Free Essay

Citibank Indonesia

In:

Submitted By SalimaHa
Words 2885
Pages 12
Citibank Indonesia

Mehli Mistri – Citibank’s country manager for Indonesia
David Gibson – Direct leidinggevende, (the division head for southeast asia) het afdelingshoofd voor Zuidoost-Azië

November 1983 - Mehli Mistri – Citibanks’ country manager for Indonesia, werd geconfronteerd met een moeilijke situatie. Hij had net een memorandum (notitie) ontvangen van zijn immediate superior (direct leidinggevende) David Gibson, afdelingshoofd voor Zuidoost Azië, om hem te informeren dat tijdens de net voorbije herziening van de operationele begroting, Citibank managers op corporate, de Zuidoost-Azië divisie 1984 winst na belasting doel hadden verhoogd naar $4 miljoen. Dhr. Gibson had op zijn beurt, besloten dat het aandeel van deze verhoogde doelstelling van Indonesië tussen de 500.000 en 1.000.000 moet zijn. Dhr. Mistri was bezorgd, omdat hij wist dat de begroting die hij had ingediend al zeer agressief was. Het bevatte een aantal groei van de omzet en slechts een lichte daling van de winst, hoewel de korte termijn vooruitzichten voor de Indonesische economie, die in hoge mate onafhankelijk waren van de olie-inkomsten, was pessimistisch (niet rooskleurig).

Dhr. Mistri wist dat, om een realistische verwachting van het produceren van winsten voor 1984 hoger dan die al is opgenomen in de begroting, hij waarschijnlijk een of meer acties zou moeten nemen die hij liever had willen vermijden.
Een mogelijkheid was te elimineren (of te verminderen) participatie van Citibank in prime leningen aan de overheid of particuliere ondernemingen, omdat deze leningen een veel lager rendement hadden dan werd verdiend op de rest van de portefeuille.
Echter, Citibank was de grootste actieve buitenlandse bank in Indonesië, en niet deel te nemen aan deze leningen zou aanzienlijke kosten in termen van relaties met de overheid en de belangrijkste klanten in Indonesië en elders kunnen hebben.
De andere mogelijkheid is het totale bedrag uitgeleend geld in Indonesië te verhogen met de stijging naar handelsondernemingen. Maar met de verslechterende omstandigheden in de Indonesische economie, wist de heer Mistri dat dit waarschijnlijk niet een goed moment was voor Citibank om de blootstelling te verhogen.
Ook wou de overheid niet een aanzienlijke stijging van dergelijke offshore-leningen aan de particuliere sector op dit moment, als gevolg van de negatieve impact op de betalingsbalans en dienstenrekening van het land.

Dus, dhr. Mistri overwoog wat hij zou moeten doen op een komende vergadering met de heer Gibson. Moet hij ermee instemmen om te kiezen voor één of beide hierboven beschreven acties om de winst van 1984 te verhogen.
Moet hij de winststijging aanvaarden en hopen dat de economie omdraait en/ of dat hij in staat was om een aantal nieuwe, tot nu toe onbekende bronnen van inkomsten te ontwikkelen?
Of moet hij zich verzetten tegen dit allemaal, dus het betrekken van de vereiste winststijging in zijn begroting.

CITIBANK

Citibank, de belangrijkste operationele dochteronderneming van Citicorp, was één van de belangrijkste financiële instellingen in de wereld. De bank werd opgericht in 1812 als een kleine handel in New York, en door de jaren heen uitgegroeid tot een grote, wereldwijde financiële dienstverlener. in 1983, had de bank een omzet van bijna $ 5,9 miljard, meer dan 63.000 mensen in dienst in bijna 2.600 vestigingen in 95 landen.

De activiteiten van Citibank waren georganiseerd in drie belangrijke business units: institutionele banking, individuele banken, en de groep kapitaalmarkten. De institutionele banking units verstrekt commerciële leningen en andere financiële diensten, zoals elektronisch bankieren, asset-based financiering, en vreemde valuta, aan bedrijven en overheidsinstellingen over de hele wereld. De individuele bankonderdelen, die actief was in de VS en 18 andere landen, voorzag transactionele, besparingen, en kredietverlening aan consumenten. de Capital Markets Group diende als een van de grootste investeringsbanken in de wereld. (Bijlage 1 toont de relatieve omvang van deze activiteiten, en Bijlage 2 geeft een overzicht van een zakelijke organigram.)

