Free Essay

Surse Regenerabile de Energie

In:

Submitted By 5pag
Words 607
Pages 3
Surse regenerabile de energie

1. Generalitati :
Energia regenerabila foloseste resursele naturale cum ar fi lumina solara, vantul, ploaia, valurile si caldura geotermala, resurse ce se regenereaza in mod natural.Tehnologiile de producere a acestei energii regenerabil variaza de la energie solara, energie eoliana, hidroelectricitate pana la combustibilii ecologici.Aceste tehnologii sunt adesea criticate datorita gradului ridicat de ineficienta cat si din cauza faptului ca se defecteaza usor dar incet acestea isi maresc aplicabilitatea si patrund din ce in ce mai mult pe piata de energie.
In continuare voi prezenta pe scurt cateva dintre tipurile si metodele de creere a energiei regenerabile.
2.Biomasa :
Termenul de biomasa se foloseste pentru a denumi materia biologica vie sau moarta ce poate fi folosita pentru producerea combustibilului sau a productiei industriale.Cel mai adesea termenul de biomasa se foloseste ca referire la materia obtinuta din plante, folosita pentru obtinerea combustibilului ecologic, da acest termen include si materia animala sau vegetala folosita la obtinerea fibrelor, chimicalelor sau caldurii.Biomasa se cultive de obicei din cateva plante cum ar fi canepa, porumbul, plopul, salcie, rachita, trestie etc.Desii comb solizi au originea din biomasa acestia nu sunt considerati ca facand parte din ea deoarece contin carbon ce nu a fost inclus in circuitul natural de foarte mult timp. Plasticul obtinut din biomasa este mai ieftin de produs, indeplineste toate cerintele daca nu le depaseste si este degradabil desi se obtine prin aproximativ acelasi procedeu ca si cel pe baza de petrol. Tehnici de procesare si utilizari Procesele low-tech includ degradarea anaeroba, fermentatia si distilarea.Procesele de transformare high-tech includ piroliza, hidrogasificarea, hidrogenarea, distilarea distructiva si hidroliza cu acizi.
Arderea biomasei sau a produselor combustibile obtinute din ea se poate folosi la producere caldurii sau a electricitatii.
3.Energia geotermala : Energia geotermala este energie produsa si stocata de catre caldura din scoarta terestra. Pentru generarea electricitatii din acest tip de energie exista 3 genuri de centrale : cu abur uscat, flash si binara.
Calitatea acestor centrale depinzand de temperatura adancime si calitatea apei geotermale si a aburului din regiune.Centralele cu abur uscat folosesc acest abur uscat , de obicei, la temperaturi de peste 508 K pentru a pune in miscare turbinele.Aceste centrale se folosesc in zonele in care exista mai mult abur uscat decat amestecat cu apa.Centralele cu jet de abur folosesc apa la temperaturi de peste 455 K din rezervoare geotermale.Presiunea mare din scoarta mentine apa in stare lichida desi temperatura acesteia este cu mult peste punctul de fierbere.In timp ce apa este pompata din rezervor in centrala scaderea de presiune face ca apa sa sublimeze transformandu-se intr-un et de vapori ce roteste turbina.Apa ramasa este injectata inapoi in rezervor pentru refolosire.Centralele cu ciclu bina folosec apa mai rece decat celelalte (380-455 K).Apa din rezervor este trcuta printr-un schimbator de caldura ce incalzeste alte fluide cu un punct de fierbere mult mai scazut(izobutan, izopentan).
4.Avantajele folosirii energiilor regenerabile Folosirea resurselor regenerabile pentru producerea energiei are marele avantaj de a fi mult mai prietenoasa cu mediul eliberand mai putini poluanti si nesecand resursele fizice ale pamantului.De asemenea odata dezvoltata aceasta ramura a energeticii sa vor putea obseva scaderi de cheltuieli si o eficienta crescuta.De aceea trebuie dezvoltate si cercetate prezentele tehnologii precum si altele noi in vederea eficientizarii acestora.Pentru ca ,de ce sa nu o recunoastem, energia produsa din surse regenerabile nu este inca in stare sa suporte cerinta planetei.Din aceasta cauza trebuie cercetare noi tehnologii (vezi variantele de turn solar) precum si imbunatatite cele vechi.

