اقدام کنند، طبیعی است که شاهد افزایش قیمت باشیم. بنابراین ضرورت دارد هر چه سریع تر به این موضوع رسیدگی شده و ثبات قیمت به بازار گوشی تلفن همراه بازگردد.

درستی گفت: در جلساتی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با وزارت بازرگانی داشتیم، قرار بر این شد که به این دسته از واردکنندگان ارز دولتی داده شود که ظاهرا انجام این کار در مراحل اداری قرار گرفته و هنوز انجام نشده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر (سال91) حدود 75 درصد گوشی های تلفن همراهی که در کشور مصرف می شوند، تا 200 هزار تومان قیمت دارند.

ایرانی های پرمصرف

به گفته رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری فرهنگ ایرانی در گوشی همراه به سمتی رفته است که افراد زیادی حداقل دو گوشی همراه در اختیار دارند، اتفاقی که در کشورهای دیگر به ندرت رخ می دهد.

به گفته او همین اتفاق سبب می شود تا فروش گوشی در ایران به میزان قابل توجهی بالا باشد. او یک مثال ساده هم می زند: اگر به همین خانواده های دور و اطراف خود نگاه کنید به راحتی در می یابید که در یک خانواده سه نفری حداقل پنج گوشی همراه وجود دارد. مطمئن باشید در هیچ کجای دنیا چنین اتفاقی هر گز رخ نمی دهد.

چرا ایرانی ها گوشی دوست دارند؟

در توضیح دلایل این پدیده دو اتفاق مهم را می توان دخیل دانست. اول از همه ناقص بودن سیستم ارتباطی اپراتورهای همراه در کشور است. ماجرا هم خیلی ساده است، در کشور آنتن دهی گوشی همراه هنوز به عنوان معضل بزرگی شناخته می شود.

زمانی در هر نقطه شهر یک اپراتور وآنتن می دهد و مشترکان مجبورند از چند سیم کارت اپراتورهای مختلف استفاده کنند تا بتوانند همیشه آنتن داشته باشند. مسئله خدماتی مانند دیتا و ... هم از دیگر معضلات بزرگ اپراتورها هست. هر اپراتوری امکانات مختلفی (هر چند ضعیف) در اختیار مشترکان خود قرار می دهد که کاربران مجبورند برای استفاده از تمامی آنها از همه اپراتورها یک سیم کارت خریداری کنند!

دلیل دیگر این اتفاق همان مسئله چشم و هم چشمی همیشگی ما ایرانی هاست. این روزها هر چقدر گوشی بیشتری همراه آدم باشد، کلاس افراد هم بالاتر می رود!

از آمارها چه خبر؟

آمارها از سهم فروش برندهای گوشی همراه در ایران متفاوت است و هیچ مرجع رسمی آمار آن را اعلام نمی کند. با مقایسه چند آمار اما به این نتیجه خواهید رسید که همچنان نوکیا بیشترین سهم بازار را در اختیار دارد. در حال حاضر سلیقه 30 تا 35 درصد از ایرانیان گرایش به خرید نوکیا دارند که به نظر می رسد در آینده ای نزدیک این رقم را سامسونگ به دست خواهد آورد. در حال حاضر حدود 25 تا 30 درصد مردم هم تمایل دارند که گوشی های سامسونگ را به دست بگیرند.

با این وجود اخیرا سهم سونی اریکسون که تازگی با نام سونی مشغول به فعالیت شده از بازار ایران رو به کاهش گذاشته است. در سال های گذشته سونی اریکسون رقیب اصلی نوکیا در بازار موبایل ایران بود که حالا با عقب رانده شدن آن، سامسونگ جای آن را گرفته است. طبق آمارها، گوشی های سونی در حال حاضر حدود 15 تا 20 درصد بازار را تقریبا به خود اختصاص داده است. سهم سایر برندها از جمله اچ تی سی و گوشی های متفرقه هم به زیر 10 درصد می رسد.

تعداد دستگاه های تلفن همراه در جهان

یکی از معیارهای جالب برای سنجش میزان توسعه یافتگی کشورها در شاخص های جهانی میزان استفاده از فناوری تلفن و تعداد گوشی های موبایل در کشورهاست. بر این اساس اندازه گیری این آمار هر ساله در دستور کار سازمان های اقتصادی قرار می گیرد. طبق تازه ترین آمار منتشر شده، حدود 5/5 میلیارد گوشی در جهان وجود دارد که در این میان چینی ها با یک میلیارد و 20 میلیون گوشی موبایل به تنهایی یک پنجم موبایل های تولید شده جهان را در خود جای داده اند.