MEHLI MISTRI

Mehli Mistri, Citibank's country corporate officer for indonesia, (land bestuurder van vennootschappen Citibank voor Indonesië), trad bij Citybank als management trainee in de Bombay kantoor in 1960, net na het afronden van een B.A. degree in economie aan de Universiteit van Bombay. Tussen 1960 en 1964, heeft Mehli ervaring opgedaan in een aantal opdrachten in de Bombay kantoor, en in 1965 is hij overgebracht naar New York om te werken in de kredietanalyse divisie. Hij keerde terug naar Bombay in 1966, en werd toen manager van Citibank vestigingen in Madras (1968), Calcutta (1969-1971), New Delhi (1972) en Beiroet (1973). In 1974 werd hij gepromoveerd tot de regionale manager die verantwoordelijk is voor vijf landen in het Midden-Oosten), Turkije, Syrië, Irak, Jordanië, Libanon), en hij hield die positie tot 1979, toen hij werd benoemd tot hoofd van het land Indonesië. Hij bleef in die positie tot het moment van deze case.
In 1982, Mehli woonden het Advanced Management Program aan de Harvard Business School.

CONTROL OF INTERNATIONAL BRANCHES

Citibank managers gebruikten twee formele management processen to control and direct de activiteiten van internationale vestigingen van de onderneming: * reviews van soevereine risico limieten voor elke locatie en; Reviews of sovereign risk limits for each location. * de beoordelingen van de exploitatie van budgetten en prestaties. Reviews of operating budgets and accomplishments

Sovereign Risk Limits

Elk jaar stelt Citibank management soevereine risico limieten voor haar internationale vestigingen op basis van land risicoanalyses. De soevereine risico term verwijst eigenlijk naar een breed spectrum van bezorgdheid dat het vermogen van de bank om het kapitaal dat geïnvesteerd is in het buitenland te heroveren, zou schaden. Deze omvatten macro-economische risico's, vreemde valuta regelt dat de regering van het gastland kan gebruiken dat het moeilijk zou maken voor klanten om hun verplichtingen te betalen, of, in het uiterste, onteigening van activa. Zodra Citibank een bepaalde tak had geopend, echter, was het de bedoeling om het open te houden, zodat de beoordelingen van de soevereine risico alleen grenzen konden stellen van de hoeveelheid geld die een filiaal kon lenen in vreemde valuta.

Het soevereine risico review proces begon midden in het jaar met de country manager met het voorstellen van het beperken van soevereine risico's. (Proposing a sovereign risk limit). Deze grens (this limit) werd besproken met division en de groep managers en werd uiteindelijk goedgekeurd, op een gespreid tijdschema, door senior internationale specialist op de corporate personeel. (corporate staff). De kredietverlening in vreemde valuta limiet voor Indonesië was aanzienlijk gegroeid toen er ook een groei was in de branche.

Het soevereine risico limiet, ingesteld tijdens deze reviews, was een bovenste leidraad. Wanneer de economische omstandigheden in een land veranderde, in de periode tussen soevereine risico reviews, kozen country managers er soms voor om hun filialen te laten werken met zelfopgelegde soevereine risico limieten, die onder de limieten waren die het management van New York hadden ingesteld. Bedrijfsmanagers moedigen dit gedrag aan, omdat ze wisten dat de managers op het terrein, vaak een betere waardering hadden van de risico’s in de lokale omgeving.

Budgeting

Budgettering bij Citibank was een bottom-up proces dat in juli begon toen het hoofdkantoor instructies had gestuurd aan de operationele eenheden waar in ze beschreven wat de timing en het formaat van de indiening was en de problemen die moeten worden aangepakt waren. De instructies bevatte geen specifieke doelstellingen dat opgenomen moest worden in de begroting, hoewel het algemeen werd erkend dat gecombineerd doelstellingen op lange termijn van de onderneming ongeveer als volgt waren:

Groei 12 tot 15% per jaar
Rendement op activa 1,25% (125 basispunten)
Rendement op eigen vermogen 20%

De bovenstaande normen werden vastgesteld voor Citibank als geheel, maar een aantal internationale vestigingen, waaronder Indonesië, overschreden deze normen, en deze entiteiten vestigden vaak hun eigen doelstellingen op hogere niveaus.
Op het moment dat de operationele managers de begroting instructies kregen, zouden ze de resultaten hebben voor de helft van het jaar (tot eind juni), en in de periode van juli tot eind september, ze zouden een prognose voorbereiden voor de rest van het lopende jaar en een begroting voor het volgende jaar.

Het uitgangspunt voor de voorbereiding van de begroting was projecties over elk van de belangrijkste rekening relaties, en de besprekingen gingen door tot de som van de rekening relatie projecties kon worden verzoend met het gewenste profit center bottom line. Vervolgens werden de kosten overwogen. De begroting deelnameformulier omvatte alle posten weergegeven in figuur 3. In de afgelopen jaren, had de bank twee-en vijf jaar projecties voorbereid, maar de aantallen werden gezien als zeer zacht en bleken niet erg nuttig te zijn. Formele beoordelingen van de jaarlijkse begrotingen werden gehouden volgens het volgende schema: BLZ.325

Als de soevereine risico beoordeling voor een bepaalde entiteit nog niet waren gehouden, werden de budgetten ingediend met de veronderstelling dat het risico limieten zouden worden goedgekeurd zoals ingediend. Als deze veronderstelling onjuist bleek te zijn, moest de begroting worden herzien voordat het werd opgenomen in de geconsolideerde begroting. Prestatie werd elke maand gecontroleerd en vergeleken met de begroting in de loop van het jaar. Elk kwartaal werd er een nieuwe prognose voor de rest van het jaar werd gemaakt. Of deze werden formeel door de stijl divisie manager beoordeeld. Sommige managers hielden relatief formele on-site beoordelingen van de prestaties en de begroting herzien, en anderen communiceerden slechts per post of per telefoon(Some managers held relatively formal on-site reviews of performance and budget revision, and others communicated only by mail or by telephone). Mr. Mistri was zeer comfortabel met de beoordeling processen.