Powered by www.referate-gratis.ro

----------------------- www.referat.ro

Similar Documents

Free Essay

Plan Afaceri

...Date de identificare 1. Numele societatii S.C. SolarEnergy S.R.L 2. Logo societate Figura nr.1 3. Numar de inregistrare Oficiul Registrului Comertului: J33/702/2004 ; Cod unic de inregistrare RO 16577359 . 4. Forma juridica de constituire S.R.L. --- Societate cu Raspundere Limitata. 5. Adresa Judetul: Suceava Localitatea: Suceava Adresa: Calea Unirii 94 Bl. 62 Sc. B Ap. 1 Cod 720141 Telefon: 0230-257.373 6. Tipul activitatii principale si codul CAEN Comercializarea panourilor electrice de captare a energiei solare. Codul CAEN: • 5186 Comert cu ridicata a altor componente electronice ; • 5272 Reparatii de articole de uz gospodaresc 7. Natura capitalului Capitalul societatii este capital cu raspundere limitata. 8. Capital social Capital social subscris si varsat al S.C. SolarEnergy S.R.L este de 478.192,78 RON. 9. Asociati Arotaritai Ovidiu Constantin Victor Conducerea si personalul societatii 1. Conducerea societatii Administrator: Arotaritai Ovidiu; Studii: Universitatatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica si Telecomunicatii; Experienta profesionala: 2001-2003 S.C. bet Vect S.A Manager General 2. Personalul Numar total de salariati din care:  Cu contract de munca pe perioada nedeterminata: 10 persoane Structura numerica de personal:  Conducerea societatii:  administrator: 1 persoana;  Personal direct productiv:  Ingineri: 2 persoane;  Instalatori: 8 persoane;  Pesonal service: 3...

Words: 5597 - Pages: 23

Free Essay

Managementul Financiar Al Mediului

...FACULTATEA DE ŞTIIN E ECONOMICE MANAGEMENTUL FINANCIAR AL MEDIULUI - SUPORT DE CURS – prof. univ. dr. Camelia Cămăşoiu Bucureşti 2010 1 CUPRINS CAP. 1 - NEVOIA DE GANDIRE SI PRACTICA ECOLOGICA……………….....1 CAP. 2 – FUNDAMENTE CONCEPTUALE ALE MANAGEMENTULUI MEDIULUI………………………………………………………………………..….6 CAP. 3 – MEDIUL SI DEZVOLTAREA…………………………………..…..…...9 CAP. 4 – EVOLUTIA TEORIEI INTERDEPENDENTEI DINTRE ACTIVITATEA UMANA SI ECOLOGIE.....…………………………14 CAP. 5 – DEZVOLTAREA DURABILA: CONCEPT SI DIMENSIUNI………... .23 CAP. 6 – INDICATORII DEZVOLTARII DURABILE………………………..…..31 CAP. 7 – STRATEGII SI POLITICI DE MEDIU…………………………….…….39 CAP. 8 – MODALITATI DE REALIZARE A OBIECTIVELOR STRATEGICE....42 CAP. 9 – STUDIUL DE IMPACT ASUPRA MEDIULUI………………………….47 CAP. 10 – ORGANIZAREA SI DEZVOLTAREA UNEI PRACTICI PRIVATE IN DOMENIUL MEDIULUI………...………………………………………………….53 CAP. 11 – COSTURI SI ECONOMII ALE MEDIULUI……………………………58 CAP. 12 – CHELTUIELILE PENTRU PROTECTIA MEDIULUI……………..…..62 2 Cap. 1 - NEVOIA DE GANDIRE SI PRACTICA ECOLOGICA In traditiile civilizatiilor europene exista chiar si in prezent o credinta sau o superstitie apocaliptica legata de trecerea de la un mileniu la altul. Este o credinta care postuleaza ca dezastrele naturale si sociale nu se produc in fiecare an, ci la anumite momente ale timpului care marcheaza aniversari insemnate. Asa a fost considerata trecerea de la anul 999 la anul 1000, cand crestinismul primitiv al Europei are cuprins de spaime: se arata...

