Free Essay

Gastrotallers

In:

Submitted By oferrefe
Words 10779
Pages 44
GEOTAST
Tallers Gastronòmics

Aida Morera Gort
Carlora Errando Zamorano
Òscar Ferré Ferrer
Ivàn Zapatel Aranda
Curs 2015-2016
Tutor: David Beltran Aguilar
Projecte Final de Curs

Aida Morera Gort
Carlora Errando Zamorano
Òscar Ferré Ferrer
Ivàn Zapatel Aranda
Curs 2015-2016
Tutor: David Beltran Aguilar
Projecte Final de Curs

ÍNDEX DEL TREBALL

1. INTRODUCCIÓ
1.1. Presentació del equip, motivació, valoració del procés
2. AREA FUNCIONAL ECONÓMICA - FINANCERA
2.1. Concepte de empresa
2.2. Constitució de empresa
2.3. Forma mercantil
2.4. Pressupost
2.5. Control de costos
2.6. Finançament
2.7. Estructura organitzativa
3. AREA FUNCIONAL DE PRODUCCIO I DE SERVEI 3.1. Presentació de l’oferta gastronòmica 3.2. Desenvolupament de l’oferta 3.3. Sistemes de producció 3.4. Control de costos : Escandalls, fitxes de producció... 3.5. Pautes de fixació de preus 3.6. Proveïdors
3.7. Instal·lacions 3.7.1. Aprovisionament i conservació 3.7.2. Producció 3.7.3. Servei
3.8. Higiene: anàlisi APPCC
4. AREA FUNCIONAL DE MÀRQUETING O COMERCIALITZACIÓ 4.1. Pla de màrqueting 4.1.1. Bloc Analític
A)Anàlisi del entorno: Oportunitats i Amenaces
B)Anàlisi de la competència: Punts Forts y Punts Dèbils
C)Anàlisi de la demanda: (facturació, clientes, àpats)
D)Anàlisi intra-empresa
4.1.2.Bloc Estratègic
A)Segmentació
B)Posicionament
C)Objectius de màrqueting
D)Estratègia de negoci
4.1.3. Bloc Operatiu
A)Polítiques de Producte/Servei
B)Polítiques de Preu
C)Polítiques de Comunicació
D)Polítiques de Distribució
5. AREA FUNCIONAL DE RECURSOS HUMANS
5.1. Manual d’empresa:
5.1.1.Empresa socialment responsable
5.1.2. L’organització de l’empresa: Organigrama
5.1.3. Perfils laborals (Descripció i Definició llocs de Treball)
5.1.4. Temps de treball i descans (quadrant horari per temporada)
5.1.5. Normes laborals:
5.1.6. Vestuari
5.1.7. Normatives aplicables als treballadors.
5.2. Salut Laboral:
5.2.1. Valoració inicial de riscos laborals de l’empresa i prevenció de riscos laborals propis del sector
5.2.2. Evacuació del treballadors
5.2.3. Localització dels sistemes d’emergència
5.3 Contractació i Salari:
5.3.1. Tipus de contracte per a cada treballador/a en funció de la filosofia, política laboral i organització de l’empresa.
5.3.2. Cost laboral (càlcul de salaris per a cada lloc de treball i tot el personal necessari per al pressupost).
5.4 Plans
5.4.1.Un PCI (pla de comunicació interna)

6. ALTRES APARTATS
6.1. Pàgina web de l’establiment
6.2. Presentació impresa del treball en suport paper i digital, i presentació/resum en Power Point 6.3. Carta de plats en: català, castellà, anglès i francès

1. INTRODUCCIÓ 2.1 PRESENTACIÓ,MOTIVACIÓ,VALORACIÓ DEL PROCÉS
El nostre projecte de negoci, està basat en la creació d’un taller gastronòmic obert a tots els públics sense limitació d’edat, incloent un servei de Team Building ofert a les empreses, per tal d’unificar el seu ambient laboral i per tant, la seva professionalitat dins el sector corresponent.
Ens va semblar adient, batejar l’empresa amb el nom de “GeoTast”, ja que creiem que aquesta engloba tota la nostra política d’empresa de cara a la nostra oferta, doncs els cursos que impartirem estaran basats en les diferents gastronomies mundials que hi ha actualment, i que poden ser de veritable, apetitosa i interessant coneixença per part dels nostres clients i de la població en general. Per altra banda, la part final d’aquest nom “Tast”, ha estat escollida, tenint en compta que la nostra oferta gastronòmica servirà no només com a eina d’aprenentatge a nivell de tècniques i aplicacions culinàries, sinó també com a eina de degustació i tast de tots els productes que treballarem i desenvoluparem dins els nostres tallers.
Aquest projecte ha estat dut a terme per l’Aida Morera, l’Òscar Ferrer, la Carlota Errando i l’Iván Zapatel; Ens agradaria destacar sobretot en termes de motivació del treball, que no ha estat una tasca fàcil, que ens hem trobat amb molts i diferents entrebancs durant el curs i que hem intentat superar-los tan bé com hem sabut, mai deixant de vista la nostra idea de negoci i les finalitats que ens portaven a realitzar-lo amb total motivació per part de l’equip.
El procés que hem seguit i que hem desenvolupat durant el seguiment del treball no ha estat sempre del tot lineal, ja que sempre hi ha hagut moments febles o baixos que ens han impedit avançar més en alguns aspectes, però en canvi n’hem trobat d’altres, que ens han fet donar un gir al nostre treball, i inclús ens han fet variar la nostra manera de pensar i estructurar el negoci en certs sentits.
Valorem molt positivament aquest treball, ja que creiem que es una tasca que ens ha animat i obligat en certa manera a treballar, formar-nos i informar-nos sobre temes específics i d’importància a l’hora d’entrar en el mercat laboral o fer-te lloc dins el sector culinari en la constitució, construcció i disseny d’un establiment de restauració o similar.

2. AREA FUNCIONAL ECONÒMICA – FINANCERA
2.1 CONCEPTE DE EMPRESA
La nostra idea de Negoci
Un negoci és tota aquella forma de treball que es presenta com a fi lucratiu de cara al públic a l’hora d’oferir bens i/o serveis als clients.
En el moment de presentar la nostra idea de negoci, un dels principals objectius, és fer que aquest sigui rentable i sostenible tan des del moment de la seva creació i obertura com en el moment del seu desenvolupament i venta del producte als clients.
Tenint en compta això, el projecte final que nosaltres voldríem presentar com a una idea rentable de negoci, es basaria en la creació d’un espai públic com podria ser un taller dinàmic de cuina, en el qual s’impartissin classes setmanals als nostres clients que serien fixes o discontinus depenent de la seva finalitat educativa.
Per tal de portar a terme aquesta idea, ens basaríem com hem dit en un centre dinàmic obert a tots els públics, organitzat de manera setmanal dividit en petits cursos que s’aniran creant al llarg de l’any per iniciar o dur a terme diferents tipus de cuina segons la seva geografia.
Cal deixar clar que no presentem aquesta idea com una escola oberta tots els mesos de l’any com un curs ordinari sinó que es tractarà d’un taller que consistirà en la creació de diversos cursos puntuals, en els quals els nostres clients es podran apuntar depenent dels seus gustos i les seves necessitats culinàries, ja que només s’impartiran classes basades en aquest àmbit. Al mateix temps, oferim a les empreses, la possibilitat de fer un taller Team Building els caps de setmana per tal de viure una experiència en l'equip de treball i créixer i cohesionar el grup.
Per altra banda i per arrodonir l'experiència dels nostres clients i poder interioritzar i compatir les receptes realitzades durant els tallers, tindran la possibilitat d'adquirir els diferents ingredients i productes de màxima qualitat i molts més, a la nostra botiga ubicada al propi establiment. En aquest espai trobarem un gran ventall de productes, aliments i utillatge d’àmbit culinari de diferents parts del món, per tal de poder desenvolupar noves tècniques i procediments que haurem treballat o no, prèviament en un dels diferents tallers de cuina impartits.
Els nostres objectius a l’hora de dur a terme aquest negoci seran per una banda fer-lo rentable i assequible a tots els públics, i per altra banda, aprendre a gestionar i economitzar la forma de treball i el negoci en general.
Tota una experiència culinària, fent un viatge per les diferents cultures culinàries del món.

