Free Essay

Studiu de Caz 2

In:

Submitted By mariusalina
Words 1012
Pages 5
Describe your attitude towards money. Din nefericire banul a devenit astazi principalul motor al existentei noastre.Banii sunt intotdeauna o problema .Este rau si cand nu-I ai ,este rau si cand ii ai si nu stii cum sa-I administrezi si ai fata de ei o atitudine gresita.Nimeni a se acnu neaga faptul ca e bine sa ai bani si sa-I folosesti pentru necesitatile pe care le avem noi si familia noastra. Exista tendinta de a se acredita ideea ca totul sau aproape totul se poate cuantifica in bani.Ca daca ai mai multi bani ne putem considera fericifi.Fals!!Asta nu inseamna ca minimalizez importanta banilor,dar cred ca pt a putea fi fericit ne mai trebuie si altceva decat bani.Desigur,nu e rau sa ai un venit peste medie care sa-ti asigure o existenta confortabila. Am certitudinea ca o sursa serioasa de bani in viata este absolut necesara dar nu si suficienta pt a putea fi fericit.

Comment on: ‘Advertising is the greatest art gorm of the 20th century’. Publicitatea este peste tot:la radio,in ziare,pe peretii blocurilor din orasele noastre,la tv,la cinematografe,pe internet.Scopul publicitatii este de a informa oamenii despre produsele si serviciile disponibile.

Give arguments pro or against globalization. Globalizarea este un subiect controversat.. Eu cred ca internetul este emblema globalizarii.De expl. transferul unor sume inimaginabile in cateva secunde in jurul globului nu ar fi posibile fara aceasta tehnologie sau produsele de tip software sau bazele de date pot fi transmise in cateva secunde dintr-un capat al lumii in celalalt.Globalizarea ne afecteaza pe toti in mod direct. In opinia mea globalizarea ar fii o mare ţară planetară, fără graniţe, fără deosebiri economice prea mari între regiuni, fără interese mărunte locale. Ar exista multiple avantaje legate de deplasare, de posibilităţile de muncă şi de instruire. Oricine, din orice colţ al lumii, ar putea merge liber, şi fără să plătească prea mult, pentru a munci sau învăţa în orice alt colţ al lumii. Vor dipărea diferenţele dintre cei foarte bogaţi, şi cei foarte săraci. Din păcate, asta nu se va petrece prea curând...
În câteva cuvinte, globalizarea este un concept minunat, dar nu în felul cum a fost ea concepută şi pusă în practica.
Aşadar sunt de acord cu globalizarea ..dar altfe l! Cu totul altfel decât se face acum.

What qualities and skills are required for a manager?
Un bun manager treb sa aiba capacitatea de a lua decizii si de a-si asuma responsabilitatile,trebuie sa aiba calitatile necesare pentru a administra resursele umane,materiale si financiare pe care firma I le pune la dispozitie.
Managerul trebuie sa fie un bun organizator,un bun evaluator si sa aiba o comunicare buna cu angajatii,sa-si faca timp sa-I asculte,sa-I motiveze,trebuie sa fie deschis fata de colegi.El trbuie sa aiba incredere in personalul sau,in oamenii cu care lucreaza,trebuie sa-si respecte cuvantul dat.Managerul este o persoana entuziasta,stie sa-si pastreze calmul in momente tensionate,stie sa faca fata momentelor critice,haosului din cadrul firmei.
Un bun managerul trebuie sa fie un bun negociator,trebuie sa fie o persoana cu fler si multa incredere in ea insasi si in puterile ei,iar cea mai importanata calitate este seriozitatea.
Pe langa toate aceste calitati,managerul trebuie sa dea dovada de o foarte buna pregatire teoretica si o cultura generala solida.

Describe the ideal job for you.

Describe yourself in 10 years from now.
Acum 10 ani aveam 9 ani.Eram un copil inocent care nu-si dadea seama de cee ce se intampla in jurul sau.Credeam ca lumea e minunata,ca totul e frumos…Eram increzatoare in societate si usor de influentat.credeam c

Describe Romania in 50 years’time. Peste 50 ani Romania va suporta schimbari radicale la nivelul economiei si procese de modernizare in tehnologie. Cresterea in masa a economiei va fii determinata de dezvoltarea ramurilor industriale,adica industria constructoare de masini,chimica,petrochimica,materialelor de constructie si de prelucrare a lemnului.Se vor majora exporturile,astfel diminuandu-se importurile.
De asemenea turismul va contribui la majorarea economiei nationale,dispunand de surse de atractie a investitorilor si turistilor straini.
Un alt factor care va determina schimbarea tarii este avansarea tehnologiei.O sa apara masini mai evoluate,oameni mai evoluati decat sunt acum si totul va fii ca un joc pe calculator,cu totul facut electronic.Asadar nivelul de trai al omenirii va fii cu mult mai bun decat acum pentru ca viata economico-sociala va fii mai buna.

