Free Essay

Arme de Foc in Film

In:

Submitted By Reylo
Words 574
Pages 3
Armele de foc în cinema

Armele de foc au devenit o parte din cinema încă de la de la "Marele Jaf" din 1903. În majoritatea maeştrii recuziteri mânuiesc aceste arme de foc, alteori specialiştii în efecte speciale se ocupa de acestea. Majoritatea armelor de foc folosite în aceste filme sunt operaţionale diferenţa constând în muniţia folosită, în cazul filmelor sunt folosite gloanţe oarbe. Totuşi, gloanţele oarbe sunt periculoase şi la o distanţă de 5 metri. Gloanţele oarbe exercită o forţă de presiune asemeni gloanţelor reale, iar dopul cerat de carton care ţine pudra în poziţie poate penetra pielea celui care îi stă în cale, cauzându-i răni grave sau chiar moartea. Actorul american Jon-Erik Hexum a murit astfel, în timp ce juca ruleta rusească în pauzele dintre filmări. Aceste tipuri de arme de foc folosite pe platourile de filmare, trebuie tratate ca armele reale iar maestrul recuziter sa supravegheze în permanenţă mânuirea acestora.

Glonţ orb tras cu Desert Eagle calibru .50
Matrix (1999)

Armele automate şi semi-automate La armele automate si semi-automate, trebuie făcute anumite modificări pentru a trage cu gloanţe oarbe. Ţeava armei trebuie filetată astfel încât sa fie inserat un cilindru. Odată ce a fost prins cilindrul , trebuie găurit la un diametru mai mic decăt cel al cartuşului pentru care a fost făcut. În momentul tragerii, glonţul orb determina arma să se comporte asemenea ca o arma cu un glonţ normal.

Cartuş (glonţ orb) calibru .50

Practic, gazele propulsoare sunt lovite într-un anume punct de-a lungul ţevii şi deviate chiar şi atunci când glonţul este propulsat prin ţeavă. Acest lucru prezintă siguranţă, deoarece gazele deviate trebuie să înfrunte inerţia unui piston cu gaz, care în cele din urmă se deplasează către partea din spate a armei, luând cu acesta închizătoarea ţevii fixe. Această presiune a gazului furnizează de obicei forţa de propulsie necesară până în punctul în care închizătoarea este plasată îndeajuns de în spate astfel încât gazele să fie ventilate prin orificiile deschise ale rezervorului. La sfârşit, arcurile readuc pistonul şi închizătoarea la poziţia de start, pregătind o nouă rundă a procesului.

Gloanţele oarbe se comportă asemeni gloanţelor normale dacă au gazele necesare şi presiunea necesară ca să mişte inchizătoarea.
Închizătoare

Mitraliere Mitralierele de calibrul .50 sunt arme de foc costisitoare. Muniţia costa în jur de 2$ ̸ glonţ. În plus, trebuie modificată inchizătoarea pentru gloanţe oarbe ca să poată fi încărcate şi trase normal.

Aceste arme, în special cele de calibrul .30 şi cele de calibrul .50, nu trebuie trase la foc continuu deoarece se încing si se vor bloca. Focurile trebuie trase în reprize scurte a câte 4-5 focuri fiecare.

Mitralieră M2 calibru .50

Lansatoarele de rachete Sunt mai multe tipuri de arme cu rachete cum ar fi cele sovietice sau cele americane. Aceste arme necesită modificări diferite deoarece ele sunt practic tuburi deschise la ambele capete. În principiu, o încărcătura cu un praf negru este plasat partea din faţă a lansatorului şi încă una în partea din spate.
Puşcă M30

Puştile Puştile sunt cele mai periculoase arme care pot fi folosite în filme. Cartuşurile de puştile de calibru 12 se folosesc cu încărcaturi de sfert, jumatate sau pline. Din cauza dimensiunii cartuşului, se foloseşte mai mult praf astfel creeând un pericol mai mare în tragerea armei în preajma unui actor. Arma nu trebuie trasă la o distanţă mai mică de 6 metri.
Pistol cu gloanţe oarbe cu flacără pentru efect dramatic.