2.2 CONSTITUCIÓ DE L’EMPRESA
Llicència C3 en locals de restauració
Per tal d’obrir un local de restauració a Barcelona, es necessiten una sèrie de permisos en regla que es tramiten en el moment de les obres o reformes del local per part d’un enginyer que farà l’estudi del projecte necessari per obtenir aquesta llicència.
Aquest projecte, s’entrega a una Entitat Ambiental de Control (EAC), que una vegada finalitzades les obres, realitzarà una inspecció del local, amb la finalitat de comprovar que el restaurant s’ajusta al projecte redactat per l’enginyer, i que compleix amb la normativa vigent.
Amb el resultat favorable de inspecció´ de la EAC s’entrega una documentació a l’ajuntament perquè concedeixi la llicencia d’obertura de l’activitat.
Tenint en compta que el nostre local ha estat un negoci de restauració en el seu moment i que ja li va estar concedida aquesta llicencia anteriorment, el llogater del nostre local te adaptades les necessitats d’aquest a les demandes produïdes en l’estudi de projecte d’obtenció.
Sent així doncs, el que hem de fer a l’hora d’acabar les obres, gestionar-les i produir les reformes adequades al nostre establiment, haurem de tornar a sol·licitar una revisió d’infraestructures per part d’un enginyer, que s’encarregui de fer viable altre vegada aquesta llicència per obrir el nostre local de restauració dins els paràmetres correctes.
2.3 FORMA MERCANTIL
Elecció de la forma mercantil de l'empresa:

La forma mercantil que utilitzarem en el nostre negoci, estarà basada en una forma de societat limitada, en la qual tots els socis aportarem un capital mínim de 3.005,06€ per tal d’endegar el negoci.
Sent així i tal com diuen les condicions d'aquesta societat limitada, l'activitat dels socis es limitarà simplement a l’aportació d'aquest capital per engegar i tirar endavant el negoci exhibint-nos de respondre amb el nostre patrimoni personal dels deutes socials que pugui patir l'empresa en cas de que aquesta vagui malament o no passi pel seu millor moment econòmic.
Com a principals avantatges d'aquesta societat limitada trobem fets com els següents: - Prevenció de la limitació dels socis després de la seva aportació de capital. - Les participacions dels socis son nominals en tot moment des del moment de la seva aportació. - Els socis tenen un control total de les ampliacions de l'empresa en la seva propietat i tenen la potestat de no acceptar un soci en cas de no ser desitjat. - No es necessita el vistiplau d'un exterior extern per tal de fer aportacions no dineràries (això ens permet gastar menys diners des del punts e vista econòmic de l'empresa i reduïm despeses innecessàries).
Com a inconvenients hem de tenir en compta els fets següents: - S'haurà d'actuar (en cas de ser una empresa en el qual els socis disposin del capital mínim requerit) com a avaladors personalment, davant petits deutes de l'empresa.

Tràmits per a constituir la societat limitada

La Llei de Societats de Capital, defineix que són societats de capital, la societat de responsabilitat limitada, societat anònima i la societat comanditària per accions. Es defineix la societat de responsabilitat limitada, la que té un capital, està dividit en participacions socials, el qual s’integrarà per les aportacions de tots els socis, els qual no respondran dels deutes socials.
El capital de la societat de responsabilitat limitada no pot ser inferior a tres mil euros Societat unipersonal.- La societat de responsabilitat limitada pot està constituïda per un únic soci, sigui persona natural o jurídica, quan totes les participacions social pertanyen a un únic soci. Els tràmits principals que cal fer per a la constitució d’ una societat limitada són els següents:

1er. Denominació de la societat.- Caldrà escollir un nom que no coincideixi amb el d’ una altre societat, per això s’ haurà de demanar el certificat de denominació social al Registre Mercantil Central. S’ haurà d’ afegir dos noms més pel cas d’ existir ja inscrit el primer nom.

2on.- Escriptura de constitució de la societat limitada.- Una vegada redactat l’ esborrany dels estatuts, caldrà presentar-los a un notari, davant del qual s’ atorgarà l’ acta fundacional i aprovació dels estatuts i nomenament d’ administrador.

3er.- Contingut dels Estatuts: Denominació social, Domicili social. Pàgina web de la societat Objecte social Duració: indefinida. Capital social, mínim 3.005,00 euros Aportacions no dineràries. Tipus d’administració: administrador únic o varis i durabilitat del càrrec, tipus de firma (conjunta o indistinta), consell, etc. Junta de socis, convocatòria, acords...

4rt.- Socis.- Noms i cognoms, domicilis, números de NIF, número de participacions adquirides i dipositades. La Societat de Responsabilitat Limitada haurà de portar un Llibre de Registre de Socis, en el que haurà de constar la titularitat originària i les successives transmissions, voluntàries o forçades, de les participacions socials.

5è Abonament de l’ impost d’ actes jurídics documentats, l’ 1% del capital social. Model 600.
Cal demanar etiquetes de identificació fiscal.

6è.- Inscripció de la societat, presentació de l’ acta de constitució i els estatuts, en el Registre Mercantil de Barcelona.

7è.- Publicació d’ un anunci de constitució de la Societat de Responsabilitat limitada al BORM (Bolletí Oficial del Registro Mercantil).

8è.- Formalitzar els Llibres de Comptabilitat de la S. L. en el Registre Mercantil.

9è.- Demanar el C.I. F. a l’ Agència Estatal d’ Administració Tributària.

10.- Obrir un compte corrent en nom de la S. L. en una entitat bancària i ingressar el imports de les aportacions de capital (nominatives) i demanar les pertinents certificacions de cadascun dels ingressos per a presentar-les al notari i donar d’alta la societat i inscriure-la al registre

11.- Demanar l’ alta de la S. L. en l’ impost d’ activitats econòmiques (I.A.E.) Les societats limitades amb un import net de xifra de negoci inferior a 1.000.000,00 euros, estan exempts de presentar declaració per l’ IAE. Ara bé han presentar les declaracions d’ alta, modificació i baixa de l’ IAE. Models 036 i 037.

2.4 PRESSUPOST
Aquest apartat el trobarem adjunt dins el llibre d’Annexes.

2.5 FINANÇAMENT
Per tal de finançar el projecte i poder engegar el negoci amb condicions adequades i sanejades, hem sol·licitat un préstec al Banc Sabadell per import 35.000 euros i ens han ofert un préstec ICO per empreses i emprenadors, a 7 anys i a un tipus d’interès molt baix (5,031%) i quotes mensuals (del qual adjuntem simulació). Això ens permetrà condicionar el local, i comprar lo necessari per començar les classes i anar amortitzant mica en mica sense estar molt collats, sobretot al inici que és quan tindrem més despeses a pagar i menys ingressos.
A part d’això, l’empresa s’ha constituït sota la forma jurídica de societat limitada (Aprèn amb nosaltres SL) i cada un dels 4 socis ha fet una aportació inicial de 5000 euros de fons propis. El nostre capital social serà de 20.000 euros.
La suma dels dos imports faran possible (tal com es veu en el pressupost) posar en marxa el nostre negoci.

3.AREA FUNCIONAL DE PRODUCCIÓ I SERVEI
3.1 PRESENTACIÓ DE L’OFERTA GASTRONÒMICA
Sabent que l’activitat de la nostra empresa es basa principalment en la impartició de tallers de cuina per a diferents franges d’edat i tipus de clients, la oferta gastronòmica en que basem els nostres tallers, variarà en funció del tipus de cuina que es realitzi, el públic al que vagi dirigit, i el volum de clients que tinguem apuntats en aquell taller durant aquella setmana.
Com ja hem dit anteriorment, cada taller estarà basat en la creació, aprenentatge i posterior tast, d’un tipus de cuina, aliments i gastronomia típics i originaris d’aquell sector o regió del món.
Per altra banda, en els tallers per a empreses a partir de la contractació dels nostres serveis de Team Building, tindrem en compta la seva demanda, les seves prioritats i expectatives, el nivell d’aprenentatge o no que en volen extreure, i per altra banda, la grandària de l’empresa en particular, i el tipus d’aliments o productes volen cuinar (si tenen alguna preferència).
Anualment s’establirà la proposta escollida per cada setmana de l’any i el públic que estigui interessat tindrà un calendari a la seva disposició abans d’apuntar-se al curs corresponent.