Why I want/do not want to emigrate?
Tot mai multi tineri si nu numai,se gandesc sa isi caute un loc de munca in strainatate temporar,sau sa se stabileasca acolo definitiv,adica sa emigreze.Acest fenomen social,de a emigra prinde contur din ce in ce mai mult,alimentat de nesiguranta zilei de maine,de istabilitate financiara si politica care se pare ca nu se va termina prea curand.
Ideea de a emigra nu-mi place si nu ma atrage deocamdata pt ca sper ca in urma finisarii studiilor o sa-mi gasesc o slujba in domeniu.Sper ca situatia economico-politica din tara se va schimba in cel mai scurt timp iar romania nu se va mai baza pe spaga si nepotism .Am incredere ca viata romanilor se va schimba in bine si clipele resimtite de criza vor fi date uitarii.

Describe the kind of person you wouldn’t like to become.
N-as vrea sa devin o persoana avida de bani.Nu vreau ca existenta mea sa se rezume doar la ideea de a castiga cat mai multi bani.Oamenii din marile orase sunt intr-o permanenta cursa pt a castiga bani,pt a gasi noi posibilitati de castig.Cei mai multi au luat modelul americanilor,avand mai multe joburi si muncind aproapr tot timpul.Nu mai au limite intre zi si noapte,intre serviciu si casa. Asadar nu vreau ca

Similar Documents

Free Essay

Studii de Caz Publicitate Online

...Studiu de caz - Ciuc Premium — Presentation Transcript • 1. Studiu de caz – Ciuc Premium neogen.ro • 2. Scopul acestui studiu este de a … Prezenta Investiga eficienta `Cele mai bune Evidentia publicitatii online practici` in oportunitatile oferite domeniu de publicitatea online • 3. Sumar Campanie: 1000 de moduri de a deschide o bere Client: Ciuc Premium Agentie: McCann Medium: neogen.ro bestjobs.ro Perioada campaniei: 18 martie – 17 aprilie 2010 • 4. OBIECTIVE Promovare concurs Ciuc Premium Brand awareness Crearea si intarirea perceptiei despre Ciuc Premium ca o bere inovativa (deschidere facila prin intermediul capacului cu inel) – O bere dintr-o mie! • 5. TARGET Utilizatori sex masculin • urban • 20-45 de ani • educati • deschisi la nou • activi social • folosesc Internetul in mod curent pentru informare rapida, conectare la nou si/sau apartenenta la o comunitate • 6. STRATEGIE • Personalizarea paginii de `Notificari` de pe neogen.ro, deoarece este a doua pagina ca trafic pe site, cu peste 245.000 afisari zilnic, de la 100.000 de utilizatori unici. Utilizatorii Neogen acceseaza frecvent aceasta pagina, pentru a vedea ce activitati au avut loc asupra profilului lor recent: vizite noi pe profil, utilizatori care au devenit fani/ prieteni ai profilului, mesaje/cadouri primite recent etc. • Personalizarea unui profil Ciuc pe neogen.ro, vizibil tuturor vizitatorilor site-ului, si promovarea acestuia in pagina de noutati a utilizatorilor, in sectiunea “sugestii prieteni” si...