Elk niveau van het management heeft een rol te spelen, en er is veel koehandel (Een methode voor afdingen in de handel) en geven en nemen in de begrotingsevaluatie processen. Meestal is er meer herzieningen van de nummers op lagere managementniveaus, maar herzieningen wil niet per se zeggen dat er hogere winst doelen zijn. Ik heb gevallen gezien waarin de divisie hoofd dacht dat het land hoofd te agressief was en hij vroeg om de begroting te verlagen. De managers die verder weg zijn, zijn objectiever, en de beoordeling processen zijn adviserend, collegiaal, en constructief.

Budgetten werden zeer serieus genomen bij Citibank, niet alleen omdat ze dachten dat, dat de belangrijkste maatregelen van het succes zijn, maar ook omdat prestatiebeloning voor managers bij Citibank was gekoppeld aan budget-gerelateerde prestaties. Voor een land manager, kon incentive compensatie tot ongeveer 70% van het basissalaris komen, hoewel de toekenning van 30 tot 35% meer typisch was.

Toewijzing van bonussen gebaseerd waren ongeveer 30% op de corporate performance en 70% in individuele prestaties, vooral prestatiegebonden waren te voorspellen. De belangrijkste maatregelen voor assesing, zowel zakelijke en internationale tak prestaties, waren de groei, winst, het rendement op activa en het rendement op het eigen vermogen.

Echter, in de analyse van de individuele prestaties voor het doel van het toekennen van prestatiebeloning, werd een aanzienlijke zorg naar de basis inkomsten uit buitengewone winsten (of verliezen) waarvoor de beheerder niet verantwoordelijk mag worden gehouden.

CITIBANK IN INDONESIA

Indonesië was een relatief jong land; Het bereikte onafhankelijkheid pas in 1949 na vele jaren van een Nederlandse kolonie. Citibank had geopereerd in Indonesië pas sinds 1968, toen president Suharto toestond dat acht buitenlandse banken operaties opzetten in Jakarta.
Vanuit het oogpunt van de Indonesische regering, de rol van de buitenlandse banken was om te helpen bij het ontwikkelen van een jonge economie door * de overdracht van kapitaal in het land, * de oprichting van een moderne bancaire infrastructuur, * het aantrekken van buitenlandse investeringen en * het ontwikkelen van opgeleide mensen.
De buitenlandse bankwezen community operated in Indonesië met een aantal belangrijke beperkingen. De meest ernstige beperkingen waren dat * buitenlandse banken geen kantoren mochten openen buiten de stadsgrenzen van Jakarta, en * lokale valuta leningen konden alleen gemaakt worden door bedrijven met hoofdkantoor en de belangrijkste activiteiten binnen de jakarta stadsgrenzen.

Maar aan de andere kant, de Indonesische overheid had geen lokaal eigenaarschap van het eigen vermogen vergen; in te stellen geen leningen quota voor de banken (bijvoorbeeld eisen voor specifieke hoeveelheden geld te lenen aan bepaalde soorten bedrijven tegen gunstige tarieven); en het gewaardeerd en onderhouden van een vrij systeem valutamarkt. Bij het verklaren van de doelstellingen van de overheid met betrekking tot de buitenlandse banken, de heer Mistry commentaar:
Wij beschouwen onszelf bevoorrecht te zijn in Indonesië. We realiseren ons dat het land economisch wil ontwikkelen, en we weten dat de overheid ons ziet in de rol van een ontwikkeling en change agent, niet alleen het aantrekken en ontwikkelen van kapitaal, maar ook nieuwe financiële producten, diensten en technieken en opgeleide managers en professionals voor de financiële dienstverlening. De overheid verwacht ook van ons en van andere internationale banken deel te nemen aan uitbreiding van de kredietverlening aan zowel de publieke als de private sector.