3.2 DESENVOLUPAMENT DE L’OFERTA
Segons el calendari establert, la proposta gastronòmica estarà dividida setmanalment, dins una oferta gastronòmica quinzenal. Cada dia de la setmana de dilluns a dimecres s’elaborarà diàriament un entrant, un plat principal i unes postres, que posteriorment dijous, emplatarem, servirem i menjarem tots plegats dins el restaurant del taller.
Per altra banda, si ens fixem en els tallers de cuina per a nens, veurem que els tallers s’impartiran els divendres de cada mes, oferint l’elaboració d’un plat en particular i la seva posterior degustació en el mateix moment i lloc d’elaboració.
Pels tallers de Team Building, ens adaptarem a les necessitats dels nostres clients. Setmana 1 Cuina Tailandesa | | | | | | Entrants | Plats Principals | Postres | Dilluns | Broquetes de pollastre | Curry verd | Arròs amb llet i espècies | Dimarts | Amanida de fideus d'arròs | Saltejat Kuay-tiew | Crema de mango caramelitzada | Dimecres | Gambes amb gingebre | Pollastre arrebossat asiàtic | Kluay buat chii | Opcionals | Musclos al estil tailandès | Fideus Pad Thai | Khanom tan |

Setmana 2 Cuina Catalana | | | | | | | Entrants | Plats Principals | Postres | Dilluns | Coca de recapte | Mar i muntanya | Croquetes de xocolata | Dimarts | Espinacs a la catalana | Bacallà amb samfaina | Flam amb nata | Dimecres | Esqueixada de bacallà | Fricandó amb bolets | Espuma de Crema catalana | Opcionals | Canelons | Lluç amb salsa verda | Mel i mató |

Setmana 3 cuina India | | | | | | | Entrants | Plats Principals | Postres | | Dilluns | Sopa de tomàquet | Palak Panner | Besan ladoo | | Dimarts | Naan | Pollastre tabdoori | Halwa gajar | | Dimecres | Samosa de xai | Rajma | Kheer | | Opcionals | Kunday Rama | Xai al curry | Kulfi | |

Setmana 4 Cuina italiana | | | | | | | Entrants | Plats Principals | Postres | | Dimarts | Piadina de verdures | Scallopine a la llimona | pannacota | | Dimecres | Carbassó i pecorino | fetuccini alfredo | cannoli de llimona | | Dijous | Crostini scamorzza | penne al vodka | galetes sicilianes | | Opcionals | Milfulls d'alberginia amb prezzemolo | pizza clasica | provolone dolç | |

Postres Nens | Setmana 1 | Brownie de xocolata amb gelat de vainilla | Setmana 2 | Cookies | Setmana 3 | Cheesecake | Setmana 4 | Magdalenes |

3.3 SISTEMES DE PRODUCCIÓ
El nostre sistema de producció emprat, es el sistema de producció basat en cadena freda, ja que primer s’elaboraran els plats de forma tradicional, cuidant les seves característiques organolèptiques i gastronòmiques, sense descuidar en cap moment la qualitat higiènica i nutricional.
Un cop acabada l’elaboració dels plats sempre seguint la normativa APPCC, passarem a l’envasat i posterior baixada de temperatura dels aliments a l’abatedor que ens permetrà portar un aliment des d’una temperatura de 70-80 Cº a una temperatura inferior a 10 Cº, en un temps inferior a 90 minuts. Posteriorment l’aliment passa a una cambra refrigerada on es mantenen a una temperatura inferior a 5 Cº sense trencar la cadena de fred, això permet que els aliments conservin inalterades les seves característiques organolèptiques i impedeixin el creixement bacterià. Aquest sistema és l’escollit ja que ens proporciona avantatges en el nostre negoci com millorar la seguretat alimentaria ja que treballant amb aquestes franges de temperatura es minimitza el risc de desenvolupament de microbis.

3.4 CONTROL DE COSTOS
Aquí adjuntarem els escandalls i fitxes de producció dels diferents cursos que s’impartiran al nostre taller. Cuina tailandesa, catalana, Índia i Italiana. Ho trobarem dins de l’annexe.

3.5 PAUTES DE FIXACIÓ DE PREUS
Pla de formació
En el nostre taller
Anàlisi de la situació de partida
El primer pas és fer un diagnòstic de la situació de l'empresa en relació amb els reptes, tant interns com externs, a què s'ha d'enfrontar a curt i mitjà termini; també es tindran en compte els obstacles o les dificultats que s'interposen en el desenvolupament d'un pla de formació.
Es durà a terme una anàlisi dels factors externs i interns que caracteritzen l'empresa; aquests factors seran considerats positius (d'èxit) o negatius (de risc) en la mesura que contribueixin a: * la supervivència de l'empresa i la millora de la seva competitivitat, * la implantació d'un pla de formació.
Disseny del pla de formació
El següent serà transformar les necessitats identificades abans en una formació que generi a la plantilla les competències necessàries per solucionar els problemes que s'hagin detectat. Aquesta tasca de disseny es durà a terme en tres fases: 1. Identificació de les necessitats formatives
S'haurà d'establir la diferència entre la forma en què es fa la feina i la forma en què s'hauria de fer per tal de guanyar en eficàcia i eficiència. Mancances o disfuncions en la forma de fer la feina | | Mancances percebudes de manera directa amb l'observació | Previsió de canvis que s'hauran d'afrontar per mantenir i/o Millorar els nivells de producció i rendibilitat. | | Sorgeixen de l'anàlisi dels canvis i reptes a què s'enfronta l'empresa. | 2. Determinació de les competències a desenvolupar
Haurà de reflectir els coneixements, les habilitats, les destreses i les actituds necessaris per al desenvolupament d'una feina efectiva i de qualitat. Les competències assenyalades establiran l'estàndard de qualificació desitjat per a la plantilla. Bàsicament, això es podria resumir així: * saber: adquisició de coneixements * saber fer: desenvolupament d'actituds * saber ser: adquisició d'habilitats
Objectius formatius
Per al compliment d'aquests objectius haurem de seguir una metodologia que tindrà en compte els aspectes següents: * Prendre com a referència els objectius generals de l'empresa. * Partir de les necessitats de formació detectades i preguntar-se què seria capaç de fer el treballador sense aquestes mancances. * Concretar les capacitats observables i mesurables, i detallar els resultats de l'execució d'aquestes conductes. * Formular els objectius de la formació, segons criteris d'homogeneïtat de les capacitats que reflecteixen la qualificació desitjable.
Els resultats d'aquest procés faran referència a les capacitats a desenvolupar a la plantilla per arribar al nivell de qualificació desitjat i afrontar els reptes futurs.

3. Gestió i impartició de la formació
En aquesta fase hi haurà diversos aspectes que haurem de tenir en compte a l'hora de planificar la formació: * Continguts formatius: Quins coneixements teòrics i pràctics s'haurien d'impartir per superar les necessitats detectades i adquirir les capacitats assenyalades? * Població destinatària: quins treballadors de l'empresa interessaria més formar? * Nombre de persones: Quantes persones serien destinatàries? * Cronograma: Quin període de l'any és el més convenient perquè la plantilla assisteixi a les activitats formatives? * Durada: Quina durada màxima haurien de tenir els cursos segons les necessitats de producció i de conciliar la vida professional i personal dels treballadors? * Jornada: Quin horari seria el més adequat? * Modalitat: Quina seria la més adequada, tenint en compte les característiques de la plantilla? * Lloc d'impartició: On seria més convenient impartir la formació?
Una vegada analitzats tots aquests aspectes, el següent serà comunicar el pla de formació a la representació legal dels treballadors en primer lloc i després als treballadors mateixos.
Avaluació de resultats
L'avaluació pretén mesurar el grau d'adequació entre els objectius formatius i els resultats obtinguts de la gestió i impartició de la formació. En aquesta fase es pretén avaluar: * el desenvolupament del pla de formació, * els resultats de les accions formatives.
En l'avaluació intervenen diversos indicadors que es veuen afectats per les diferències en el desenvolupament de la formació. En funció dels nostres objectius, els indicadors elegits per fer aquesta avaluació podran ser quantitatius (nombre de participants o d'accions formatives dutes a terme, per exemple) o qualitatius (elecció de formadors, contingut de les accions...).
Els principals indicadors per al mesurament de les accions formatives són els següents:
Satisfacció: valoració de l'acció formativa quant a materials, organització, professorat, utilitat per al lloc de treball...
Aprenentatge: grau en què els coneixements o les habilitats rebuts durant l'acció formativa han estat assimilats.
Transferibilitat: permet valorar en quin grau la persona formada posa en pràctica, al lloc de treball, els coneixements adquirits.
Retorn de la inversió (ROI): mesura la rendibilitat econòmica de la formació a través de la comparació entre l'import invertit en l'acció formativa i l'augment del benefici de l'empresa com a conseqüència d'aquesta formació
Resultat final i seguiment
En últim lloc i com a pas final del procés de disseny del pla de formació empresarial, es tindran en compte els aspectes següents: * Eficàcia de la formació. * Avaluació de l'aprenentatge. * Rendibilitat de la formació: es farà un informe de rendibilitat. * Millores en el pla de formació: s'estudiarà si cal millorar certs aspectes.
Una vegada estudiats tots aquests aspectes, es podrà tornar de nou al disseny de futurs plans de formació, incloent les millores que s'hagin considerat oportunes.