Words: 16755 - Pages: 68

Free Essay

Tourism

...Asociatia de Ecoturism din Romania Departamentul Certificare Fisa de autoevaluare pentru unitati de cazare# # Fisa este destinata unui singur produs supus procedurii de certificare si se completeaza de catre operatorul de produse certificabile sau de catre imputernicitul legal al acestuia. DENUMIREA…..SKV............................................................... ……………………………………………………………………….. Persoana Juridica ; PFA ; PFI NUMELE REPREZENTANTULUI: …Herman Kurmes………………………………………………………....................................... Reprezentantul legal sau delegat al operatorului DESCRIEREA UNITATII DE CAZARE : Denumire si numar de camere……Cabana Postavaru…………………………………………………………………………... ; Adresa unitatii de cazare..…Poiana Brasov, Masivul Postavaru…………..……………………………………………………………. ; Adresa, intra/extravilan Tipul cazarii …Cabana, 25 camere……………………………………………………………………………………………………….........; Pensiune sub cinci camere, pensiune cu peste 5 camere, minihotel, hotel, camping etc. (Numarul maxim de camere este de 25) Servicii oferite……pensiune completa…………………………………………………………………………………………………….........; Pensiune completa sau cu mic dejun/pranz/cina Descrierea imprejurimilor …Masivul Postavaru, la jumatatea distantei intre Platoul Ruia si Platoul Kanzel, zona impadurita………………………………………………………………………………………………………………………….. ; Deal, ses, munte...

Words: 8113 - Pages: 33

Free Essay

Cargill Rm

...Riscurile Operaționale Cargill Industrie .................................................................................10 C. Riscurile Operaționale Cargill Management Financiar și de Risc: ........................................13 D. Riscurile Operaționale Cargill Pharma & Îngrijire Personală ................................................13 E. Riscurile Operaționale Cargill Cercetare și Dezvoltare..........................................................14 3. Matricea Riscurilor Companiei Cargill Inc. (Claudia Ioana Toma) ...................................15 A. Terminologia de Risc Utilizată ...............................................................................................15 B. Matricea Riscurilor .................................................................................................................16 C. Tabelul ce stă la baza matricei riscurilor pentru compania Cargill ........................................17 4. 5. Harta de interconectare a riscurilor (Andreea Voicu) .........................................................22 Măsuri de Acoperire a Riscurilor (Titavu Alexandra Ioana Olimpia Diana Tufeanu) ..........28 A. Agricultura (Titavu Alexandra Ioana) ....................................................................................28 B. Management Financiar și de Risc (Titavu Alexandra Ioana) ................................................34 C. Cercetare –Dezvoltare (Titavu Alexandra...

Words: 13707 - Pages: 55

Free Essay

Mediul de Marketing Nokia

...jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul unui râu din sud-vestul Finlandei până la poziţia de lider în industria globală de telecomunicaţii. Primul secol de existenţă Nokia: 1865 -1967  1865: Apariţia Nokia Fredrik Idestam înfiinţează o fabrică de hârtie lângă cascada Tammerkoski din sud-vestul Finlandei - aici începe istoria Nokia.   1898: Se creează Uzinele Finlandeze de Cauciuc Arvid Wickström înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cauciuc - aceasta avea să devină ulterior divizia producătoare de cauciuc din cadrul Nokia.       1912: Se creează Uzinele Finlandeze de Cabluri Eduard Polón înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cabluri - pe baza acesteia se va crea ulterior divizia de cabluri şi electronice a Nokia.       1937: Verner Weckman, un jucător de categoria grea în industrie Fostul luptător olimpic Verner Weckman devine preşedinte al Uzinelor Finlandeze de Cabluri.      1960: Primul departament de electronice Uzinele Finlandeze de Cabluri îşi înfiinţează primul departament de electronice, care desfăşoară activităţi de comercializare şi exploatare computere.       1962: Primul dispozitiv electronic producţie proprie Departamentul de electronice al Uzinelor Finlandeze de Cabluri finalizează primul dispozitiv electronic producţie proprie - un analizor de semnal pentru centralele de energie nucleară.       1967: Fuziunea Are loc fuziunea oficială dintre Nokia Ab, Uzinele Finlandeze de Cauciuc şi Uzinele Finlandeze de Cabluri...