Citibank en de andere buitenlandse banken waren geïnteresseerd in operating(opereren in indonesie) in Indonesië om verschillende redenen:
1. Om hun internationale en lokale klanten te bedienen
2. Om te helpen bij de economische ontwikkeling van het land, en
3. Om te delen in de mogelijkheden voor winst en groei van de Indonesische economie aangeboden.
De Indonesische economie had een enorm potentieel: het land was de op vier na grootste in de wereld in termen van bevolking, en de economie had een uitstekende groei getoond voor vele jaren, zoals de in Bijlage 4 cijfers te illustreren. Het land is rijk aan grondstoffen, met name olie en tin, en de Indonesische regering was zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van de industriële activiteiten van het land.
In 1983, de Indonesische werking Citibank opgenomen activiteiten in elk van de drie grote lijnen van het bedrijfsleven – * de institutionele, * individuele en * kapitaalmarkten.
Mehli Mistry was de Country Corporate Officer en als zodanig, was hij de belangrijkste woordvoerder van alle activiteiten van Citibank in Indonesië.
Zijn prime lijnverantwoordelijkheid, was echter de Institutional Banking activiteit die voor verreweg het grootste deel van de omzet en winst zorgde. Andere individuen hoofd van de individuele Banking en Capital Markets activiteiten in Indonesië, en zij rapporteerden via afzonderlijk beheer kanalen. (ziege bijlage 5). Sinds haar oprichting, Was de Indonesische werking van Citibank zeer succesvol geweest. De groei was parallel met die van de Indonesische economie.
THE SITUATION IN 1983

In 1983, de heer Mistri was bezorgd over de risico-rendementsverhouding in zijn branche. Hij voelde zich comfortabel met de Indonesische vooruitzichten op lange termijn, maar het land, dat sterk afhankelijk is van olie-inkomsten, was in een recessie was uitgegleden toen de olieprijs sterk was gedaald. Zijn zorg was de vraag of de overheid sterk genoeg maatregelen zou nemen om de balans van de betalingsbalans probleem te verhelpen.

Binnen de bank, werd de heer Mistri geconfronteerd met een probleem van het grote personeelsverloop. Hoge omzet was een probleem voor Citibank voor vele jaren, omdat de bank was voorzien van de mensen met een opleiding die werd erkend als waarschijnlijk de beste in Indonesië, en de lokale financiële instellingen hadden veel Citibank mensen weggelokt met royale aanbiedingen. Dit was zo vaak gebeurd dat Citibank labels had gekregen zoals "Citi-universiteit" en "Harvard-op-wielen," en de overheid gebruikte Citibank als een voorbeeld van hoe de buitenlandse banken kan (en moet) het leveren van opgeleide professionals naar het land. Om te proberen meer van haar opgeleide mensen te behouden, had Citibank onlangs zijn vergoeding niveaus gestegen, maar sommige mensen in de branche vonden dat de bank niet kon concurreren op basis van het salaris als gevolg van de wens om winstgevend te zijn, de beperkte binnenlandse kantorennet, en belangrijke carrièremogelijkheden elders.

Het jaar 1983 was bijzonder moeilijk uit een personeelsverloop oogpunt, als de verliezen included Mr. Mistri's chef-staf en twee senior kantoren. Medio 1983, de gemiddelde account manager ervaring was onder de twee jaar, en er waren drie onvervulde slots op het management niveau. De heer Mistri wist dat de onervarenheid en de mensen tekorten in de branche waren, maar ook ernstige beperkingen aan de groei.

Gezien deze belangrijke problemen, de heer Mistri dacht dat de begroting die hij had ingediend, die een bescheiden groei verwacht, moet worden beschouwd als agressief. Hij wilde een agressieve begroting in te dienen, omdat:

wij zijn een agressieve organisatie. We willen rekken, omdat we het gevoel van de cultuur van onze onderneming en de wil en het verlangen van onze mensen om te slagen, en Excel kan het verschil maken.

we are an aggressive organization. We like to stretch because we feel the culture of our corporation and the will and desire of our people to succeed and excel can make up the difference.

In weerspiegeling van de snel veranderende onzekerheden in de economie en de personele problemen, echter, de heer Mistri besloot om te werken met een zelf opgelegde soevereine risico limiet die iets lager was dan die welke formeel was goedgekeurd door het management in New York.
Hij wist dat zijn verantwoordelijkheid was evenzeer om risico's te beheren als om winst te genereren.

Eind oktober 1983 echter het budget voor de hele Institutional Bank werd beoordeeld op het hoofdkantoor en de geconsolideerde reeks getallen hebben niet de gewenste groei laten zien die het topmanagement wou zien. Dit leidde dat het management suggereren wat budget verhogingen, en deze verhogingen gepresenteerd dhr. Mistri met de in de inleiding van deze zaak beschreven dilemma.

In late October 1983, however, the budget for the whole Institutional Bank was reviewed at headquarters, and the consolidated set of numbers did not show the growth that top management desired. This led management to suggest some budget increases, and these increases presented Mr. Mistry with the dilemma described in the introduction to this case.