3.5 PAUTES DE FIXACIÓ DE PREUS
Per fixar els preus del nostre negoci, ens basem en 3 punts elementals:
1· Basat en el cost.
2· Basats en la demanda.
3· Basats en la competència. 1 Quan l’objectiu de la política de preus d’una empresa és aconseguir una determinada taxa de rendibilitat o un volum de vendes preestablert. En aquests casos és útil l’anàlisi del punt mort, que permet de calcular quin és el llindar de rendibilitat d’una empresa, és a dir, quin volum de vendes cal assolir per a cobrir costos. L’anàlisi del punt mort indica quina quantitat de producte s’ha de vendre a un determinat preu per a cobrir la totalitat dels costos fixos i variables en què s’incorre en la fabricació i venda d’un producte. En el nostre cas el producte que venem és els tallers de cuina.

2 Les característiques econòmiques i socioculturals de cada país determinen l'apreciació dels productes i les seves utilitats per part de les persones consumidores. Per tant, és important conèixer el que estaran disposades a pagar, és a dir, la demanda. Punt de partida: preu que els consumidors estan disposats a pagar per un bé tenint en compte la seva sensibilitat als preus. En el nostre cas i després d’analitzar el potencial de persones que estan disposats a pagar per els nostres cursos podem estimar que els cursos seran de 12 persones com a màxim en torn de matí i de tarda.

3 Es basen en els preus establerts per altres empreses pel mateix producte o similar. Es pot fixar: – El mateix preu que els competidors si és un producte que no es diferencia gaire. – Un preu inferior si volem captar consumidors de la competència, un major volum de vendes compensa el marge més estret però pot donar lloc a una guerra de preus. – Un preu més alt si creiem que nosaltres podem oferir un avantatge competitiu, per exemple, donar la imatge de més qualitat. En el nostre cas adoptarem en un inici l’estratègia d’establir el mateix preu ja que volem veure com s’inicia el nostre negoci dins del mercat i no volem començar amb una política de preus molt agressiva.

Pla de reposicions/inversions
En el nostre negoci establirem un pla de reposicions/inversions de cara a que poguem fer front a qualsevol trencament de material o maquinària no esperat i/o previst. Cada mes reservarem 200 euros en concepte de reparacions reposicions que anirà repercutit a l’apartat de despeses generals al nostre pressupost.

3.6 PROVEIDORS * Proveïdors principals
- Guzmán - Colofruit * Proveïdors secundaris - CG Càrnia - Sosa - DPQ - Gran Blau - Chocovic - CBG - Vilaviniteca * Proveïdors de serveis - Aigua: Aigües de barcelona - Llum: Gas natural Fenosa - Gas: Gas natural Fenosa - Telefonía: Telefònica - Assegurances: FIATC

Els nostres proveïdors principals seran Guzmán i Colofruit. Guzmán ens subministrarà la part de conserves, productes frescos i els elaborats. Colofruit ens subministrarà tota la part de verdures i hortalisses, olis, espècies i fruites entre d'altres.
De proveïdors secundaris tenim CG Càrnia que s'encarregarà de subministrar-nos tota la carn que necessitem.
SOSA que ens subministrarà tots els productes de pastisseria i productes específics que ens fessin falta.
Gran Blau ens subministrarà tots els peixos que necessitem per elaborar els nostres plats.
Chocovic s'encarregarà de subministrar-nos tots els productes relacionats amb el xocolata; cobertures, tabletes, entre d'altres.
CBG ens subministrarà tota la part d'arrossos i pastes.
Vilaviniteca ens subministrarà tota la part de vins que necessitem per elaborar les nostres receptes.
Els productes que no estiguin específicament a les imputacions de compres els extraurem directament de la pàgina web de cada proveïdor.
Els proveïdors que tindrem per a subministrar-nos els serveis seran: Aigües de Barcelona, Gas natural Fenosa, Telefónica.
Fiatc es la nostra asseguradora del local. La nostra cobertura inclourà Responsabilitat Civil, Bens refrigerats (que cobreix en cas de que es facin malbé els aliments que tingueu en refrigeri en cas que les neveres i congeladors deixessin de funcionar per un tema no imputable a la vostra responsabilitat, com ara una baixada de tensió).

3.9 INSTAL·LACIONS
En aquest apartat adjuntarem els plànols del nostre negoci , la disposició de la maquinària i l'inventari dels utensilis de cuina. La vaixella l'aportarem nosaltres i no repercutirà en un cost afegit en material.
Això ho trobarem a Annexes.

3.10 HIGIENE ANÀLISI APPCC
En aquest apartat adjuntarem un arxiu PDF amb la normativa higiènico-sanitària i els diagrames de flux d'un entrant, un plat principal i un postres com a exemple. Ho trobarem a Annexes.

4.ÀREA FUNCIONAL DE MÀRQUETING 4.1 PLÀ DE MÀQUETING
ANÀLISIS DAFO DEL NOSTRE NEGOCI:

* Anàlisis de l’entorn:

El nostre negoci està situat a Barcelona, un dels punts més visitats i rellevants de Catalunya.
L’ entorn en el que es troba, està en un dels barris muntanyencs amb més afluència de Barcelona, a més a més de ser un dels punts amb un nivell adquisitiu més alt i sostenible del sector Barceloní; estem parlant de Sarrià, situat a la zona alta de Barcelona, amb vistes a Montjuïc i que marca amb la seva condició de zona residencial i benestant, amb nombrosos parcs i zones verdes, combinats amb prestigiosos centres educatius i sanitaris.

Oportunitats | Amenaces | * Bona ubicació. * Nivell adquisitiu elevat. * Bona comunicació metropolitana i ferroviària. * Accés peatonal. * Zona de pàrquing propera. * Ràpida comunicació tan amb el centre de la ciutat com amb autovies i autopistes. * Necessitat de les persones en general en aprendre a cuinar degut a les mancances econòmiques globals que els impedeixen portar un nivell de vida elevat. | * Alta competència educativa. * Botigues externes amb venda d’utensilis de cuina. * Possible disminució de l’afluència per tall de les vies accessibles a vehicles. * Disminució de clientela i venda de productes en la nostra botiga l’influencia del terrorisme actual. |

* Anàlisis de la competència:

Trobem alguns punts de competència importants en el negoci, de les quals podem destacar escoles de cuina amb impartiment de graus de formació acadèmica amb titulació corresponent, i altres escoles amb tallers o impartiment de classes i cursos de durada limitada enfocades en un tema en particular i sense titulació acadèmica. Aquests establiments estan repartits en varies zones de Barcelona i no totes ens afecten directament, ja que no totes imparteixen les mateixes idees i enfocament de la cuina que el nostre negoci en particular, i per tant no són tampoc una forta amenaça per la nostra empresa a nivell educatiu i en expansió.

Punts forts | Punts febles | * Cursos amb titulació acadèmica final. * Especialització en temes concrets. * Bona situació. * Amplies i correctes instal·lacions. * Alt grau d’experiència com a empresa. * Antiguitat. * Rendibilitat econòmica. * Clients fiables i fixes. | * Cursos i tallers de durada limitada econòmicament poc assequibles. * Tractament d’amplis i diferents cursos acadèmics. * Poca publicitat i màrqueting del negoci. * Pàgines web visualment poc atractives i entenedores. * Horaris limitats. |

* Anàlisis intra-empresa:

Un cop clars i analitzats els punts d’anàlisis de la competència i anàlisis de l’entorn, podem veure aquells aspectes de la nostra empresa, que de forma interna ens aporten fortaleses i debilitats en aquest.

Fortaleses | Debilitats | * Oferiment de menjar, cursos i utillatge de qualitat. * Alta implicació per part del professorat i directiu de l’empresa. * Professorat experimentat. * Bona coordinació entre diferents cursos. * Proveïdors de proximitat. * Resposta positiva per part dels clients. * Tracte atent, amable i proper de cara als clients. * Clients que facin seu el negoci i que ho considerin un lloc de reunió, aprenentatge i de lleure. * Botiga/aparador, on es vendran alguns dels aliments utilitzats dins els nostres tallers , i que faran augmentar els beneficis del negoci. * Flux elevat de visites al centre. | * Manca d’adequació als diferents nivells educatius. * Novetat en el mercat laboral. * Poc capital per arrencar el negoci. * Reglamentació molt estricte. * Falta de coneixença per part de la clientela. * Sol·licitud de préstec ICO per empreses, per tal de poder iniciar el negoci. * Sou variable vinculat a beneficis i amortització del deute. |

* Anàlisis de la demanda:

La nostra oferta tant del restaurant com de cada un dels nostres tallers, està basada en una selecció de la gastronomia típica de cada part del món, de manera que en el taller es prepararan els cursos basats en aquestes gastronomies, i en la botiga es podran comprar tots aquells ingredients, aliments o utensilis de cuina necessaris per desenvolupar aquestes receptes treballades o per treballar, per tal de que la gent gaudeixi a casa també, de tots aquests ingredients típics i especials de cada part del món. Ens volem diferenciar oferint aquest servei regular de tallers gastronòmics, però sobretot amb la concordança i positivitat que ens pot oferir la venda d’aquests aliments en la pròpia botiga. Cal tenir en compta que generalment el que busquen les persones a la hora d’ apuntar-se a un taller o a una activitat, és una innovació dins el que ja veuen o treballen dia rere dia, buscant una qualitat en l’experiència que volen tindre dins d’aquests i per tant, hem de sobresortir en aquest aspecte com a empresa i vendre’ns des d’aquest aspecte rellevant.
Tenint en compta que com hem dit anteriorment, els clients que avarca el nostre negoci no són en concret de cap edat especifica tot i que els preus possiblement no estan a l’abast de tothom, i els clients potencials als que tenim més entrada són generalment dones, hem d’adaptar-nos a les seves necessitats, estudiar el que volen, el que busquen i el que demanen per tal de poder-los-hi oferir el millor servei, aconseguint així que vulguin compartir més experiències amb nosaltres i amb la nostra empresa. Els punts de comunicació que hem d’utilitzar per aquest tipus de potencial de clients es troba en zones de accés comú i habitual d’aquestes persones, buscant així que rebin la nostra informació de forma repetitiva, aconseguint que mostrin interès pel que veuen i el que acabaran llegint en els nostres cartells enunciatius.
El servei que oferim esta pensat per tal de divertir i oferir la possibilitat de cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i nutrició que tota persona necessita, impartint classes per aprendre i deixar de banda el menjar bassura i el mal hàbit de cuinar al que actualment la societat ens porta per la manca de temps alimentari que el mercat laboral ens permet.
Volem introduir de nou la cuina a les cases, la diversió i les ganes d’aprendre coses noves, l’hàbit de cooperar entre tota la família i d’unificar-la també a través de la cuina i la seva amplia carta gastronòmica.
A part d’això, i dins de la nostra oferta de serveis, oferirem de forma activa a les empreses el taller de Team Building. Creiem que és una bona manera de cohesionar un equip de treball, fora de la pressió del dia a dia i del seu lloc habitual de conviure i relacionar-se. Aquests tallers poden resultar molt pràctics i efectius per l’empresa. El seu objectiu és minimitzar i diluir la tensió i l’estrès que es crea en un ambient laboral entre companys; doncs en el moment de la degustació i la prèvia convivència en el taller, es crea un lligam necessari de companyerisme dins el negoci. Sent així doncs, els clients potencials d’aquests, variaran en funció de la política empresarial de la empesa, del seu nivell adquisitiu, la seva edat mitjana i el seu sexe.

BLOC ESTRATÈGIC: SEGMENTACIÓ DE MERCAT

A l’hora d’obrir un nou negoci, s’ha de tenir en compta una sèrie de plantejaments o preguntes que seran bàsics per tirar-lo endavant amb èxit. Aquestes preguntes poden ser en termes de segmentació: Qui és la nostra competència? Quina vull que sigui la meva posició respecte les possibles competències? Com vull que em percebi el meu entorn?
Tenint en compta que les persones ens basem en una valoració inconscient que fem sobre el benefici que ens pot aportar un bé o un servei que ens ofereix un negoci, veiem que podem dividir aquests beneficis en: utilitats funcionals, utilitats simbòliques i utilitats vivencials. Aquestes les podem diferenciar entre si en base als següents criteris. * Les utilitats funcionals son les que van associades a la necessitat que podem tenir en obtenir aquell producte per satisfer les necessitats bàsiques que aquest ens proporciona. Quina utilitat té el producte, bé o servei que aquest ens ofereix? * Les utilitats simbòliques son les que van associades al valor social, d’estatus o de pertinència a un grup. Aquests tindran a veure amb la moda, les tendències de mercat que variaran en funció de la forma de vendre el producte que oferim al nostre client o consumidor. * Les utilitats vivencials son les que basem en l’experiència personal. Aquestes utilitats son les que més poden incidir en el comerç d’una forma interna ja que tenen a veure amb la creació d’un concepte i d’una escenografia que va acompanyada d’una experiència vital que farà que el consumidor utilitzi els vens o serveis que tu li ofereixes,o vulgui comprar els productes de la teva empresa.

Quin és el nostre principal benefici?

El benefici que nosaltres volem oferir al client a partir dels nostres serveis i productes són: * Satisfer les necessitats alimentàries dels nostres clients a partir de l’educació i coneixement dels diferents tractaments i bases culinàries. * Oferir la facilitat de poder comprar els productes o utensilis emprats als diferents tallers per realitzar els mateixos tractaments culinaris en àmbit casolà. * Vendre el nostre producte com una forma d’autosuficiència alimentaria, de coneixement culinari i millora de les bases que es puguin tenir sobre els diferents aliments i les diferents maneres que tenim de tractar-los. * Crear un concepte lúdic i d’aprenentatge com una forma d’intercanvi de gustos, coneixements i diversió on els nostres clients o consumidors es trobin a gust i vulguin impartir el seu temps en les nostres instal·lacions.

Com ens diferenciarem de la competència?

Principalment, per tal de diferenciar-nos de la competència haurem de tenir en compta el tipus de “Target” o públic objectiu al qual volem dirigir els nostres productes i serveis.
Tenint en compta això doncs, els clients als quals dirigim el nostre negoci són persones sense sexe ni edat específica, amb necessitats d’aprenentatge alimentari o curiositats dins d’aquest món, amb ganes de disfrutar de la cuina i passar un temps agradable, que l’impulsin a sol·licitar els nostres serveis i gaudir de les nostres instal·lacions o dels productes que es venen a la nostre botiga. Si que és veritat, que tenint en compta que antigament i encara actualment en la societat, en certa manera la dona és l’encarregada de l’alimentació familiar, haurem de crear les instal·lacions, l’ambient i el disseny dels cursos en general per tal de cridar la seva atenció, ja que aquestes seran les nostres màximes beneficiaries de cara al negoci; així doncs, haurem de buscar aquell ambient harmònic que cridi la seva atenció i els faci escollir els nostres serveis envers la resta que ofereixen els mateixos serveis. Haurem de buscar els punts estratègics per vendre la nostre marca i els nostres cursos als clients potencials que com ja hem dit seran en la seva majoria dónes, persones involucrades en el sector alimentari, mares amb nens i empreses interessades en cursos de Team Building; aquests punts estratègics seran supermercats, gimnasos i grans empreses de la zona entre d’altres punts d’interès o visita habitual dels nostres possibles clients.

BLOC ESTRATÈGIC: POSICIONAMENT DE MERCAT

El nostre principal objectiu com a empresa, serà el de desmarcar-nos de la resta de competidors del sector com un espai gastronòmic, lúdic i d’aprenentatge on la gent es trobi com a casa, elaborant i disfrutant dels plats tradicionals de cada part del mon. Aquests ensenyaments es faran partir d’uns cursos setmanals dividits en dues franges horàries que implicaran que els nostres clients es diverteixin al mateix temps que aprenen les tècniques i els costums alimentaris de cada lloc, els ingredients propis i originaris de la zona en qüestió, i els seus tractaments alimentaris més habituals i tradicionals.
Sent així doncs, el que ens diferència de la resta d’escoles de cuina del sector serà la nostra oferta amplia i canviant de gastronomia mundial, el seu tast i degustació i la manera d’ensenyar com a una cuina dinàmica i aplicable a les diferents tècniques que es poden conèixer actualment en el món culinari.
Tenint en compta que els divendres el taller estarà obert per a nens i mares que vulguin disfrutar de la cuina en família, també ens diferenciem de la resta en aquest sentit, ja que no només serà una escola d’aprenentatge sinó un espai lúdic-culinari per deixar anar la imaginació i passar-ho bé, obrint la ment a un altre tipus d’activitats que poden fer un cop a casa, un ambient molt més agradable, divertit i familiar on compartir moments dins la cuina amb les persones que convivim.
Per altra banda, també ens diferenciem de la competència amb l’oferta de Team Building, que donem a les empreses que ho necessitin, oferint els nostres amplis serveis a distancia i amb un període de temps previ de preparació i condicionament de les instal·lacions necessàries per dur a terme l’activitat.

OBJETIUS DE MÀRQUETING

* Posicionar-nos con un negoci exclusiu i diferenciar-nos de la competència. * Donar-nos a conèixer a nivell local i provincial. * Fer que la nostra marca sigui reconeguda dins el sector. * Establir un nivell de vendes que cobreixi les despeses i generi beneficis a curt termini. * Fidelització de clients. * Estabilització de preus a partir del tercer any.