در این فهرست هند و آمریکا به ترتیب دومین و سومین کشور پرمصرف موبایل جهان هستند. بر اساس این آمارها حدود 75 درصد مردم در چین و هند موبایل دارند. این رقم در آمریکا به رقم قابل توجه 103 درصد می رسد، در حالی که میانگین جهانی 79 درصد است. در این لیست ایران با 97 میلیون گوشی موبایل و رقم جالب توجه 130 درصدی (بیش از یک گوشی برای هر نفر) نسبت به کل جمعیت در رتبه دهم جهان ایستاده است.

2014 Strategy Analytics
گزارش‌ها از فصل نخست فروش گوشی‌های هوشمند در سال 2014 نشان می‌دهد که دو قدرت برتر گوشی‌های موبایل یعنی اپل و سامسونگ هر دو بخشی از سهم خود از بازار را از دست داده‌اند. هر چند کم شدن سهم اپل به دلیل گسترش نفوذ سازندگان دستگاه‌های اندرویدی چیز جدیدی نیست اما این برای نخستین بار از سال ۲۰۰۹ تا کنون است که سهم سامسونگ در بازار کاهش می‌یابد.در واقع کاهش سهم سامسونگ در حالی اتفاق می‌افتد که شرکت‌های تولید کننده دستگاه‌های اندرویدی رقابت بسیار نزدیکی را با تولید محصولات قدرتمند با هم دارند.
براساس گزارش Strategy Analytics در فصل نخست سال 2014 سامسونگ ۸۹ میلیون دستگاه تلفن هوشمند به فروش رساند که حدود ۳۱ درصد سهم بازار را شامل می‌شود. این میزان در سال قبل در همین زمان حدود ۳۲ درصد بود.
اپل نیز در همین فصل نخست ۴۳.۷ میلیون آیفون را به فروش رساند که سهم ۱۵ درصدی بازار را شامل می‌شود. این سهم نسبت به سال گذشته ۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.
بر همین اساس امسال ترکیب سهام سامسونگ و اپل از ۵۰ درصد سال گذشته به ۴۷ درصد کاهش یافته است.
در حالی که سهم دو غول بازار تلفن‌های همراه کاهش یافته گزارش Strategy Analytics نشان می‌دهد که میزان صادرات گوشی‌های هوشمند با ۳۳ درصد افزایش سالانه به ۲۸۵ میلیون دستگاه رسیده در فصل نخست امسال رسیده است.
این در واقع نشان دهنده این است که اندازه بازار روبه گسترش است اما این بازار به نحو فزاینده‌ای رو به رقابتی‌تر شدن پیش می رود.
بر اساس این گزارش سامسونگ از دو سمت تحت فشار بازار قرار دارد نخست از طرف اپل به عنوان سازنده محبوب گوشی‌های پرچمدار و از طرف دیگر از سوی شرکت برندهای چینی مانند هواوی در سمت گوشی‌های ارزان قیمت. در همین حال این بررسی نشان میدهد لنوو و هواوی مشغول گرفتن سهم از بزرگان بازار موبایل هستند. هواوی با داشتن ۵ درصد سهم بازار جهانی توانسته سهم سال قبل خود را در بازار حفظ کند و لنوو نیز سهم خود را از ۴ درصد به ۵ درصد افزایش داده است.
هواوی در این مدت بازار خود را در اروپا گسترش داده در حالی که لنوو نیز بازارهای جدیدی خارج از چین هدف گرفته است.