Similar Documents

Premium Essay

Citibank Indonesia

...1. How does the Indonesian macroeconomic setting affect Citibank Indonesia’s ability to budget revenues and costs? Citibank was one of eight foreign banks set up in Indonesia, with the intention to serve both international and local customers, assist in the economic development of the country whilst sharing in potential profits and growth that the Indonesian economy could offer. For Citibank, two significant macroeconomic factors impacted the bank’s ability to budget revenues and costs: 1. Indonesia was highly dependent on oil revenues Indonesia was a relatively young economy, with excellent growth rich in raw materials, spurring the government’s interest in developing the country’s industrial activities. The country was highly dependent on oil revenues, and when oil prices decreased significantly the country slipped into recession. Citibank had participation in loans to prime government, which provided much lower returns than earned on the rest of the bank’s portfolios. This raised questions about whether the Indonesian government would take the critical steps to correct its balance of payments problem, impacting Citibank’s revenue takings. The Indonesian government had hopes for foreign banks set up in Jakarta to establish modern banking infrastructure, attract foreign investment and develop trained people. However, the government also placed restrictions on foreign banks that did not allow branches to be opened outside of the Jakarta city limits and limited...

Words: 572 - Pages: 3

Free Essay

Citibank Indonesia

...ekonomi, control nilai tukar asing yang diatur pemerintah setempat sehingga dapat mempersulit klien untuk membayar kewajibannya, dan dalam ekstrimnya pengambilalihan asset. * Pembukaan cabang baru Citibank dimaksudkan agar cabang tersebut dapat terus beroperasi, sehingga sovereign risklimit hanya dengan pengaturan batas jumlah uang yang cabang bisa pinjam dalam mata uang asing. * Proses riview sovereign risk dimulai pada pertengahan tahun dengan manajer negara mengusulkan batas risiko sovereign. Batas ini dibahas dengan manajer divisi dan grup dan akhirnya disetujui, pada suatu jadwal waktu, oleh spesialis senior internasional pada staf perusahaan. * Penganggaran di Citibank adalah proses bottom-up yang dimulai pada bulan Juli ketika kantor pusat mengirimkan instruksi ke unit operasi yang menggambarkan waktu dan format pengiriman dan isu-isu yang perlu ditangani. Instruksi tidak termasuk target spesifik untuk dimasukkan dalam anggaran. * meskipun itu secara luas diakui bahwa gabungan tujuan jangka panjang korporasi yang kurang lebih sebagai berikut: Growth 12 to 15% per annum Return on assets 1,25% (125 basis points) Return on equity 20% * Norma-norma di atas dibuat untuk Citibank secara keseluruhan, namun sejumlah cabang internasional, termasuk Indonesia, secara tradisional melebihi norma-norma ini, dan entitas ini sering menetapkan target mereka sendiri di tingkat yang lebih tinggi. * Pada saat para manajer operasi menerima instruksi anggaran, mereka...

Words: 642 - Pages: 3

Premium Essay

Citibank-Launching the Credit Card in Asia Pacific

...Citibank: Launching the Credit Card in Asia Pacific (A) Case Study, BEP 430 Marketing 20030059 Dong-ock Kim1, 20030071 Min-geuk Kim2, 20040054 Keehyung Kim3, 20040535 Yohan Jo4, 20076006 Huang Qiuling5, 20076035 Dorjsuren Bayarmaa6 Marketing Team A1 2 3 4 5 6 erst_licht99@hotmail.com1, kmg0702@hanmail.net2, keehyoung@gmail.com3, zukjimote@gmail.com4, sharlin_huangqiuling@hotmail.com5, gordok_88@yahoo.com6 Professor: Wonjoon Kim Date submitted: May 18, 2007 TO: Rana Talwar, head of Citibank’s Asia Pacific Consumer Bank, Citibank FROM: Dong-ock Kim, Min-geuk Kim, Keehyung Kim, Yohan Jo, Huang Qiuling, Dorjsuren Bayarmaa RE: Citibank: Launching the Credit Card in Asia Pacific (A) DATE: May 18, 2007 As you know, rapid growth of Asia-Pacific economy was incredible in several years. It could be a good chance for Citibank’s growth, so Citibank has started to branch banking business since 1978. Actually, performance of Asia-Pacific branches is not bad. In 1988, Citibank earned $69.7 million, but Citibank does not satisfy with its performance. Citibank’s goal is $100 million until 1990. For this goal, Citibank launched the most innovative service such as telephone banking service. And now, Citibank is planning to launch a new product credit card. Acquiring card customers means that Citibank has more opportunities to crosssell product line: Auto Loans, Ready Credit, Deposits, and Mortgage Power, Citibank’s core products. But many of Citibank headquarters have doubts...