Words: 1575 - Pages: 7

Free Essay

Financial Times Ubs

...Disciplina: Marketing Internaţional, anul al III-lea Tema: Studiu de caz UBS Semestrul de iarnă, anul 2012 Studiu de caz UBS În iunie 1998, Union Bank of Switzerland şi Swiss Bank Corporation (SBC), două dintre cele mai importante bănci elveţiene, cu bogată tradiţie, fuzionau. Entitatea nou apărută avea ţelul să devina una dintre băncile dominante ale lumii. Numele noii organizaţii ar fi trebuit să fie „United Bank of Switzerland”, dar managementul băncii s-a decis pentru UBS, datorită simplităţii cu care ar fi putut fi înţeles pe pieţele internaţionale. Astfel, UBS era un nume de marcă unitar, care îi permitea băncii să se dezvolte uşor pe pieţele internaţionale. Dovadă că, în anul 2004, revista „Business Week” plasa deja brandul UBS pe poziţia 45 în topul celor mai importante 100 de branduri globale. Însă, cu toate acestea, în anul 2003, UBS se afla în faţa unei răscruci, riscând să îşi piardă identitatea şi, în acelaşi timp, credibilitatea. Deşi foarte cunoscută în Elveţia natală, marca era încă anonimă în străinătate. Merryl Linch şi Morgan Stanley erau băncile dominante ale Statelor Unite ale Americii, Barclays se bucura de o popularitate enormă în Marea Britanie, iar, la nivel global, HSBC era una dintre mărcile cel mai uşor de recunoscut. UBS se afla în urma tuturor acestor mărci, fiind forţată să bată pasul pe loc din cauza politicii multi-marcă pe care o adopta. Sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000 au fost perioade de creştere prin achiziţie, în care UBS a cumpărat alte...

Words: 657 - Pages: 3

Free Essay

Bibliografie

...1. http://www.iab-romania.ro/Articole/Despre-iab-romania/Scurta-prezentare-generala/7.html, 2. Evelina Graur, Tehnici de comunicare, Editura Mediamira, Cluj-Napoca, 2001, p. 98. 3.Iulian Vegeş Ruff şi Bogdan Grigore, Relaţiile publice şi publicitatea online, Editura Polirom, 2003, p.90. 4.Iulian Vegeş Ruff şi Bogdan Grigore, Relaţiile publice şi publicitatea online, Editura Polirom, 2003, p.77 Company, Amsterdam/Philadelphia, 2004, p.54. 5. http://www.markmedia.ro/article_show.php?g_id=660, 6.Chatterjee, Hoffman, Novak - “Modeling the Clickstream: Implications for Web-Based Advertising Efforts”, 2000. 7. http://www.adzone.ro:8888/adrevolver/ui?findex3, 8. http://www.openzone.us/ro/?page_id=197, 9. http://www.publicitate-pe-internet.ro/cpm-cpc-cpa.htm 10. http://www.iab-romania.ro/Articole/Despre-iab-romania/Scurta-prezentare-generala/7.html, 11.http://internet.ubix.ro/subiect/doubleclick 6. http://www.adzone.ro:8888/adrevolver/ui?findex3, 7. Iulian Vegeş Ruff şi Bogdan Grigore, Relaţiile publice şi publicitatea online, Editura Polirom, 2003, p87. 8. http://www.openzone.us/ro/?page_id=197, 9. Internet Advertising Bureau, “New standards for banner”, http://www.iab.net , 10. Interactive Advertising Bureau , “AD Unit Guidelines : Interactive Marketing Units “, 2002, http://www.iab.net , accesat la data de 12.04.2010, ora:16:10. 11. Iulian Vegeş Ruff şi Bogdan Grigore, Relaţiile publice şi publicitatea online, Editura Polirom, 2003, p112. 12.. ibidem ...

Words: 1647 - Pages: 7

Free Essay

Studiu Marketing

...Studiu de caz 2 Cerinta 1 Metodele si variabilele de segmentare folosite pe piata romaneasca sunt : * segmentare geografica : se remarca pe piata cerealelor pentru micul dejun, vanzarile cele mai mari se inregistreaza in mediul urban, in Bucuresti, Banat, Ardeal, orasele mari din Moldova, iar cele mai scazute in Oltenia * segmentare demografica avand ca variabile varsta (produsele Colgate Smiles destinate copiilor), procesul de imbatranire a populatiei (Body Shop lanseaza gama Wise Woman de produse pentru ingrijirea tenului matur al femeilor),sexul consumatorilor (Nivea, L’Oreal Paris,Gerocossen etc.) * segmentare bazata pe beneficiile asteptate (pastele de dinti Colgate pentru adulti,Danone) * segmentare psihografica – in functie de stilul de viata (iaurtul YOP, de la Tnuva produs adaptat stilului de viata foarte activ) * segmentare hibrida : dupa varsta si stil de viata Mountain Dew – tineri dornici de adrenalina, aventura si distractie Pepsi Light – pentru femei tinere,independente si active * segmentare socio-culturala : carti si reviste care se adreseaza unui public cu un anumit nivel de cultura Cerinta 2 Segmentarea hibrida presupune combinarea mai multor variabile de segmentare. Printre cele mai cunoscute metode de segmentare hibrida se numara segmentarea ce utilizeaza variabile demografice si psihografice si segmentarea geodemografica. Intrucat tine seama...