Words: 4586 - Pages: 19

Free Essay

The Best You Never Had

...mediului de marketing al S.C. BIOFARM S.A. Mediul de marketing al întreprinderii reprezintă ansamblul factorilor fizici si sociali ce influenţează prin acţiunea lor directă sau indirectă, sistemul de negociere al întreprinderii şi nivelul de performanţă pe care aceasta din urmă îl realizează, în raport cu obiectivele de piaţă pe care şi le-a fixat. MEDIUL EXTERN DE MARKETING Elemente ale macromediului BIOFARM Mediul demografic Dimensiunile demografice ale unei ţări definesc starea şi evoluţia istorică, economică, socială, politică a acesteia, în strânsă condiţionare cu factorii naturali - relief, climă, etc., şi sub impulsul mediului conjunctural naţional şi internaţional. La rândul lor, dimensiunile demografice ale unei ţări, influenţează starea şi nivelul de dezvoltare societală al ţării respective, determinând pozitiv sau dimpotrivă, valorificarea şanselor, oportunităţilor de care dispune aceasta.Analiza atentă a mediului demografic atât din perspectiva structurii lui, cât şi a distribuţiei geografice asigură informaţii necesare stabilirii caracteristicilor potenţialilor clienţi ai organizaţiei, astfel încât oferta de produse să aibă coerenţă şi să se adreseze unui public ţintă bine definit. În ideea celor spuse mai sus, se poate afirma că datele statistice referitoare la situaţia populaţiei ce suferă de anumite afecţiuni (numărul şi structura pe sexe, precum şi pe categorii de vârstă) intervin ca factor decisiv în formularea unor strategii viabile de gestionare...

Words: 7371 - Pages: 30

Free Essay

Mediul de Marketing Al S.C. Black Sea Suppliers S.R.L.

...PITEŞTI DEPARTAMENTUL DE STUDII DE MASTERAT ŞI POST UNIVERSITARE DE PERFECŢIONARE SPECIALIZAREA BUSINESS MANAGEMENT MEDIUL DE MARKETING AL S.C. BLACK SEA SUPPLIERS S.R.L. LUCRARE DE DIZERTAŢIE COORDONATOR Conf.univ.dr.Asandei Mihaela ABSOLVENT 2007 CUPRINS Introducere _________________________________________________5 Capitolul 1: Mediul de marketing, element esenţial în activitatea firmei ______________________________________________________6 1.1.Conceptul de mediu de marketing ___________________________6 1.2.Mediul extern al firmei ___________________________________10 1.2.1.Micromediul firmei __________________________________11 1.2.2.Macromediul firmei _________________________________21 1.3.Mediul intern al firmei ___________________________________29 1.3.1.Conţinutul şi structura mediului intern ___________________29 1.3.2.Potenţialul întreprinderii ______________________________32 Capitolul 2: Prezentarea S.C. BLACK SEA SUPPLIERS S.R.L. ____34 2.1.Obiectul de activitate şi scurt istoric _________________________34 2.2.Structura organizatorică __________________________________36 2.3.Prezentarea gamei de produse _____________________________41 2.4.Analiza principalilor indicatori economici ____________________46 Capitolul 3: Metode de analiză a mediului de marketing a S.C. BLACK...

Words: 16522 - Pages: 67