MÀRQUETING OPERATIU * El nostre taller oferirà 24 cursos diferents durant l’any. * Fer com a mínim el 80% d’aquests cursos (això representa un total de 19 cursos). * Increment mínim d’un 10% durant els 2 primers anys, assolint el 100% el tercer any. * Això representa una clientela d’alumnes de 560 el primer any, en base aquest 80%, 633 el segon any i arribant al total de capacitat d’alumnes (que són 720) al llarg del tercer any. * Redirigir la clientela cap a la nostra botiga a partir de l’oferta de productes exclusius, de gran qualitat i amplia gamma, que cobreixin tots els nostres cursos. * Captar clients externs als nostres tallers, que generin uns gastos en la botiga de l’establiment. * Recerca de clients potencials, sense edat específica d’entrada (possiblement a posteriori, ens proposarem realitzar una segmentació per edats per tal de crear i buscar nous cursos adequats a aquests nivells.

ESTRATÈGIA DE NEGOCI

Per optimitzar les vendes i la captació de clients, farem ús de: * Creació d’una pàgina web * Aquesta ens permetrà tenir un suport comercial, qüestionaris de satisfacció, campanya de màrqueting on-line, actualització de tarifes, rebuda d’informació dels cursos, aplicació d’horaris i estudi de les diferents activitats que s’hi realitzin entre d’altres. * Promoció a les xarxes socials (punt àlgic de comunicació i rebuda d’informació actual) * Instagram * Facebook * Pinterest * Cartells publicitaris i mailing * Aquests ens donaran a conèixer a un altre tipus de públic, no tan implicat en el mon informatitzat. Volem arribar a totes les edats.

Volem fidelitzar els nostres clients a partir de: * Excel·lent servei al client * Tracte amable * Ambient agradable * Comoditat * Contacte via: * Xarxes socials * Pàgina web oficial * Personalitzada * Promocions especials * Productes de qualitat * Instal·lacions atractives i netes * Fer-los sentir part de l’empresa * Escoltant els seus suggeriments, possibles canvis, comentaris i queixes.

DEFINICIÓ DEL PRODUCTE/SERVEI:

Prestació de servei educatiu en matèria d’Hostaleria, basat en un taller dinàmic culinari amb cursos establerts a partir de las diferents gastronomies mundials.
L’activitat d’ aquesta empresa es basarà principalment en la captació de clients, als quals oferirem: * Taller dinàmic de cuina de 4 dies de duració, amb flexibilitat horària de matins o tardes i que acabarà amb una degustació dels plats creats pels propis clients durant aquest curs. * Curs mensual per a nens els divendres a la tarda. * Contractació dels nostres serveis de Team Building, a tot tipus d’empresa, amb mobilitat a qualsevol tipus d’espai i localitat d’Espanya, per tal d’oferir un dels nostres tallers i degustació final dels plats elaborats. * Venda de productes relacionats amb aquests cursos, a la botiga del propi establiment.

Durant la setmana, restarà oberta la inscripció en aquest curs per a totes les persones interessades. Això ens ha de permetre estructurar els cursos, tenint en compta els següents factors: * Viabilitat del curs * Cost de MP * Lloguer de personal * Mermes de gestió * Aprovisionament de productes per la botiga * Estructuració/preparació del taller

La nostra font d’ingressos per tant, ha d’estar marcada pel taller i la botiga, ja que del restaurant de l’establiment, no n’ extraurem beneficis econòmics nets (tan sols busquem cobrir despeses).

Fixació del procés productiu:

Descripció gràfica:
Descripció del procés de forma literal: * Gent interessada en el taller o Team Building.
Aquestes persones poden posteriorment: * Comprar els productes associats al curs a partir de la nostra botiga (el curs ja porta incorporat en el preu, els productes necessaris per desenvolupar-lo. * Simplement cursar el taller. * Gent interessada en els productes comercialitzats a la botiga.
Aquests clients poden ser: * Clients dels tallers. * Clients externs atrets pels nostres productes que al mateix temps es poden veure interessats pels nostres tallers de cuina.

Captació de clients: * Propaganda: * Cartells * Incorporació de la nostra activitat en empreses de Team Building. * Xarxes socials * Pàgina web oficial * Boca a boca * Mitjançant els nostres productes * Deixar els nostres clients satisfets i amb ganes de repetir l’experiència.

PLA D’APROVISIONAMENT:

* Actiu no corrent: * Les nostres instal·lacions estan dividides en tres espais diferenciats entre sí pel servei que ofereixen. Estructuren el negoci de forma que tant sols funcionin de simultàniament dos d’ells: * Restaurant/Botiga. * Taller/Botiga.
Amb això aconseguim minimitzar una part de les despeses bàsiques del negoci. * Actiu corrent: * Proveïdors: A l’hora d’ escollir els proveïdors del nostre negoci, hem seleccionat aquells que ens ofereixen un ventall més ampli de productes, amb el millor servei, millors condicions econòmiques, higièniques i/o sanitàries i respectant els terminis d’entrega establerts per l’empresa. Així doncs, hem establert un llistat de proveïdors diferenciant-los entre sí segons: * Matèries Primeres * Proveïdors principals: * Guzmàn * Colorfruit * Proveïdors secundaris: * CG Càrnia * SOSA * DPQ * Gran Blau * Chocovic * CBG * Vilaviniteca * Serveis: * Proveïdor d’aigua: * Aigües de Barcelona * Proveïdor de llum: * Gas Natural Fenosa * Proveïdor de gas: * Gas Natural Fenosa * Proveïdor de telefonia: * Telefònica * Assegurances: * Sabadell Asseguradora-Zurich * Maquinaria * Soler i Graells * Rober * Mobiliari d’hostaleria * HostelMarkt * IKEA Business * APCC * ProAcciona * Dibosch * Neteja i desinfecció * Dibosch * Personal: * fixa: Part del personal fixa serà rotatiu entre els 3 espais del negoci. * La botiga és l’únic espai que resta sempre obert, i donat que és la responsable del control de l’estoc, tindrà associat personal fixa. * El restaurant i el taller es complementaran entre sí. * Variable: en base als cursos a impartir i el servei de Team Building, s’estudiarà la necessitat de contractar personal extern especialitzat en aquests. * Mercaderies: Centralitzada en el sector botiga i que per tant a partir d’aquest sol departament, realitzaren totes les compres de l’empresa (aquesta serà la proveïdora del restaurant, taller i de la pròpia botiga).
Per tal de que l’aprovisionament sigui eficient hem de tenir en compta: * Establir compromís de col·laboració amb els proveïdors i reforç de la relació de confiança amb ells, fet que ens donarà un major marge de maniobra. * Estratègies de compra buscant les ofertes o moment adequat per obtenir un producte. * Implementació de la qualitat a partir de la recerca del millor producte pels nostres clients. * Optimització en la gestió d’estocs: * Com hem dit, la botiga es la proveïdora del restaurant i del taller. Aquest fet ens permet, en base a les inscripcions realitzades, ajustar els estocs. D’aquesta manera podem aprofitar les ofertes que ens puguin oferir, o bé aplaçar compres per ajustar estocs. Tindrem així un fàcil control del estoc mínim, l’estoc màxim i l’estoc de seguretat. * Que comprem? Quan ho comprem? A qui ho comprem? Com ho comprem? Busquem d’aquesta forma la millor manera de rentabilitzar-les i al mateix temps minimitzar les mermes. * Com en tot pla, s’ha de controlar d’implementació i se’n han d’avaluar els resultats per tractar d’ajustar-lo o millorar-lo. * Tot i que en el moment d’obertura del negoci els nostres càlculs d’estoc seran molt subjectius, el fet de poder controlar mitjançant els diferents cursos els consums reals, ens ha de permetre objectivar cada vegada més els aprovisionaments necessaris.

Cost de producció: * Costos fixes: * Depreciació: Significarà la disminució en el valor d’un be amb el pas del temps. * Impostos * Assegurances * Finançament * Costos variables: * Matèries primes * Personal o mà d’obra * Serveis * Manteniment * Subministres

POLÍTIQUES DE COMUNICACIÓ

Què és la política de comunicació d’una empresa?
Una política de comunicació d’una empresa és el conjunt d’eines que utilitzarà aquesta per donar-se a conèixer, per sobresortir de la competència, per fer-se un lloc dins el sector en el qual treballa...en definitiva, per donar vida al seu negoci i garantitzar-ne l’èxit.
Aconseguir crear una imatge pròpia que identifiqui i et diferenciï de la competència.

Objectius de comunicació:
Volem que la gent vegi el nostre establiment com un lloc ideal per connectar amb la gent a través d’una història plena de sabors, aromes, la presentació dels nostres productes/receptes… aconseguir que el client experimenti una sensació nova, autèntica, personal i única, que el portin a desitjar repetir de l’experiència viscuda dins les nostres instal·lacions.