Similar Documents

Free Essay

Beletristica

...Cavalerii florii de cireş CAPITOLUL I De aproape cincizeci de ani, orologiul cel mare din turnul şcolii supraveghea cu cadranele sale cele patru puncte cardinale; de aproape cincizeci de ani, acele sale enorme indicau fără greşeală ora exactă. Rareori, iarna, în timpul viscolelor, zăpada cotropitoare oprea mersul lor pe cadranul dinspre soare răsare, iar primăvara, hulubii sau ciorile sau alte zburătoare, în zbenguiala lor, grăbeau mersul vreunui minutar. Dar de fiecare dată, moş Timofte Păstrăvanu, paznicul şcolii, care-şi începuse meseria aceasta încă de pe vremea instalării marelui ornic, şi care, aşa cum spuneau elevii din clasele superioare, şi-o va încheia doar o dată cu oprirea definitivă a ceasului, se urca în turn, scutura scripeţii uriaşi şi începea să învârtească o manivelă cât oiştea carului. După ce asculta câteva clipe tic-tacul tunător şi clătina din cap a încuviinţare, moş Timofte scotea de la brâu o cutie rotundă de metal, cândva strălucitoare, o cutie mare cât o farfurie, o proptea pe genunchi şi o pocnea cu pumnul în creştet. Ca la comandă, cutia lepăda un capac pentru a dezveli un cadran de ceas cu aceleaşi disciplinate cifre romane care împodobeau feţele orologiului din turn. Paznicul scruta cu atenţie ora exactă şi potrivea întocmai acele “Gîngălăului”, pentru că aşa numea dânsul ceasul din turn. O dată treaba terminată, închidea cu câteva zdravene lovituri de pumn capacul “Ţîngălăului”, pentru că aşa numea dânsul ceasul de la brâu. E de prisos să amintim...

Words: 118431 - Pages: 474

Free Essay

Comunicarea Prin Imagine

...I. COMUNICAREA ÎN ORGANIZAȚIE Partea I Comunicarea în întreprindere – definiție Domeniile comunicării întreprinderii Comunicarea în întreprindere este procesul de ascultare și emitere de semne și mesaje către destinatar – diferite grupuri țintă, ce vizează ameliorarea imaginii întreprinderii, reîntărirea relațiilor, promovarea produselor sau serviciilor și apărarea intereselor lor. Th. Libaert: Comunicarea în întreprindere este acțiunea voluntară de emitere, transmitere și receptare, într-un sistem de semne, ce se schimbă în sânul întreprinderii și între aceasta și mediul său. A. Comunicarea în organizații Acest termen nou înlocuiește pe cel de comunicare în întreprindere. Strategia de comunicare se aplică în viitor după aceiași parametrii fundamentali la toate tipurile de organizații și nu numai la întreprinderi. Comunicarea se realizează și în sferele publice ale ministerelor, administrațiilor, colectivităților teritoriale sau în domenii non-comerciale ale asociațiilor, fundațiilor, ONG –uri. B. Procesul Comunicarea nu poate fi definită ca o știință, domeniul său nu este suficient delimitat, iar metodele sale sunt embrionare. Invers, nu putem s-o definim ca artă pentru că ea pretinde profesionalismul tehnicilor. Este posibil s-o definim ca domeniu sau disciplină dar, în termeni de proces noi vizăm să poziționăm comunicarea în jurul unui efort planificat, susținut, în jurul unui obiectiv pe termen lung. Timpul este cel care dă valoare acțiunilor comunicării. Comunicarea...

Words: 22781 - Pages: 92

Free Essay

Cartea Gestrilor

...oamenilor din acţiunile lor de psihologul emisiunii Big Brother Traducere din limba engleză de Alexandra Borş Editori: MARIUS CHIVU SILVIU DRAGOMIR VASILE DEM. ZAMFIRESCU Coperta colecţiei: DINU DUMBRĂVICIAN Redactor: DANIELA ŞTEFĂNESCU Ilustraţia: SILVIA OLTEANU Tehnoredactarea computerizată: CRISTIAN CLAUDIU COBAN Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României COLLETT, PETER Cartea gesturilor : Cum putem citi gândurile oamenilor din acţiunile lor / Peter Collett : trad.: Alexandra Borş. Bucureşti : Editura Trei, 2005 (Psihologie practică) Bihliogr. ISBN 973-707-008-9 I. Borş, Alexandra (trad.) 159.925 8T22I Această carte a fost tradusă după THE BOOK OF TELLS, How to Read People's Minds from Their Actions, by the Big Brother resident psychologist de Peter Collett, Transworld Publishers, a division of The Random House Group Ltd, Londra, 2003 Copyright © Peter Collet, 2003 Illustrations © Gino D'Achille Copyright © Editura Trei. 2005, pentru ediţia în limba română CP. 27-40. Bucureşti Tel/Fax: +4 021 224 55 26 E-maill: office@edituratrei.ro www.edituratrei.ro ISBN 9 7 3 - 7 0 7 - 0 0 8 - 9 Pentru Jill, Katie şi Clementine Mulţumiri Aş dori să le mulţumesc soţiei mele Jill şi fiicelor mele, Katie şi Clementine, pentru răbdarea lor şi pentru sprijinul afectuos fără care această carte nu ar fi fost posibilă. Îi datorez mulţumiri şi agentului meu literar Caradoc King, pentru sfaturile şi încurajările sale, Marthei Lishawa şi Lindei Shaughnessy de la A.P. Watt, Brendei...