2015 Strategy Analytics تحلیلگران موسسه Strategy Analytics با بررسی بازار گوشی‌های تلفن همراه در سه ماهه دوم سال 2015 اعلام کردند که هواوی با پیشی گرفتن از مایکروسافت در جایگاه سوم تولیدکنندگان تلفن همراه قرار گرفته است. براساس آخرین پژوهش‌های این موسسه انگلیسی، که در تاریخ 29 جولای سال جاری میلادی (7 مرداد) منتشر شده است، عرضه جهانی گوشی موبایل (اعم از گوشی‌های هوشمند و فیچرفون‌ها) با رشد اندک 2 درصد از 428 میلیون دستگاه در سه ماهه دوم سال 2014 میلادی به رقمی در حدود 435 میلیون دستگاه در مدت مشابه سال جاری میلادی رسیده است. در این میان کمپانی چینی هواوی عملکرد درخشانی داشته و با ثبت رکورد 7 درصدی از سهم بازار، مایکروسافت را پشت سر گذاشته است. این آمار جدید به معنای دستیابی هواوی به جایگاه سوم عرضه گوشی‌های تلفن همراه پس از سامسونگ و اپل است.
پیش از این نیز کمپانی‌ هواوی از افزایش فروش خود در شش ماهه نخست سال 2015 خبر داده بود و اعلام کرده بود که فروش صد میلیون گوشی هوشمند را در سال 2015 در دستور کار دارد.
به گفته Ken Hyers -- یکی از مدیران موسسه تحقیقاتی Strategy Analytics -- «هواوی 30.6 میلیون گوشی موبایل را به بازار عرضه و رکورد 7 درصدی را در سه ماهه دوم 2015 ثبت کرده است. فروش هواوی در تمام دنیا رشد سریعی داشته است، علی‌الخصوص در کشور چین که مدل‌های 4G نظیر Mate7 محبوبیت زیادی دارند. به علاوه هواوی توانسته است با پیشی گرفتن از مایکروسافت به سومین عرضه‌کننده بزرگ گوشی تلفن همراه تبدیل شود.»
به گفته وودی او (Woody Oh) -- یکی دیگر از مدیران Strategy Analytics -- نرخ رشد 2 درصدی در بازار جهانی گوشی موبایل ضعیف‌ترین عملکرد این صنعت طی دو سال گذشته است که بیش از همه در اثر کاهش تقاضا در این حوزه به ویژه در بازارهای چین، اروپا و ایالات متحده آمریکا پدید آمده است.
در همین راستا، Neil Mawstyon – مدیر اجرایی Strategy Analytics -- به این نکته اشاره می‌کند که سامسونگ با 7 درصد کاهش عرضه سالیانه و عرضه 89 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه در سراسر جهان سهمی معادل 20 درصد را در سه ماهه دوم 2015 از آنِ خود کرده است. البته سامسونگ حجم فروش خود را در گوشی‌های رده بالا حفظ کرده است اما گوشی‌های سطح پایین‌تر این کمپانی با رقابت شدید از سوی تولیدکنندگان آسیایی مانند هواوی مواجه هستند.
در همین حال اپل نیز با رشد سالانه 35 درصد و عرضه 47.5 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه، حدود 11 درصد از بازار این محصولات را در سه ماهه دوم 2015 در اختیار داشته است. Neil Mawstyon می‌افزاید که مایکروسافت با عرضه 27.8 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه، سهم بازاری معادل 6 درصد را در سه ماهه دوم 2015 ثبت کرده است. این کمپانی نفوذ خود را در بازار فیچرفون‌ها (گوشی‌های فاقد سیستم‌عامل هوشمند) رفته رفته از دست می‌دهد در حالی که مجموعه گوشی‌های هوشمند لومیا در انتظار عرضه مدل‌هایی مبتنی بر نسخه‌ Windows 10 Mobile هستند. لازم به ذکر است که هرچند نسخه دسکتاپ ویندوز 10 در ماه جولای منتشر شده اما نسخه ویژه موبایل این سیستم عامل هنوز به صورت نهایی عرضه نشده است.
شائومی دیگر برند چینی است که در سه ماهه دوم 2015، با عرضه 19.8 دستگاه گوشی تلفن همراه، سهم بازار 5 درصدی را در اختیار داشته است. شائومی کمپانی با فناوری رو به رشد است که به دلیل توانایی ساخت گوشی‌های هوشمند مقرون به صرفه با مشخصات کیفی مطلوب شهرت دارد. این کمپانی نقش مهمی را در بازار گوشی تلفن همراه در چین به عهده دارد، اما رشد محلی و جهانی آن اندکی کند است و برای توسعه بازار خود باید در رقابتی تنگاتنگ با رقبایی نظیر هواوی، Meizu و دیگر تولیدکنندگان این عرصه مواجه شود. از این رو شائومی برای باقی ماندن در میان پنج تولیدکننده برتر گوشی تلفن همراه رقابت سختی را در سه ماهه‌های آتی سال جاری پیش رو خواهد داشت. کمپانی | عرضه در سه‌ماهه دوم 2014 (میلیون واحد) | سهم بازار در سه‌ماهه دوم 2014 | عرضه در سه‌ماهه دوم 2015 (میلیون واحد) | سهم بازار در سه‌ماهه دوم 2015 | 1. سامسونگ | 95.3 | 22.3% | 89.0 | 20.5% | 2. اپل | 35.2 | 8.2% | 47.5 | 10.9% | 3. هواوی | 20.6 | 4.8% | 30.6 | 7.0% | 4. مایکروسافت | 50.3 | 11.8% | 27.8 | 6.4% | 4. شائومی | 15.1 | 3.5% | 19.8 | 4.6% | دیگران | 211.5 | 49.4% | 219.9 | 50.6% | مجموع | 428.0 | 100% | 434.6 | 100% |
جدول بالا: پنج کمپانی برتر عرضه‌کننده گوشی تلفن همراه در سه ماهه دوم 2015 مطابق گزارش Strategy Analytics
منبع : ُStrategy Analytics