Words: 1866 - Pages: 8

Premium Essay

Citibank

...markets. Rational for the recommended course of action: Due to the difference in the service charge that Citibank charges comparing to other local banks, and due to the local government protection of the domestic banks, it’s almost impossible to get ahead by pricing competition for Citibank. It will also hurt Citibank’s current position. Keeping the upper class positioning and developing more market share are the goals of Citibank. Thus, providing more perceived value will be the only way to attract more middle-class and upper class consumers. What marketing strategy will be used? In order to find the best answers, we are going to have marketing testing in three countries, which are totally different types of market. Citigroup (The mother company of Citibank) has an outstanding performance in Singapore, a normal position in Australia and a low market share in Taiwan. (GMID, 2011) We will focus on attracting more individuals from the middle-class and the high-class by offering better and more variety and promotions than what American Express offers its consumers, instead of decreasing the price for Citigroup’s credit cards which is going to hurt the image of Citibank as viewed cheap to enter and anyone could get it. Low: Taiwan, South Korea, Hong Kong Middle: Australia, India, Thailand, High: Singapore, Malaysia, Philippine, Indonesia How will be implemented? Citibank will use many ways to distribute and market their products by using variety of distribution channels such...

Words: 540 - Pages: 3

Free Essay

Citibank Case

...Citibank Launching the Credit Card in Asia Pacific Citibank had many competitive advantages. In 1989 Citibank was the largest banking company in the US, leader in foreign exchange market with wide range of services all over the world. Head of its international consumer businesses had extensive experience managing huge US card businesses and was disposed towards international expansion. Asian government had strict regulations limiting expansion of foreign banks, so it was critical to offer the most innovative and high-quality products and services. So the only choice to succeed in this environment was being a differentiator. Citibank pioneered telephone banking in much Asia. It developed alternate distribution channels for products such as automobile loans. Introducing credit card products was a necessary step to compete with growing international presence, mainly of American Express. Citibank did that by acquiring proprietary card payment system and offering exclusive services to its customers. When launching a credit card in Asia Pacific Citibank took several advantages of scale economies. For example with respect to software development, the programming could be done centrally and simply downloaded to the countries with no need to customization, therefore greatly reducing the costs. It also took advantages of easily transferrable established best practiced allowing a quick card product launch in Asia Pacific. Offering credit card products in Asian market is a clearly Demand...

Words: 564 - Pages: 3

Premium Essay

Shared Values

...Business Policy Assignment: “Creating Shared Value” CITIBANK & HSBC 9/26/2013 D Siddhartha Reddy-014 PGDM-Finance Executive Summary How to reinvent capitalism and unleash a wave of innovation and growth by Michael Porter and Mark Kramer Shared Value is a new form of capitalism. The idea of shared value was initially explored by the authors in December 2006 HBR. Shared value is not social responsibility, philanthropy, or even sustainability, but a new way to achieve economic success. In the article Porter & Kramer criticize neoclassical thinking on the trade-off between societal needs and economic success, and the way the concept of ‘externalities’ have shaped corporate and policy strategy. Article says that corporations should aim at creating shared value rather than only profits; this would lead to innovation and redefining of the capitalism, which as it stands is at logger heads with the society and looks at CSR as a philanthropic act done to please others. Article also questions the current perspective of viewing maximization of economic value of firm and achieving social obligations as a tradeoff. Article says that companies do face several internal cost caused due to social harms created by the company’s activities which comes back to bite the economic value created by the companies. Shared value then has not to be looked at as ‘sharing’ value which is already created by companies with society; rather it is increasing the pie of value created by respecting...

Words: 1920 - Pages: 8

Premium Essay

Citibank

...to highlight the role of today’s banking style. Various parameters were analyzed to know the current status of the Indian Banking Industry and the various products of the Citibank ACKNOWLEDGEMENT Nobody is born perfect in himself; it is some timely guidance, proper teaching and blessings by well wishers and seniors around us who give me perfection and skills to make myself prepared to walk on the path of success. My project work, which is the first step of mine in the fields of professionalism, has been successfully accomplished, due to co-operative efforts of friends and colleagues together. I would like to pay my sincere gratitude and thanks to those people, who directed me at every step in the project work. I would like to thank our respected director Mr.D D Chaturvedi, who allowed me to undertake this project and provided his valuable guidance in doing. I extend my sincere thank and gratitude to Dr. AMIT GUPTA, internal faculty, MAIMS, for her help and valuable support throughout the term of the project. It was a learning experience to work under his guidance. I would also like to thank the faculty member and staff member of MAIMS for their kind support and help during the project. Citibank A major international bank, is the consumer banking arm of financial services giant Citigroup. Citibank was founded in 1812 as the City Bank of New York, later First National City Bank of New York. As of March 2010, Citigroup is the third largest bank holding company in the United...