Words: 277 - Pages: 2

Free Essay

Guddfryy

...I: Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Managementul schimbării 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior | Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca | 1.2 Facultatea | Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor | 1.3 Departamentul | Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor în Limba Germană | 1.4 Domeniul de studii | Economie și Afaceri Internaționale | 1.5 Ciclul de studii | Masterat | 1.6 Specializarea / Programul de studii | Management internațional în limba germană | 2. Date despre disciplină 2.1 Denumirea disciplinei | Managementul schimbării | | | | Codul disciplinei | EMG0201 | | | | 2.2 Titularul activităţilor de curs | prof. univ. dr. Norbert Thom | | | | 2.3 Titularul activităţilor de seminar | lect. univ. dr. Diana Pitic | | | | 2.4 Anul de studii | I | 2.5 Semestrul | II | 2.6 Tipul de evaluare | Sumativă | 2.7 Regimul disciplinei | O | 3. Timpul total estimat (ore pe semestru ale activităţilor didactice) 3.1 Număr de ore pe săptămână | 4 | din care: 3.2 curs | 2 | 3.3 seminar/laborator | 2 | 3.4 Total ore din planul de învăţământ | 56 | din care: 3.5 curs | 28 | 3.6 seminar/laborator | 28 | Distribuţia fondului de timp | ore | Studiul după manual, suport de curs, bibliografie şi notiţe | 32 | Documentare suplimentară în bibliotecă, pe platformele electronice de specialitate şi pe teren | 18 | Pregătire seminarii/laboratoare, teme, referate, portofolii şi eseuri...

Words: 1447 - Pages: 6

Free Essay

My Dream House

...(modalitatea de a proceda) ce urmărește desfășurarea unei activități sau a unui proces (cine?,ce face?). Procedurile trebuie să facă legătura cu următorul nivel de detaliere (instrucțiunile) acolo unde este necesar. Procedurile Sistemului de Management al Calității conțin un ansamblu de reguli scrise (sunt denumite și procedure scrise sau documentate) specific unei activități,unui sector,unei operații.Procedurile identifică intrările si resursele necesare, activitățile în ordinea de desfășurare,responsabilitățile ,responsabiltățile coordonează,efectuează,verifică sau analizează rezultatele așteptate, indicatorii de performanță și evaluare. O procedură documentată conține de regulă, următoarele elemente: -scopul și domeniul de aplicare; -ce trebuie făcut și de către cine(persoane,atribuții); -cînd ,unde,cum trebuie procedat; -ce fel de materiale,echipamente trebuie utilizate; -documentele care sunt necesare și documentele care se întocmesc în urma aplicării procedurii; -concluzii. Tipuri de proceduri Dupa gradul de generalitate se deosebesc: * Proceduri generale (referitoare la SMC); * Proceduri specifice diferitelor domenii de activitate ale unei firme. Acestea pot fi: Tipuri de proceduri 2. Proceduri operaţionale 3. Proceduri de inspecţie/ încercări Procedurile sistemului de managemet al calităţii 1. Procedurile de lucru Procedurile generale sunt conform standardului ISO 9000, documente de bază în implementarea unui sistem de management...

Words: 983 - Pages: 4

Free Essay

Asigurari

...ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE Finanţe, Asigurãri, BãNCI şI BURSE DE VALORI master Finanţe corporative Proiect Asigurări de viaţă Planuri financiare pentru copii Studenţi: Chirica Iuliana Diaconescu Ionela Silvia Bucureşti, Martie 2010 Cuprins Introducere 2 Capitolul 1. Considerente generale 1.1.Piaţa asigurãrilor de viaţã din România.................................................................3 1.2.Noţiuni generale privind asigurãrile de viaţã ............... .......................................8 1.3.Clasificarea asigurãrilor de viaţã.........................................................................10 1.3.1. Asigurări de viaţă tradiţionale.......................................................11 1.3.2.Asigurări de viaţă de tip unit-linked...............................................13 1.3.3.Asigurări suplimentare…................................................................15 Capitolul 2. Studiu de caz: ING Asigurãri de Viaţã 2.1.Prezentarea grupului ING..................................................................................16 ...