Words: 100674 - Pages: 403

Free Essay

Efefe

...NUANCES PLUS SOMBRES Dépassée par les sombres secrets de Christian Grey, Ana Steele a mis un terme à leur relation pour se consacrer à sa carrière d’éditrice. Mais son désir pour Grey occupe toujours toutes ses pensées et lorsqu’il lui propose un nouvel accord, elle ne peut y résister. Peu à peu, elle en apprend davantage sur le douloureux passé de son ténébreux M. Cinquante Nuances, toujours aussi passionné. Tandis que Christian lutte contre ses démons intérieurs, Ana doit prendre la décision la plus importante de sa vie. 1 Du MEME AUTEUR Cinquante nuances de Grey, Lattès, 2012. www.editions-jclattes.fr roman Traduit de l'anglais par Amélie Tronchet JC Lattes Titre de l'édition originale Fifty Shades Darker Publiée par the Writer's Coffee Shop Publishing House, Australie, 2011 Couverture : Atelier Didier Thimonier, d'après le design de Jennifer McGuire Illustration : E. Spek/Dreamstime.com ISBN : 978-2-7096-42538 Fifty Shades Ltd, 2011. L'auteur a publié précédemment sur Internet Master of the Universe, une version en feuilleton de cette histoire, avec d'autres personnages, sous le pseudonyme de Snowqueen's Icedragon. Tous droits réservé. 2013, éditions Jean Claude Lattès pour la traduction française. (Première édition janvier 2013) PDF de Nini91 Pour Z et J Avec mon amour inconditionnel, pour toujours 2 Prologue Il est revenu. Maman dort ou bien elle est de nouveau malade. Je me recroqueville sous la table de la cuisine pour me cacher. Je vois maman à travers...

Words: 172234 - Pages: 689

Free Essay

Publicity

...2004 SNSPA, Facultatea de Comunicare ºi Relaþii Publice „David Ogilvy“ Strada Povernei 6–8, Bucureºti Tel./fax: (021) 313 58 95 E-mail: difuzare@comunicare.ro www.editura.comunicare.ro Descrierea CIP a Bibliotecii Naþionale a României PETRE, DAN Introducere în publicitate / Dan Petre, Mihaela Nicola. – Bucureºti: Comunicare.ro, 2004 Bibliogr. ISBN 973-711-004-8 I. Nicola, Mihaela 659.1 Cuprins Notã introductivã / 7 Introducere: surse teoretice ºi delimitãri conceptuale / 9 Surse teoretice / 10 Delimitãri conceptuale. Definiþii. Distincþii faþã de domeniile înrudite / 18 Scurt istoric al publicitãþii / 25 Scurt istoric al publicitãþii la nivel internaþional / 25 Scurt istoric al publicitãþii în România / 34 Publicitatea ca proces de comunicare / 41 Funcþiile publicitãþii / 44 Tipuri de publicitate / 47 Rolul publicitãþii în activitatea de marketing / 52 Obiectivele campaniei de publicitate / 55 Canalele media utilizate în publicitate / 56 Agenþia de publicitate / 67 Agenþia de publicitate / 67 Scurt istoric / 68 Agenþia de publicitate modernã / 71 Cercetarea pentru publicitate / 87 Cercetarea exploratorie ºi de dezvoltare a campaniei (developmental research) / 93 Cercetarea confirmatorie de testare (confirmatory research sau advertising testing) / 100 Cercetarea evaluatorie (evaluative research) / 109 Strategia ºi planificarea în publicitate / 117 Comportamentul consumatorului / 118 Procesul de planificare strategicã. Rolul în desfãºurarea campaniei de publicitate / 124 Etapele...

Words: 106426 - Pages: 426