Words: 11466 - Pages: 46

Free Essay

Fins3635

...(1) What are the main driver(s) of the bank’s profit? (loan growth, cost cutting or a release of loss reserves) * Short term driver Slide 6: Firstly, i would like to talk with you about the main drivers of Citigroup’s profitability. Overall, Citigroup Q1 financial performance was an improved net income of $3.0 billion, which is a 4-quarter high. Citigroup revenues in the first quarter 2011 were $19.7 billion, up 7% sequentially, but down 22% from the first quarter 2010 due to lower securities, declining assets in Citi Holdings and the loss on the asset transfer. Citi-bank’s profitability appears to have fallen quite significantly in Q1/2011, such that ROE is 1.75% in the first quarter this year compared to 2.92% in the March 2010 quarter. ROE was generated by ROA 0.154% and Equity Multiplier 11.4 (which is lower than in the previous period), where this ROA indicates that management are not utilising the company’s resources as well as it was at the same time in the previous year. | 31/3/2011 | 31/3/2010 | | Return on Equity | 1.75% | 2.92% | | Return on Assets | 0.154% | 0.219% | | Equity Multiplier | 11.384 | 13.325 | | However, by executing appropriate strategy with discipline, Citi Group losses continued to decrease due to an increase in capital ( u can see that Citigroup Tier 1 Common ratio increased from 9.19% in Q1 2010 to 11.41% in Q1 2011 clearly showcasing the group’s growing capital strength). In addition, average deposits and loan increased 13%...

Words: 804 - Pages: 4

Premium Essay

Essay

...In the case of Citibank India, the bank is many problems; however, the following problems are severely affecting the bank in the type of service they provide. The major challenge being whether they should redefine their business objectives by changing their current target market. While, the secondary problem being lack of partnerships with stores to give the consumer the option to collect loyalty points. The primary problem of market segmentation arises because the bank is not targeting all types of consumer markets in India. The bank separates its consumers into four types of consumer segments; super-affluent, affluent, emerging affluent and mass market. The first two segments consist of families with high-salaried income and the last two segments consist of households with self-employed individuals. Currently, the bank has a strategy of targeting the high-salaried households as they have the ability to spend significantly more than the mass-market. This segment, the super affluent and affluent only consists of about 15 million households, and it is very saturated as it has slow growth rate. While, on the other hand, the self-employed individuals tend to spend less compared to the high-salaried individuals, however they make up more than 50 million households. This consumer segment is growing and with the rising household disposable income, they are going to have more spending power by 2015. Other foreign banks in India also segment their consumer; however, they provide services...

Words: 582 - Pages: 3

Free Essay

Citibank

...Citibank : Launching the Credit Card in Asia Pacific 1.0 Abstrak Citibank is already established consumer business in Asia. It’s about 11 years this bank operated in Asia. That have 15 countries thought Asia Pacific and Middle East. Rana Talwar is the head of Citibank’s Asia Pacific Consumer Bank and she want to launch a new product about the credit card. 2.0 Issue Citibank want to market the credit card to the Asia but have constraint to established it. Firstly is because little credit of experience and hardly any infrastructure. Citibank also wondered that it could adopt mass market positioning to acquire enough credit card customers and maintain its up-market positioning with the current upscale branch banking customers. Country managers also worry because it too early to launch the credit card and will damage the profit in future. Other than that, is weak local infrastructure, limited distribution capabilities and experience. 3.0 SWOT analysis strength | weakness | -Citibank already well-known in Asia Pacific-most Australia customer used credit card for shopping-Hong Kong is very good impressive with economics and industrialization that make the people use credit card without fell strangers-majority India country is very wealth | -Korea a not allow use credit card because not give permit too bank.-Malaysia is use law and only income $9000 or more could have a credit card.-Indonesia is poor country and the customer are not qualify to make credit card.-Taiwan also...

Words: 1108 - Pages: 5

Premium Essay

Citibank Case Questions

...CASE: Citibank: Launching the Credit Card in Asia-Pacific (A) (HBS 9-595-026)     Rana Talwar, head of Citibank's Asia Pacific Consumer Bank, is considering introducing a credit card to enhance the growth of future revenues. Talwar feels that the credit card would enable the bank to target customers outside its thriving branch banking operation and then cross-sell other Citibank products and services to these customers, but he is facing a healthy amount of skepticism from Citibank's New York headquarters and general reluctance from the country managers in Asia Pacific. If Talwar does decide to go ahead with launching the credit card, he has to decide how to implement the program in the very diverse Asia-Pacific region.       DISCUSSION QUESTIONS:     1.                  What are the strengths and weaknesses of Citibank in Asia in 1989? Does it have the strengths to launch this credit card initiative successfully? Are there any sources of vulnerability from the weaknesses that will lead to failure?   2.                  What are the needs of consumers for credit cards in the Asia Pacific region? Will the Citibank credit card deliver on those needs?   3.                  What are the objectives of Citibank? What role can the credit card play in getting Citibank where it wants to go in this region?   4.                  What are the characteristics of the markets for credit cards in the Asia Pacific region (competition, channels of distribution, and...