Words: 15013 - Pages: 61

Free Essay

Marketing

...marketingului Etica activităţii de marketing Funcţiile şi principiile marketingului Universalitatea marketingului În fiecare zi a vieţii noastre venim în contact cu marketingul. Dimineaţa ne trezim la sunetul alarmei produs de un radio cu ceas Sanyo. La el ascultăm o piesă de pe un album al lui Celine Dion şi apoi o reclamă la un concert al formaţiei Vama Veche. Ne spălăm pe dinţi cu Colgate, unii bărbaţi se bărbieresc cu un aparat de ras Gillette Sensor, iar unele femei folosesc articole de toaletă marca Nivea. Ne punem blugii Levi’s, ne luăm pantofii de sport Nike şi ne ducem la bucătărie, unde mâncăm un iaurt marca Danone şi bem o cafea Jacobs. Consumăm portocale produse în Spania şi ceai importat din Sri Lanka, citim un ziar făcut din esenţă lemnoasă provenită din Canada şi ascultăm la radio ştiri din cele mai îndepărtate ţări ale lumii. Ieşim din casă şi ne suim la volanul unui Ford, îndreptându-ne către magazinul Mobexpert pentru a cumpăra nişte poliţe demontabile pentru apartament. Ne oprim la hipermarketul Carrefour pentru a cumpăra nişte delicatese marca Poiana. Cumpărăm un cartuş de încărcare pentru imprimanta HP de la magazinul UltraPro, luăm în grabă un Big Mac de la Mc Donald’s şi ne procurăm bilete pentru o excursie la Castelul Bran prin agenţia de voiaj Paralela 45. Sistemul de marketing a făcut posibile toate acestea, efortul nostru fiind minim. El ne-a furnizat un nivel de trai pe care strămoşii noştri nu şi l-ar fi putut imagina.1 Teme de discuţie 1. Alcătuiţi...

Words: 1694 - Pages: 7

Free Essay

Asigurarile de Viata

...FINANCIARE PE PIAŢA ASIGURĂRILOR DE VIAŢĂ ÎN ROMÂNIA (STUDIU DE CAZ PE EXEMPLUL SOCIETĂŢII ING NEDERLANDEN ASIGURĂRI DE VIAŢĂ) Rezumat: The insurance companies offer many types of life insurance. In the following pages will be presented the most interesting types of life insurance, with their characteristics and financial evolution of ING Nederlanden. Începând cu desfiinţarea Administraţiei Asigurărilor de Stat - la 31 decembrie 1990 - şi o dată cu promulgarea Legii nr.47/1990 privind constituirea, organizarea şi funcţionarea societăţilor din domeniul asigurărilor, au fost create premisele demonopolizării şi încetării controlului bugetar al statului asupra fondurilor de asigurare. Portofoliul de asigurări şi patrimoniul ADAS-ului au fost preluate de primele trei societăţi de asigurare pe acţiuni nou constituite, cu capital integral de stat: Asigurarea Românească S.A.(ASIROM), Astra S.A., Carom S.A., care au început să funcţioneze în această formă de la 1 ianuarie 1991. Piaţa româneasca a asigurărilor şi reasigurărilor a cunoscut o evoluţie interesantă urmând evoluţiile contradictorii pe care le-a suportat şi economia în ansamblul ei. Comparând nivelul de dezvoltare şi importanţa asigurărilor în economia românească cu alte ţări europene, putem vedea că nici din acest punct de vedere nu se constată îmbunătăţiri, dimpotrivă: în timp ce în acestea continuă evoluţia, în România predomină stagnarea. Piaţa românească a asigurărilor de viaţă este o piaţă competitivă...