Com ho fem?
Hem de buscar la manera a través d’agents interns o més aviat externs de la nostra empresa, de cridar l’atenció dels clients mitjançant: * Cuidar la imatge externa del nostre establiment. Aquesta ha de cridar l’atenció del públic a partir del seu disseny, i provocar així una reacció d’ afectivitat o positivitat que inciti a la gent a visitar-nos. * Aconseguir una bona imatge a partir de la publicitat en pagines web o xarxes socials per tal d’aconseguir una màxima promoció de l’empresa i una interacció total amb els nostres clients com poden ser: * Instagram * Facebook * Twitter * Pinterest * Pàgina web oficial * Fer que cada client se senti únic i especial a través de les nostres promocions, creant així un sistema de publicitat boca a boca que farà que els nostres clients augmentin si els resultats provocats en els anteriors han estat satisfactoris.

Establiment del pressupost de comunicació:
El pressupost que dedicarem al nostre establiment serà directament proporcional a un percentatge que s’establirà sobre les vendes o cursos realitzats durant l’any.
Tenint en compte que en un inici, el capital que ens quedarà per inventi serà relativament poc, ens dedicarem a promocionar el negoci a partir de les xarxes socials i pàgines web a part de les petites degustacions a preus mínims per captar l’atenció dels possibles futurs clients; així també ajudem a la creació d’un boca a boca dels visitants de les nostres xarxes socials o del propi negoci.
Més endavant serà el moment d’establir noves estratègies de màrqueting en funció dels clients que tinguem.

POLÍTIQUES DE PREU:
TALLERS DE CUINA:
Considerant que el nostre negoci està encarat a clients potencials amb nivell adquisitiu mitjà/alt, aquest estará marcat per una política de preu basada en Skimming (estratègia de fixació de preus en què un venedor fixa un preu relativament alt per a un producte o servei al principi, després baixa el preu amb el temps). Aquesta estratègia de negoci ens ha de permetre recuperar part de d’inversió inicial i per altra banda seleccionar els nostres clients, ajustant-nos posteriorment a les necessitats del moment.

Estudi de la competència directa des del punt de vista econòmic: * bcnKITCHEN * Sabores * Just Royal BCN * Espaiboisà * MiT * Aula Gastronòmica
La comparativa de preus entre els diferents espais culinaris en forma de tallar de cuina, ens permet veure que el preu mig del servei ofert al públic oscil·la entre els 35 i els 50€ per un curs de 2-3 hores. Els cursos de 4 dies de durada es mouen en preus de 150-160€.
En base a aquest estudi, marquem com a preu mínim de sortida dels nostres tallers, l’equivalent als 200€.

BOTIGA:
Els productes i utillatge que venem a la nostre botiga, estaran marcats per una política de complicitat amb els nostres proveïdors, que ens permeti ajustar els preus i la qualitat i ens diferenciï de la competència en base a 4 criteris bàsics: * Qualitat * Preu * Varietat * Servei

Estudi de la competència directa des del punt de vista econòmic:
Tenint en compte que les botigues dedicades a la venda de productes i aliments gourmet a la zona estan principalment dedicades a la cuina italiana o a la rebosteria en particular, no seria un inconvenient per a nosaltres créixer com a botiga i ser una de les principals de la zona, en vendre una gran varietat de productes alimentaris i utillatge de diverses zones o regions del món.
Sent així doncs, al tenir un ventall de productes més amplia que la resta i variant en termes de procedència d' aquests, la competència que tindrem serà mínima, ja que no seran les mateixes persones les que vindran a comprar a la nostra botiga, com els que aniran a comprar a la resta d'establiments.
En la nostra botiga trobaràs els aliments i utillatge específic per a uns estils de cuina o gastronomia en particular, que els costarà trobar en la resta dels nostres competidors.

5. ÀREA FUNCIONAL DE RECURSOS HUMANS

5. ÀREA FUNCIONAL DE RECURSOS HUMANS

5.1.1 EMPRESA SOCIALMENT RESPONSABLE
Una empresa socialment responsable es aquella que de manera activa i voluntària, amb l’acompliment d’un conjunt de normes i principis i mitjançant programes i estratègies, contribueixen a afavorir la millora de l’entorn social, econòmic i mediambiental.
Es tracta d’una combinació d’aspectes legals, ètics, morals i mediambientals.
Aquesta contribució afavoreix a l’empresa ja que apart d’assolir els seus objectius, una empresa serà més valorada i mes competent si aporta algun benefici als seus col·laboradors, a l’entorn i al benestar i qualitat de vida dels seus treballadors i al medi ambient.
Bàsicament les empreses per arribar a ser socialment responsables han d’orientar les seves actuacions cap a diferents aspectes, encara que no es obligat abastir-los tots.
 Dignitat humana
 Participació social
 Principi de solidaritat
 Transparència
 Qualitat de vida
 Medi ambient
 Ètica
La nostra empresa actua de manera solidaria dedicant un 1% del benefici obtingut al final de l’any a la fundació AMPANS que es dedica a promoure l’educació, la qualitat de vida i l’inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, mental, i altres col·lectius amb risc d’exclusió social. En l’àmbit de l’Hosteleria AMPANS té un restaurant a Manresa que es diu Canonge.
Creiem que hem adquirit un compromís ètic amb la finalitat de aconseguir el respecte als drets fonamentals de la persona amb discapacitats intel·lectuals promocionant bones practiques.
5.1.2 ORGANIGRAMA
Aquest apartat està localitzat als annexes
5.1.3 PERFILS LABORALS
Aquest apartat està localitzat als annexes
5.1.4 HORARIS I QUADRANTS
Aquest apartat està localitzat als annexes
5.1.5 NORMES LABORALS
Tota empresa ha de disposar d’unes normes laborals ja que son mesures que eviten tota mena d’accidents.
Ajuden a evitar situacions perilloses, son directrius que afecten al comportament dels treballadors.
No se n’ha d’abusar de normes perquè provoquen confusions i efectes contraris als que es desitgen.
Han de ser normes possibles i fàcils d’efectuar.
Han de ser transmeses de manera clara, concreta i breu i han de ser acceptades pels que les hagin de complir.
5.1.6 VESTUARI
Els treballadors de cuina portaran una jaqueta blanca davantal negre , barret blanc, pantalons negres i sabates reglamentàries de cuina. El logo de la nostra empresa estarà situat al barreta i la jaqueta. Aquesta uniformitat serà la obligatòria tots els dies de la setmana per a tots els treballadors que imparteixin tallers. Els nostres clients hauran de portar un davantal propi per a participar als tallers.
5.1.7 NORMATIVES APLICABLES ALS TREBALLADORS
Aquest apartat està localitzat a annexes
5.2.2 PLA D’EVACUACIÓ
Consta d’un conjunt d’instruccions, vies de sortida i punts de reunió dels treballadors per si es presentés una situació d’emergència.
Aquest pla d’evacuació ha de contenir els següents aspectes: Equip d’evacuació: conduir la gent cap a les vies de sortida i mantenir el control de la situació i evitar que els treballadors el perdin. Vies d’evacuació: han d’estar visibles i reconeixibles per a tothom, senyalitzades i il·luminades. Punt de reunió: és on es reuneix tot el personal per poder fer recompte i assegurar-se que no ha quedat ningú dins la zona de perill. Centre de comunicacions: és un lloc que estarà resguardat de qualsevol tipus d’emergència i es on hi haurà telèfons per comunicar-se amb els serveis, un boto per l’alarma i tota la documentació essencial.
Seguint l’elaboració teòrica d’un pla d’evacuació, dins la nostra empresa s’efectuaria de la següent manera: L’equip d’evacuació, que seria la persona responsable del grup de clients en cadascuna de les plantes del local, conduiria a la gent un cop pitjada l’alarma cap a la sortida d’emergències.
A la planta del soterrani que és on es troba la cuina, la gent sortiria de la cuina i justament davant d’aquesta trobarien la sortida d’emergència sense cap tipus d’obstacle, que dona directament cap a fora on esta l’entrada principal.
En cas d’estar a la planta baixa sortirien per la sortida d’emergència que dona al portal de l’escala de veïns de l’edifici que esta construït a sobre del nostre local. Les vies d’evacuació estan il·luminades i marcades perquè no hi hagi cap pèrdua. Els encarregats de cada planta es reunirien amb tota la gent fora a la zona de recepció per fer recompte. Un cop reunits tot el personal i clients es procedirà a trucar als serveis necessaris.
5.2.3 SISTEMES D’EMERGÈNCIA
Un sistema d’emergència està destinat a la protecció de la vida humana i la seguretat .
El nostre Sistema d’emergència està compost per la quatre extintors, dues alarmes i dues sortides d’emergència
Els extintors estan indicats en vermell al plànols (Annexes),al soterrani i a la planta baixa, un al costat de la porta de sortida d’emergència i l’altre a la paret entrant a la dreta de la cuina.
Les alarmes estan indicades en blau i estan també distribuïdes a les dues plantes, una la trobem al soterrani, a l’altre banda de la porta de sortida d’emergència i l’altre a la planta baixa just al final de la paret d’entrada al menjador, a la dreta.