Words: 272 - Pages: 2

Free Essay

Citibank Assignment

...Madhogaria akshaymadhogaria@email.arizona.edu Akshay Madhogaria akshaymadhogaria@email.arizona.edu CitiBAnk India credit card Strategy For Profitable Growth CitiBAnk India credit card Strategy For Profitable Growth To: Harpeet Grewal From: Akshay Madhogaria Re: Citibank India Case Date: 11/01/2015 This purpose of this memo is to recommend a new strategy and a new market segment for Citibank’s credit card business. Citibank should start targeting a broader market segments in the major metropolitan cities, starting with the emerging affluent and then the mass market. Its current target market strategy aligns with its goal of profitability. However, if Citibank continues with the same strategy it will face the risk of being a small player in a rapidly growing market, potentially losing revenue. Citibank’s position in the super-affluent and affluent segment remains strong, but its decreasing market share combined with the growth of the emerging affluent and mass market suggests that Citi bank requires a change in its strategy. Citibank has a fairly lower growth rate than the industry, from Jun 2010 to Dec 2012 it has been 22% for Citibank and 45% for the industry. Citibank’s current strategy targets only 0.68% of the total households in India, and 7.58% of total households in the top 8 cities. By targeting just the super-affluent and affluent market, Citibank is currently letting its competitors to capture a large population of the market. Citi bank potential market...

Words: 519 - Pages: 3

Premium Essay

Citibank India Analysis

...CITIBANK INDIA Industry: Banking Financial services Owner Citigroup Founded 1902 Headquarters Mumbai, Maharashtra, India Profit After Tax INR 3422 crores (fiscal year ended March 31, 2015) Total Income INR 13490 crores (fiscal year ended March 31, 2015) Number of employees 7,500 Citibank financials: https://www.online.citibank.co.in/portal/newgen/home/Website-Citibank-Financials-2015.pdf Citibank India is an Indian private sector bank headquartered in Mumbai, Maharashtra. It is a subsidiary of Citigroup, a multinationl financial services corporation headquartered in New York City, United States. The Indian Headquarters are at Bandra Kurla Complex, a hub for multinational corporations in Mumbai. Currently, Citigroup, the owner of Citibank India, is the largest foreign direct investor in financial services in India with a total capital commitment of approximately US$4 Billion in its onshore banking and financial services business and its principal and alternate investment programmes.It operates 44 full-service Citibank branches in 31 cities and over 700 ATMs across the country. Citibank is an employer of about 7,500 people. Citi offers consumers and institutions a broad range of financial products and services,including consumerbanking and credit, corporate and investment banking, securities brokerage, and wealth management. Citi's franchise in...

Words: 2243 - Pages: 9

Free Essay

Case Study

...bank of new work in the whole case is about the adaptation of E-Business strategy by city bank and how and in what sense the benefited by the E-Business Strategy, In 2000, intense competition and the dot com boom put pressure on Citibank and its competitors to transform their business in the new economy. In response to these challenges, Citibank made a serious push to deliver integrated solutions that would enable its corporate customers to conduct transactions on line. Citibank’s e-business strategy – Connect, Transform and Extend – was to Web-enable its core services, develop integrated solutions, and reach new markets. The ultimate goal was to build a single Web-enabled platform for all customers with similar needs. As per the case Citibank’s vision was to become the world’s leading e-business enabler. It aimed to empower local, regional and global customers and the B2B2C marketplace and provide solutions to help them take advantage of the efficiencies and opportunities created by e-commerce [pic]. As per the case Citibank’s challenge was how to manage the vendors and suppliers and ensure that they understand Citibank’s strategy and would not exploit the Bank’s strengths of the information base the main issue which I analyzed in case is that Citibank would need to make global transformation to deliver its e-business strategy and create a culture that would embrace the e-concept, a key element...

Words: 896 - Pages: 4

Premium Essay

Bsc Commerce

...Ahmed N. Kassem Block 45 El-Narges District ,5th settlement , New Cairo Tel:+222741013 Mobile: +201020444563 E-mail: ahmednabil51@gmail.com PERSONAL INFORMATION: Date of Birth : 01/06/1988. Gender : Male Marital Status : Single Nationality : Egyptian. Military Service: Exempted Undergoing studies:  SCMG ”Supply Chain Management Diploma” ; The American University In Cairo Qualification: o B.Sc., Faculty of Commerce; June 2010. Kafr El Shekh University; Faculty of commerce English accounting department. Language: o English language: Fluent; not mother tongue. AUC, general English level 11 Current job:  From March 2014 till now AL KHARAFI GROUP – EMAK FOR COMPUTER MANUFACTURING  PROCUREMENT OPERATIONS EXECUTIVE  Scope Of Work: • Interfaces with Product Line Planning Manager to plan and prioritize purchasing activities. • Reviews planned orders, creates requisitions for purchased items, and manages approval process. • Transmits and prioritizes approved purchase orders and supporting documents to supplier. • Tracks order acknowledgement, prepares and communicates shortage and backlog reports, and provides visibility of potential interruptions to internal customers. • Tracks orders and confirms system lead times, delivery dates, and costs. • Reviews, updates, and maintains purchase orders until they are...

Words: 972 - Pages: 4