Words: 2416 - Pages: 10

Free Essay

Arhiva

...GHIDUL ARHIVELOR DIN REPUBLICA MOLDOVA GHIDUL ARHIVELOR DIN REPUBLICA MOLDOVA Echipa de implementare: Mihai Taşcă (director Proiect), Alexandru Postică, Valentina Basiul, Tudor Ciobanu, Sergiu Musteaţă şi Corina Rezneac. Proiect: Desecretizarea Arhivei Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, finanţat de către Programul de Drept al Fundaţiei Soros Moldova. Proiectul a fost gestionat de către Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova – ANTIM Acest volum este editat cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova (FSM) GHIDUL ARHIVELOR DIN REPUBLICA MOLDOVA Responsabil de ediţie: dr. în drept Mihai Taşcă CZU 930.25(478) G 49 Descrierea CIP a Camerei Naţionale a Cărţii Ghidul arhivelor din Republica Moldova / alcăt.: M. Taşcă, A. Postică, V. Basiul [et al.]; red. şt.: Svetlana Ţircunova. – Ch.: Pontos, 2011 („Tipogr. Reclama” SA). – 204 p. 1000 ex. ISBN 978-9975-51-282-4 930.25(478) G 49 Lector: Tamara Osmochescu Tehnoredactare şi prepress: Gabriel Andronic Copertă: Ruxanda Romanciuc ISBN 978-9975-51-282-4. CUPRINS I. PARTEA INTRODUCTIVĂ Lista de abrevieri ............................................................................................. 9 Notă asupra ediţiei ........................................................................................ 10 Silviu Andrieş-Tabac. Istoricul Arhivelor Republicii Moldova ................... 12 Mihai Taşcă. Cadrul juridic şi organizarea Fondului Arhivistic în Republica Moldova...

Words: 60270 - Pages: 242

Free Essay

Analiza Pietei Virtuale a Transporturilor îN RomâNia

...Tăut Adelina-Georgia Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România ________________________________________________________________________ UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STUDII EUROPENE LUCRARE DE LICEN Ă Coordonator ştiin ific Prof.Dr.Radu-Adrian Mlesnita Lector Dr.Nicoleta Racol a-Paina Absolvent Tăut Adelina-Georgia 2008 1 Tăut Adelina-Georgia Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România ________________________________________________________________________ UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STUDII EUROPENE Sec ia Managementul Institu iilor Europene Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România Coordonator ştiin ific Prof.Dr.Radu-Adrian Mlesnita Lector Dr.Nicoleta Racol a-Paina Absolvent Tăut Adelina-Georgia Cluj-Napoca 2008 2 Tăut Adelina-Georgia Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România ________________________________________________________________________ Cuprins Introducere ........................................................................................pag.3 I. Capitolul 1. Introducere în teoria pie ei virtuale 1.1. Pia a virtuală ....................................................................pag. 4-10 1.2. Pia a virtuală a transporturilor..........................................pag.10-34 a) Transport rutier..............................................................pag.14-19 b) Transport feroviar...............

Words: 19587 - Pages: 79

Free Essay

Publicitatea

...FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR MARKETING ŞI COMUNICARE ÎN AFACERI PUBLICITATEA PE INTERNET Prof.dr.: Masterand: Popa Sorin Ogarcă Alida Mădălina CUPRINS 1. SCURT ISTORIC AL PUBLICITAŢII PE INTERNET………………………….....3 2. PUBLICITATEA PE INTERNET ÎN ROMÂNIA…………………………………….6 2.1 EVOLUŢIA PUBLICITĂŢII PE INTERNET ÎN ROMÂNIA.................................6 2.2. STRUCTURA PUBLICITAŢII PE INTERNET ÎN ROMÂNIA............................8 2.2.1 BANNER-UL………………………………………………………………………9 2.2.2. PUBLICITATEA PRIN E-MAIL DIRECT……………………………………..12 2.2.3. NEWSLETTERS…………………………………………………………………..12 BIBLIOGRAFIE PUBLICITATEA PE INTERNET 1. SCURT ISTORIC AL PUBLICITAŢII PE INTERNET În urmă cu doar 40 de ani televiziunea era considerată “o nouă media” şi acum 15 ani televiziunea prin cablu a fost apreciată la fel. La începuturile lor fiecare dintre aceste “noi media” a trebuit să-şi dovedească valoarea pentru a-i convinge pe anunţători să difuzeze un spot publicitar, iar Internetul se găseşte în această situatie în prezent. Aparţine publicitatea pe Internet de planurile media? Aceasta este întrebarea pe care directorii executivi o pun directorilor responsabili cu promovarea produselor. Acestia i-au întrebat la randul lor pe directorii agenţiilor de publicitate...