2015 TrendForce
سامسونگ در سه ماهه اول سال ۲۰۱۵ صدرنشین جدول فروش موبایل بوده است
در اواخر سال میلادی گذشته، بسیاری می گفتند که سامسونگ دیگر آن درخشش سابق خود را ندارد. از این طرف برندی نوپا نظیر شیائومی آمده تا جایگاه کره ای ها را در زمینه موبایل های اقتصادی بگیرد و از سوی دیگر اپل در زمینه پرچمداران عرصه را بر این شرکت تنگ نموده. در این میان حتی میزان فروش ال جی نیز در ایالات متحده توسط پرچمدارش به نام G3 افزایش پیدا کرده بود.
اما در سه ماهه اول سال ۲۰۱۵ اوضاع اندکی متفاوت شده است.
موسسه تحقیقاتی TrendForce خبر از این موضوع می دهد که سامسونگ در سه ماهه اول سال ۲۰۱۵ با سهمی برابر با ۲۷.۸ درصد، توانسته جایگاه نخست را در زمینه فروش موبایل به شکل جهانی به خود اختصاص دهد. در ادامه نیز اپل با سهم ۱۹.۹ درصدی اش در جایگاه دوم ایستاده.
در قیاس با سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۴، سهم سامسونگ ۳.۱ درصد افزایش داشته است. شرکت چینی هوآوی نیز توانست با سهمی ۷ درصدی، جایگاه سوم را در زمینه فروش جهانی موبایل به خود اختصاص دهد. افزایش فروش این سازنده یک دهم درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده که می توان گفت رقمی اندک است.

اپل و سامسونگ در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۴ رقابتی بسیار نزدیک با هم داشتند اما حالا به لطف حضور گلکسی های جدید و اشتیاق کاربران برای داشتن آنها، این فاصله بسیار بیشتر شده است. جالب تر اینکه حدودا ۵۰ درصد از سفارش های خریداران مربوط به نسخه ی Edge بوده که خبر از اشتیاق کاربران به داشتن ظاهری جدید در موبایل های هوشمند می دهد.