5.3 CONTRACTACIÓ I SALARI
Geotast és una societat Anónima dedicada a la realització de tallers gastronòmics provinents de diferents parts del mon. Aquesta empresa per contractar els seus treballadors disposa d’una especial política de contractació:
-L’empleat que es precisa per a treballar dins la cuina on es realitzaran els tallers ha d’haver obtingut
El títol de manipulador d’aliments. Donat que Barcelona és una ciutat molt turística és necessari
-Tenir un nivell mig- alt d’anglès ,a part de dominar el Català i el Castellà, per si es presenta la situació de l’arribada de clients estrangers.
-Al ser un grup reduït de persones és preferible que el treballador tingui bones aptituds comunicatives i crear un bon ambient dins la cuina per passar una estona divertida, amigable i agradable.
-Ha de tenir disponibilitat per a treballar en horari de matins i horari de tardes.
A mes a mes dels requisits demanats, partim de tres principis basics de contractació de personal: El principi de concurrència, que té com a objectiu aconseguir que tota persona interessada pugui participar en el procediment d'adjudicació d'un contracte, presentant una oferta o proposició formal. El principi de publicitat exigeix que pugui arribar a coneixement de la Generalitat de Catalunya els possibles interessats en la convocatòria d'un procediment per a l'adjudicació d’una plaça a la nostra empresa. El principi de confidencialitat exigeix que l'adjudicació apliqui els criteris de major discreció i prudència sense que la publicitat exigible menyscabi els interessos de l'adjudicatari.
5.3.1 TIPUS DE CONTRACTE I COST LABORAL
Aquest apartat està localitzat a annexes
5.4.1 PLA DE COMUNICACIÓ INTERNA
Dins la nostra empresa, considerem que hi ha d’haver una comunicació interna amb bons mitjans per fer-ho. Tot i així, no pensem que sigui imprescindible efectuar un pla estrictament dit de comunicació interna. A l’empresa existeixen tres tipus de comunicació interna: descendent, ascendent i horitzontal.
En el nostre cas estaríem parlant d’una comunicació de caire horitzontal, ja que la comunicació sempre va dirigida de igual a igual.
Utilitzaríem varis tipus de mètodes per realitzar aquesta comunicació:
Amb els empleats nous que vinguin , en comptes de realitzar un pla d’acollida, nosaltres mateixos introduiríem al nouvingut dins l’empresa, tenint en comte que no som gaires treballadors.
Cada mati i cada tarda, realitzarem reunions tots junts; Al mati per saber quina es la tasca a realitzar i com es farà de forma ordenada i correcte. Al acabar la jornada, comentar com a resultat el dia i quins son els aspectes a millorar o a tenir en compte, i quins son els que haurem de reforçar o accentuar.

6. ALTRES APARTATS
6.1 PÀGINA WEB DE LESTABLIMENT www.geotast.webnode.es 6.3 CARTA DE PLATS
CUINA TAILANDESA
Francès
Entrées
Brochette au poulet et curry
Salade aux vermicelles de riz
Crevette a la thaïlandaise avec gingembre
Moules à la thaïlandaise
Plats principaux
Curry vert thaïlandaise
Vermicelles Pad Thaï
Poulet pané a la thaïlandaise
Sauté kuay-tiew
Desserts
Riz au lait avec épices
Créme au mango caramelisée
Banana avec lait de coconut
Sabayon au tapioca
Català
Entrants
Broqueta de pollastre amb curry
Amanida de fideus d'arròs
Gamba a la tailandesa amb gingebre
Musclos a la tailandesa
Plats principals
Curry verd tailandès
Fideus Pad Thai
Pollastre arrebossat tailandès
Saltejat kuay tiew
Postres
Arròs amb llet i espècies
Crema de mango caramelitzada
Natilles de tapioca
Plàtan amb llet de coco
Castellà
Entrantes
Broqueta de pollo con curry
Ensalada de fideos de arroz
Gamba a la tailandesa con gengibre
Mejillones a la tailandesa
Platos principales
Curry verde tailandés
Fideos Pad Thai
Pollo rebozado estilo tailandés
Salteado Kuay Tiew

Postres
Arroz con leche y espécias
Crema de mango caramelizada
Natillas de tapioca
Plátano con leche de coco
English
Starters
Chicken skewer with curry
Rice noodles salad
Thai prawns with ginger
Thai Mussels
Main courses
Green curry
Pad Thai noodles
Thai Coated chicken
Pad Thai sautéed
Deserts
Rice pudding with spices
Caramelized mango cream
Tapioca custard
Banana with coconut milk

CUINA CATALANA
Entrants
Canelons
Coca de recapte
Espinacs a la catalana
Esqueixada de bacallà
Plats principals
Bacallà amb samfaina
Fricandó amb bolets
Lluç amb salsa verda
Mar i montanya
Postres
Croquetes de xocolata
Espuma de crema catalana
Flam amb nata
Mel i mató amb nous
Castellà
Canelones
Coca de recapte
Espinacas a la catalana
Esqueixada de bacalao
Platos principales
Bacalao con pisto
Fricandó con setas
Merluza con salsa verde
Mar y montaña
Postres
Croquetas de chocolate
Espuma de crema catalana
Flan con nata
Miel y requesón con nueces
Francès
Entrées
Cannellonni
Coca de recapte
Épinards á la catalane
Esqueixada au morue (salades)
Plats Principaux
Morue avec pisto
Fricandó avec champignons
Colin avec sauce blanche
Mer et montagne
Desserts
Croquettes au chocolat
Mousse au créme brulée
Flan avec chantilly
Miel et requeson (fromage blanc)
English
Entrées
Caneloni
Coca de recapte
Catalan spinach
Cod esqueixada (salad)
Main courses
Cod with pisto
Fricando avec mushrooms
Hake with green sauce
Sea and mountain
Desserts
Chocolat croquette
Créme brulée foam
Flan with whipped cream
Honey and requeson (white cheese)
CUINA ÍNDIA
Català
Entrants
Seekh de xai
Samosa de xai
Sopa de tomate
Naan
Principals
Palak panner
Pollastre tandoori
Rajma
Xai al curry
Postres
Besan ladoo
Halwa gajr
Qheer
Kulfi
Francès
Entrées
Seekh agneau
Samosa agneau
Soupe au tomates
Naan
Plats principaux
Agneau au curry
Rajma
Poulet tandoori
Palak panner
Desserts
Besan ladoo
Halwa gajr
Qheer
Kulfi
English
Entrées
Lamb seekh
Lamb samosa
Tomato soup
Naan
Main coruses
Curry lamb
Rajma
Chicken tandoori
Palak panner
Desserts
Besan ladoo
Halwa gajr
Qheer
Kulfi
Castellà
Entrantes
Seekh de cordero
Samosa de cordero
Sopa de tomate
Naan
Platos principales
Palak panner
Pollo tandoori
Rajma
Cordero al curry
Postres
Besan ladoo
Halwa gajr
Qheer
Kulf
POSTRES NENS
Català
Pastís de formatge
Galetes
Brownie de xocolata
Magdalenes
Castellà
Pastel de queso
Galletas
Brownie de chocolate
Magdalenas
English
Cheesecake
Cookies
Chocolat brownie
Muffins
Francès
Tarte au fromage
Biscuits
Brownie au chocolat
Madeleine

Conclusions
Amb aquest treball la nostra idea principal era impartir classes de cuina i tenir una botiga annexa per a poder-li treure més rendiment al local i obtenir més beneficis. Degut a que la implantació de la botiga augmentava molt la inversió inicial hem decidit posposar-la per a un futur, ja que tenim la part de la tenda habilitada per a fer-la funcionar únicament ens faltaria els estocatges del material que vulguem vendre. En un futur tenim intencions de reformar el local, ampliar les cuines i realitzar més cursos simultanis amb receptes de diferents països per tal de que la gent pugui gaudir de la gastronomia en un ambient càlid i acollidor com es defineix la nostra empresa, Geotast.
Ha sigut un treball complex i feixuc, però molt enriquidor , ja que ens ha preparat i donat una lliçó del que és muntar un negoci real i tots els procediments i coneixements que es requereixen si es volen obtenir beneficis.

Similar Documents