Words: 3891 - Pages: 16

Free Essay

Living States

...Academia de Studii Economice din Moldova Facultatea „Relaţii Economice Internaţionale” Catedra „Relaţii Economice Internaţionale” Recomandări metodice privind elaborarea şi susţinerea tezelor de licenţă de către studenţii Facultăţii „Relaţii Economice Internaţionale” (învăţământ cu frecvenţă la zi şi frecvenţă redusă) Autori: conf. univ. dr. hab. Boris Chistruga, conf. univ. dr. Maia Pisaniuc, asis. univ. Rodica Crudu Editura ASEM Ministerul Educaţiei şi Tineretului al Republicii Moldova Academia de Studii Economice din Moldova Facultatea „Relaţii Economice Internaţionale” Catedra „Relaţii Economice Internaţionale” Recomandări metodice privind elaborarea şi susţinerea tezelor de licenţă de către studenţii Facultăţii „Relaţii Economice Internaţionale” (învăţământ cu frecvenţă la zi şi frecvenţă redusă) Autori: conf. univ. dr. hab. Boris Chistruga, conf. univ. dr. Maia Pisaniuc, asis. univ. Rodica Crudu Editura ASEM Chişinău, 2008 Cuprins Introducere........................................................................................................................4 I. Scopul şi sarcinile generale ale elaborării tezei de licenţă..........................................5 II. Selectarea, aprobarea şi planificarea etapelor de elaborare...

Words: 6609 - Pages: 27

Free Essay

Hazarde Naturale

...Gabriela Militaru , Anul II I.S.B.E. Conducător ştiinţific : Prof. dr. ing. Aurel Ciurea Facultatea de Inginerie din Brăila, Universitatea „Dunărea de Jos din Galaţi” Rezumat : Articolul işi propune să facă o analiză asupra hazardelor naturale,fenomene ce se produc frecvent pe întreaga suprafaţă a Terrei,şi să ofere anumite indicii asupra apariţiei lor.De asemenea,un studiu de caz despre fenomenele din Japonia din martie 2011 ajută mai bine la înţelegerea hazardelor. Cuvinte cheie: hazard , cutremur, vulcan, incendii , inundaţii 1. INTRODUCERE Încă din cele mai vechi timpuri omenirea a încercat să stabilească o cauzalitate a fenomenelor ce se petrec în lumea înconjurătoare, să găsească soluţii şi răspunsuri. În antichitatea romană sau greacă totul era pus pe seama zeilor, iar tot ce nu putea fi explicat era considerat a proveni de la zei şi a fi un hazard.În zilele noastre cauzalitatea fenomenelor nu mai este considerată un parametru de referinţă în definirea hazardelor, ci accentul s-a mutat pe incertitudinea momentului de apariţie şi a modului de manifestare a unui fenomen. Aceste evenimente (cutremure, erupţii vulcanice, tsunami, alunecări de teren, furtuni, inundaţii, secete, incendii, accidente tehnologice, situaţii conflictuale etc.) se produc de regulă pe neaşteptate şi pot provoca numeroase victime în rândul oamenilor şi animalelor, un volum mare de pagube materiale, dezechilibre ecologice şi chiar grave tulburări ale stării psihice şi morale a populaţiei...

Words: 4497 - Pages: 18

Free Essay

Draft Studiu Caz

...ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 1. Istoricul firmei 2. Obiectul de activitate 1. Date economice 3. Organigrama firmei 4. Analiza SWOT S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 1. Mediul intern 2. Mediul extern 5. Portofoliu produse şi servicii S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 6. Profilul clienților S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 2. CAPITOLUL II - METODE ŞI TEHNICI DE PROMOVARE FOLOSITE DE S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 1. Metode de promovare a produselor S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 1. Promovarea bunurilor şi serviciilor 2. Locul şi rolul comunicării în mixul de marketing 3. Raportul comunicare-promovare 2. Distribuţia produselor S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. 3. Top 5 produse S.C. ING ASIGURĂRI DE VIAŢĂ S.A. STUDIU DE CAZ CAPITOLUL III. PREZENTAREA FIRMEI SC. X SRL   1.1 Istoricul firmei ING este o companie internationala din domeniul financiar care ofera o gama variata de servicii de asigurare, bancare, investitii si pensii in peste 50 de tari. Cei 125.000 de angajati deservesc 85 de milioane de clienti din intreaga lume: persoane fizice, companii de dimensiuni mici si mijlocii, corporatii mari, institutii si guverne. Luand in considerare capitalizarea (valoarea pe piata calculata la 30 iunie 2009), ING este una dintre cele mai mari 20 de companii financiare din lume. In acelasi timp, ING a fost prima companie internationala care, in 1997, a intrat pe piata asigurarilor de viata din...

Words: 1319 - Pages: 6