2016 Strategy Analytics
در سال 2016 یک سوم فروش گوشی‌های هوشمند به گوشی‌های دو سیم‌کارته اختصاص خواهد یافت
بنا به گزارش Strategy Analytics در سال 2016 برای اولین بار فروش گوشی‌های هوشمند دو سیم‌کارته در جهان از مرز 500 میلیون دستگاه خواهد گذشت. طبق محاسبات انجام شده توسط این موسسه تحقیقاتی فروش گوشی‌های هوشمند دو سیم‌کارته در سال جاری میلادی 431 میلیون دستگاه خواهد بود و این فروش با رشد قابل توجه 19 درصدی به 514 میلیون دستگاه در سال 2016 خواهد رسید. یعنی از 1.6 میلیارد گوشی هوشمندی که انتظار می‌رود در سال 2016 فروخته شود، یک سوم آن به گوشی‌های هوشمند دو سیم‌کارته اختصاص می‌یابد.
یکی از مهم‌ترین دلایل این افزایش، بازار داغ گوشی‌های هوشمند دو سیم‌کارته در کشورهای چین و هند است؛ جایی ‌که کمتر بودن تعرفه مکالمه یک اپراتور و بهتر بودن سرویس دیتا و اینترنت اپراتور دیگر و پوشش بهتر شبکه تلفن همراه با استفاده از دو سیم‌کارت از جمله دلایل استقبال کاربران چینی و هندی از گوشی‌های هوشمند دو سیم‌کارته است. به علاوه نیازی به داشتن دو گوشی مجزا برای آن دسته از کاربرانی که از دوسیم‌کارت برای امور شخصی و کاری خود استفاده می‌کنند نخواهد بود.
در حال حاضر برخی از شرکت‌های بزرگ تولید کننده تلفن‌‌های همراه هوشمند مانند سامسونگ، Lenovo و Micromax بر عرضه گوشی‌های دو سیم‌کارته در بازار چین و هند تمرکز کرده‌اند. به عقیده Strategy Analytics عدم حضور اپل در بازار گوشی‌های هوشمند دو سیم‌کارته باعث شده است این شرکت فرصت بزرگی را از دست بدهد.

فراوان‌ترین دستگاه‌های اندرویدی طبق آمار اپلیکیشن ایرانی کافه بازار (مرداد 94)
با اینکه سامسونگ عنوان پراستفاده‌ترین برند گوشی اندرویدی را در کشور به خود اختصاص داده، اما یک گوشی هوآوی بیشترین تعداد را در بین کاربران کافه‌بازار دارد. این دو برند روی هم بیش از ۷۰ درصد سهم بازار اندروید در کشور را به خود اختصاص داده‌اند و جا را برای سایر رقبا بسیار تنگ کرده‌اند.

بیشترین میزان فروش گوشی های هواوی پس از چین، در ایران بوده است (تیر94)
این ادعای مدیرکل فروش و بازاریابی شرک هوآوی است که در گفتگوی اخیر خود با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشته و متذکر شده است که پس از چین، ایران بزرگ‌ترین بازار فروش شرکت گوشی‌های موبایل هوآوی به شمار می رود و این شرکت سال گذشته موفق شده چیزی نزدیک به پنج میلیون گوشی هوشمند در ایران بفروشد. آقای جیم شو در ادامه ی گفتگوی خود تکمیل کرده که ایران بازار مهمی برای تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه به شمار می رود و مطمئناً فعالیت در این بازار، دستاوردهای بسیاری را نیز برای شرکت هوآوی داشته و به تصور آنها بازار گوشی‌های هوشمند در ایران رشد بسیار سریعی داشته و دارد.
او همچنین معتقد است که شرکت هوآوی بازار ویژه‌ای در ایران دارد به گونه ای که اکنون برند هوآوی در ایران کاملاً شناخته شده و آنها درصدد افزایش ارزش این برند در بازار ایران هستند و در کنار آن تلاش می کنند تا به موجب فعالیت هایشان، خدمات پس از فروش و رضایت مشتری‌ها را بیش از پیش افزایش دهند. او همچنین در پاسخ به این سوال که برنامه ی شرک هوآوی در سال های آینده کسب چه سهمی از بازار ایران است، تصریح کرد که هواوی فعالیت خود در بازار تبلت ایران را در مقایسه با بازار گوشی های هوشمند، دیرتر آغاز کرده و آنها اکنون در حال بررسی هستند تا ببینند که در کدام بخش از بازار، توان رقابت بیشتری وجود دارد. او همچنین خاطرنشان ساخت که نیاز سالانه ی بازار ایران در بخش تلفن های همراه چیزی حدود 14 میلیون گوشی تلفن است که در گذشته 40 درصد سهم بازار متعلق به گوشی‌های هوشمند بود و 60 درصد به گوشی‌های غیرهوشمند اختصاص داشت. اما اکنون این نسبت جابه جا شده و 60 درصد سهم بازار در اختیار گوشی‌های هوشمند قرار دارد. به نظر می رسد که اعضای هوآوی قصد دارند از ضریب نفوذ بالای محصولاتشان در بازار ایران به خوبی مطلعند و برنامه های فراوانی برای افزایش آن در ذهن خود دارند.

Similar Documents